Dr. Ludsky ( novy serial alebo novy house ? )

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Zaxman
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Dr. Ludsky ( novy serial alebo novy house ? )

Príspevok od používateľa Zaxman »

no čo hovorite , nedávno bol prvy diel a nemožem si pomôcť ale strašne moc mi to pripomína housa, myslim to správanie a je to aj v lekarskom prostredi akurat že dr.ludsky neni ten skutočny lekár ale aj tak mi to príde ako slovenska kópia house len to pozmenili nech to neni zas presne to iste , ale je to len prvy diel tak uvidime neskor
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Dr.Ludský ( novy serial alebo novy house ? )

Príspevok od používateľa mirak2 »

meno house je v usa tiez v podstatne divne...rovnako aj ludsky...cele je to lowcost kopia, aby aj jojka mala nieco z lekarskeho prostredia (house - markiza aj stv, ordinacia - markiza)
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

Preeeeesne to bolo to prvé čo ma napadlo keď som to videl, že sa snažia kopírovať House-a
proste chcú aby bol taký vtipný (to sa im nejako nedarí)...tak tiež nenosí plášť...ten záber z dnešnej časti čo bol doma a popíjal tam niečo, také často vidím v House-ovi a pár dalších vecí
už sa len čudujem že nechodi s paličkou :slap:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Kto by chcel pozriet, tak tu je to v archive: http://televizia.joj.sk/tv-archiv/dr-lu ... -2011.html
Ja som len pri zvucke a uz mi to pripomina Housea :)
//Pozeram, ze to ma na starosti skupina DNA, co ma celkom mrzi, lebo oni maju na svojom konte dobre serialy (Mesto Tienov, Najvacsie kriminalne pripady Slovenska,...) a takato vykradacka mi k nim nesedi.
Ani to nejdem skusit dopozerat, inspiracia je zjavna, prevedenie nedostatocne. Ak by to bol original, tak to beriem, ale v sucasnej podobe to robi zo slovenskej tvorby turecku.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

alebo nova c*ujovina. "chudacik mastalir asi nema co papat" :D
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

mne sa to páčilo, konečne seriál ktorý ma ako taku úrveň (Slovensky seriál)
panelák a ordináciu radšej nespomínam, toto ma zaujalo, a myslím že o humor tam moc nešlo...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Filipito: ano, je to lepsie ako ordinacia, ale je to presne o tom, ze aj jednooky je kralom medzi slepymi. Preco nemohli prist s niecim originalnym? Teraz je to o vybere House vs. Ludsky a u mna jednoznacne vyhrava House :) Take Mesto Tienov bola tiez trochu vykradacka CSI, ale iba po vizualnej stranke, ostatne sa dalo povazovat za original.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

No jasne, ze House vyhrava na celej ciare. Toto ma ani nelaka po preklikani pozeravat. Uz len to prostredie v ktorom pracuju je uplne odradzajuce. Aspon o to sa mohli viacej postarat a posnazit.

//inak z nadpisu by som to v zatvorke vymazal. Predsa to nieje podstatne..Tak ci tak s o tom diskutuje vo vnutri temy :)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

moja reakcia po preklikani
What-Has-Been-Seen.jpg
omg, co toto za bullshit zas vymysleli? spravime klon housa, ale dame mu presne opacne vlastnosti? uzas... o prostredi a hereckych "vykonoch" radsej ani pisat nejdem... ja viem preco slovensku tvorbu uz roky nesledujem
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Dr. Ludsky ( novy serial alebo novy house ? )

Príspevok od používateľa p4ra »

Presne toto si hovorim, ze naco trepu peniaze do takychto somarin. Za tych hercov, exteriery, interiery, kameramanov, scenaristov atd. by podla mna mohli pokojne nakupit kopu americkych serialov, ktore sa natacuj v HD, su kvalitne. A stacilo by ich len prelozit. Idealne s titulkami. Slovaci by sa naucili po anglicky a pozerali pri tom skutocne kvalitne serialy.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

to ako v telke by šli titulky ? to snad nemysliš vážne :D
inač ja som rád že sa slovenska filmova/serialova tvorba rozbehla od prichodu susedov , mnoho serialov by bolo aj dobrý len chyba je že sa vnich toči dookola 20 rovnakých hercov a to je blbe , ked hra maštalír človeka čo neznáša lekárov a nadáva im a prepnete na markízu a tam radí pacientke aby prišla piatok na kontrolu
Gothar
Moderátor
Moderátor

Zaxman: napriklad Ceskej Televizii to vobec nevadi a pri mnohych serialoch by som to uvital, pretoze v sucasnosti sa nedaju pozerat kvoli katastrofalnemu dabingu.
Ale nase televizie som uz davno odsudil, aj ked obcas naivne dufam, ze sa to zlepsi. Prave kvoli takymto veciam klesa uroven, ked televizia zisti, ze veci sa daju robit lacnejsie a divakom to nevadi, tak to podla toho zacnu robit aj neskor (tu je to v zmysle toho, ze serial netreba dotiahnut k dokonalosti, ved divaci si uz zvykli ze herci sa zasekavaju pocas viet, atd.). Vynimku tvoria akurat titulky, tie su sice lacnejsie ako dabing, no divak ich ofrfle, na druhej strane sa vsak uspokoji s podpriemernym dabingom.
A ked televizia spravi masivnu kampan tureckej telenovele, tak sa tiez uchyti a lame rekordy v sledovanosti. Zaujimave je, ze v CR to skusila Nova a ta telenovela sa neuchytila.
Nase televizie uz nemaju co ponuknut, ide im iba o co najvacsi zisk pri najnizsich nakladoch, povest im je ukradnuta.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Zaxman, myslim to smrtelne vazne. Uroven anglictiny u dnesnej mladeze, resp. mladych ludi (pre mna su vsetci ludia do 55 rokov mladi) je KATASTROFALNA. Skus ist do inych krajin, ako priklad ti dam krajiny byvalej Juhoslavie. Tam sa s tebou dokaze aj stari ludia porozpravat. Nie na profi urovni, ale poradia, ubytuju atd. aj vdaka tomu, sa im nenapadne do hlavy dostava anglictina, ci nemcina prave kvoli tomu, ze televizie pustaju vsetko v originalnom zneni s titulkami. A ako pisal GothaR je to omnoho lacnejsie.

To, ze dnesna mladez frfle na titulky, tak to nikdy nepochopim. Hlavne vyhovorky typu: Ja nestiham citat. alebo: Ja chcem pozerat, nie citat. WTF? Co ste male deti? Pocuvat anglictinu alebo iny cudzi jazyk moze byt len a len na dobro veci.

Ved tie sracky, co davaju Markiza a J@J su nepozeratelne. Mam doma plny balik sluziek od UPC, velku 46" Full HD TV. A kedy je zapnuta? Ked na Discovery, National Geographic, History ide nieco, co som este nevidel, pripadne, ked si zapnem spravy na par minut pri veceri, alebo si zahram PS3/Xbox360, ci pustim z PC serial, ci film. Inak je toho skoda. Nepozeratelne. Lutujem niekedy, ze tolke peniaze som dal za TV a kablovku.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

v česku ta šeherezáda alebo ako sa vola serial možno nejde tak ako na SVK lebo ide vraj o niekolko časti pozadu ,(rozumej: SVK začalo vysielať skorej) a česi začali kukávať svk verziu , potom sa tažko zvyka či už na iný dabing ale aj nato že serial ide pozadu ,ale to je len moj odhad

tak isto titulky , je rozdiel ked maš kanál ako AXN,film + , film box a ine kanaly kde cely den idu len serialy a filmy tam titulky možu byt ale ked maš televíziu ako JOJ,STV, MARKÍZA ktore su slovenske a maš tam slovenske správy,politicke relacie atd. a zrazu ti drbnu film s titulkami ? proste je to slovenska televízia a drží sa toho , a to jej dodáva sledovanosti , nvm ako ty ale ja mam mnoho kanálov ktore zas idu len po ANG a mnoho iných jazykov tak ked sa chcem ,,zlepšovať v ANG ,, prepnem tam

a vieš televizor skorej pozeraju starý ludia alebo moc mlady ktory nemaju žiadne povinosti a týto ludia angličtine moc neholdujú a preto by sa nato ani nedívali , tak isto každý film fanúšik si pozrie nový film skorej ako by mal čakať 2 roky kym ho daju do TV

dalšia vec , neviem či sa v juhoslavií uči ANG a kolko to fakt netušim , ale na slovensku žije polovica ludi ktory sa akurát tak učili ruštinu , a tebe by sa asi tiež nepačilo keby začali dávať filmy po rusky , zo slovenskými titulkami , lebo by si hovno rozumel( ak neovládaš aj ruštinu :D )
dalšia vec je že nie každy sa učil ANG v škole , mnohy známi mali už od zakladnej, až po strednu len nemčinu , niektory mali na strednej potom aj ANG ale za te 4 roky toho moc na sledovanie filmov nepochitiš
a nie každy chce cestovať , nie každy potrebuje ANG ku svojmu životu či práci a prečo by sa ju mal teda učiť ?

takže som rád že slovenske televízie robia dabingy a nevysielaju filmy s titulkami lebo nie každy považuje ANG za dôležitú a ked sa niekto chce zlepšovať tak može kukať kolko chce filmov ale speaking je speaking a ten sa naučiš len v ANG hovoriacej krajine
ja sám kukam filmy s titulkami , a nie ani preto že sa chcem zlepšovať ale preto že som filmovy fanúšík a ked je niečo nové tak nevydržim čakať niekedy aj rok na dabing ale že by som stých tituliek pochytil niečo ANG ktore som predtým nevedel povedať nemožem , možno preto že film sledujem preto lebo ho chcem sledovať a uživam si film , sledujem dej a neberem to ako učenie sa angličtiny kde si na konci filmu poviem super, viem toto a toto ale ? očom bol vlastne ten film ? nvm no ked sa chcem učiť angličtinu tak si film pustim s ANG dabingom ale BEZ tituliek a naučim sa takto omnoho viac , nvm prečo

ale slovne spojenia nejake som otial pochytil , ta sa musi nechať :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

GothaR napísal:Filipito: ano, je to lepsie ako ordinacia, ale je to presne o tom, ze aj jednooky je kralom medzi slepymi. Preco nemohli prist s niecim originalnym? Teraz je to o vybere House vs. Ludsky a u mna jednoznacne vyhrava House :) Take Mesto Tienov bola tiez trochu vykradacka CSI, ale iba po vizualnej stranke, ostatne sa dalo povazovat za original.
samozrejme že áno, House je lepši, hoci ho nepozerám tak pravidelne ako napr HIMYM alebo Chucka. Ale objektívne sa seriál hodnotiť po jednej časti určite nedá. Dnes ide myslím ďalšia časť, ak bude minimálne tak dobrá ako prvá tak si to rád pozriem
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

vcera som si ten serial pozrel a mozem povedat, ze to bol taky slusnejsi podpriemer. bolo tam sice dost klise(niektore sceny som rovno pretacal), zapletka bola dost jednoducha a predvidatelna, humor slaby a ten hlavny hrdina dost smiesny(hlavne tie "housovske" schopnosti pri odhadovani zdravotneho stavu tej starej zeny ma dostali :lol: ). na druhu stranu som ten serial pozrel az do konca(co som pri ziadnom inom svk serialy este nedokazal) a idem si pozriet aj druhy diel, takze je to vcelku pozeratelne.

ta vasa diskusia o filmoch s titulkami a kvalitnejsej produkcii v tv nema ziadny zmysel, dobre viete, ze nieco take tu nikdy nebude :D
a p4ra chcem vidiet ako sa uroven anglictiny na slovensku zlepsi, ked markiza zacne davat serialy s titulkami :lol: tu je chyba uplne v niecom inom a to napriklad v abolutnom nedostatku poriadnych ucitelov.
Wonderwall
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Wonderwall »

uz ked som videl uputavku(nenosi plast, neuznava autority) bol som si na 99% isty ze to bude vykradacka House ako vysita a prvych 10 minut ma v tom iba utvrdilo... slovaci proste nevedia tocit kvalitne serialy, cest vynimkam napr. Najvacsie krim. pripady SR, Mesto tienov, ale napr. ani taka Kriminalka Stare Mesto nebola az taky pruser, aj ked na Danove knihy sa to nechytalo..
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

tu nejde oto že slováci nevedia točiť kvalitne filmy / serialy , tu ide aj dosť o rozpočet , ver či never ani house by nebol to čo je keby mal rozpočet ako slovenske serialy :/
ja viem ja viem
poviete že house vobec neni o rozpočte ale o scenári a o jeho vlastnostiach ale keby vam to znechutia tým že sa to natáča všetko v 4 izbách a mnoho inych veci ktore si slovensky tvorca vdaka low rozpočtu nemože dovoliť tak ani ten house by vas nebavil , respektive on ako postava ano ale serial by sa vam znechutil
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ked nemam rozpocet na dr housa, tak ho proste tocit nebudem, nie? slabsi rozpocet nie je ziadna vyhovorka. nikto predsa od nich nechce aby vsetko vyzeralo ako z americkych serialov, stacilo by keby sa nasli konecne v tv ludia, ktory by isli vlastnou cestou a pokusili by sa spravit nieco nove a kvalitne.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ja som teraz vravel celkovo o slovenskej tvorbe nielen od Dr.ludskom
ktorá si myslim ide postupom času stále k lepšiemu
Napísať odpoveď