Je taky softver?
-
ambassador
Light Expert
Je taky softver?
Ahojte,
kedze dost casto preinstalovavam moj PC alebo PC mojich kamaratov, napadlo ma, ci neexistuje nejaky softver, ktory by mi z aktualne nainstalovaneho OS aj vsetkych ovladacov vytvoril akusi zalohu, ktoru by som potom pri bootovani spustil a vsetko by mi to znova nainstalovalo bez toho, ze by som to musel vsetko jednotlivo instalovat.
pouzivate nieco taketo, alebo by ste mi vedeli nieco s takouto funkcionalitou poradit?
dakujem
kedze dost casto preinstalovavam moj PC alebo PC mojich kamaratov, napadlo ma, ci neexistuje nejaky softver, ktory by mi z aktualne nainstalovaneho OS aj vsetkych ovladacov vytvoril akusi zalohu, ktoru by som potom pri bootovani spustil a vsetko by mi to znova nainstalovalo bez toho, ze by som to musel vsetko jednotlivo instalovat.
pouzivate nieco taketo, alebo by ste mi vedeli nieco s takouto funkcionalitou poradit?
dakujem
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
ambassador
Light Expert
Re: Je taky softver?
nieco free by sa nenaslo?
Isto sú také, ale podstata je inde. Gramotný užívateľ si po základnej kompletnej inštalácii urobí zálohu, a tu dá alebo na DVD, alebo na druhý HDD. A pri problémoch obnoví stav. Alebo využije bod obnovy. Ale aj tak, pri problémoch s Win neuškodí raz do roka odznova. Predsa len ten systém neberie v úvahu pokrok a ťahá spolu aj balast, robieva opravy aj po cca 10 rokoch...
Na nete isto máš aj to, čo potrebuješ, a kedže robíš servis, tak to vieš. Trebárs Acronics.
Na nete isto máš aj to, čo potrebuješ, a kedže robíš servis, tak to vieš. Trebárs Acronics.
pouzival som Acronis true image
problem je ze akonahle sa zmeni konfiguracia PC je ti zaloha nanic(ale to je vseobecny problem nie tohto softu)
problem je ze akonahle sa zmeni konfiguracia PC je ti zaloha nanic(ale to je vseobecny problem nie tohto softu)
Isto, kto si osve robieva HW zmeny, ovláda aj zálohovanie PC. Bežný užívateľ netuší nič ani v problematike o viroch...
-
javatar
Hardcore addict
no zalezi na akej HW zmene - ak vymenis MB tak ti je jasne na nic, ak vymenis co ja viem len GPU tak ti zaloha pomoze (vlastna skusenost) - predsa je jednoduchsie za 20 min nahodit zalohu a nasledne preinstalovat jeden driver ako hodinu reinstalovat win + dalsiu veci okolo
http://alternativeto.net/software/norto ... cense=freeambassador napísal:nieco free by sa nenaslo?
samozrejme ze ked len dokupis RAM alebo HDD tak to v poho pouzijes, ale grafiku keby som menil tak by som asi uz chcel cistu instalaciu(hlavne ked by som menil znacku ati/nvidia)
Ideálne by bolo robiť zálohu bez týchto ovládačov.. bo keď budeš obnovovať systém, aj tak ovládače už budú neaktuálne a budeš ich musieť prepísať novšími...

potom ale cele zalohovanie straca zmysel pretoze pre mna je zaujimave mat system zalohovany v takej podobe ze nahodim zalohu a mozem pracovat a nie ze po nahrati win zo zalohy stravym este pol dna s instalaciou ovladacov a softwaru, ved instalacia win trva kolko? 30-45min ale tie dalsie instalacie zaberu pol dna
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
markus: Myslim, ze nove PC nahodia Win7 v pohode za pol hodinu. Okrem toho si Win automaticky dokaze postahovat aktualizacie a hlavne ovladace, aj ked je pravda, ze mnohe ovladace su starej verzie, napriklad vcera som len tak pozeral co za ovladace ku ATI ponukne a dalo tam z oktobra, takze da sa povedat, ze su dost neaktualne. Rovnako je to aj so software, vzdy radsej pouzijem novu verziu ako niekolkomesiacov stare verzie, ved napriklad take veci ako WinAmp, Total Commander, BSplayer, WinRAR, CCleaner, TuneUp Utilities, FlashFXP, K-Lite Mega Codec Pack, uTorrent, Firefox, Opera, Adobe Reader... - to vsetko vychadza ako huby po dazdi, kazdu chvilu sa aktualizuje nieco a hoci maju niektore z tych programov automaticku aktualizaciu alebo aspon notifikaciu, nie je to uz ono. Preto za lepsie riesenie povazujem to, ze ak si raz za cas stiahnem novu verziu programu na disk, pripadne ked na nu natrafim, tak si ju stiahnem. Potom mam pekne na disku zoznam veci pre instalovanie, ktore pouzijem obcas, ked niekomu instalujem Win. Nemusim sa aspon nahanat, aby som mal vzdy aktualne verzie a hladal to po internete. Jedine v com by som videl zalohu takejto instalacie, viacmenej ako povedal brm, ze bez ovladacov, tak to by bol samotny Windows + Office, mozno este Nero k tomu hodit.