Ďalší "koniec" sveta
Re: Ďalší "koniec" sveta
Počítali a počítali až koniec sveta "vypočítali"..... to sú zase veci.
Ale niaká tá metodika tam už radšej ani neni, pretože ak vôbec existuje niaká tak by to bola asi riadna hovadina.
Proste takéto veci sa nedajú vypočítať dopredu na 30 rokov, nepoviem keby vypočítali že zrážka má byť o mesiac, to už by mohlo byť kúsok reálnejšie.
Ale niaká tá metodika tam už radšej ani neni, pretože ak vôbec existuje niaká tak by to bola asi riadna hovadina.
Proste takéto veci sa nedajú vypočítať dopredu na 30 rokov, nepoviem keby vypočítali že zrážka má byť o mesiac, to už by mohlo byť kúsok reálnejšie.
ja osobne si myslim ze keyb aj nejaka zrazka hrozila tak vedia o tom aspom rok dopredu a keby to bola ozaj pravda tak by sa to nedostalo von ale pekne potichucky by armada hrozbu odvratila pretoze s dnesnou technikou si myslim ze by nebol problem odpalit asteroid s premerom aj 1 Km .
-
javatar
Hardcore addict
myslim si ze vypocitat to na taku dlhu dobu realne je - ale s istou pravdepodobnostou omylu - a predsa len 25 rokov je dost casu na pripravu - 300 v priemere a 100 milionov ton je ale dost... som zvedavy ci ho chcu len odklonit alebo rozstrelit... alebo len preleti okolo a vykasle sa na pad na zem...
oni nezrobia nic, lebo svet sa neskonci.
//autoeditácia príspevku (17 Feb 2011, 14:32)
na to dam krk.
//autoeditácia príspevku (17 Feb 2011, 14:32)
na to dam krk.
-
javatar
Hardcore addict
no ak sa len preleti okolo tak jasne ze nic nespravia.... nebudu musiet
som zvedavy, ako to tak presne vypocitali, ked je tak daleko
-
javatar
Hardcore addict
ide to viac menej konstantou rychlostou a gravitacne polia v danych oblastiach su uz davno zmapovane - simulatori hotove - nehovorim ze je to jednoduche ale tak vypocitat sa daju aj zlozite veci
+ treba ratat ze je to velke -> je nepravdepodobne aby male, nahodne vplyvy s ktorymi sa nepocita ovplyvnia trajektoriu
+ treba ratat ze je to velke -> je nepravdepodobne aby male, nahodne vplyvy s ktorymi sa nepocita ovplyvnia trajektoriu
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Dost smutne, ze budem mat z krku hypoteku a skonci svet. 
ano ale pohyb vesmirnych bodov sa neda zmapovat + aj slnko sa može hybat vlastne ako chce, alebo to okolo neho. vsetko vo vesmire preca nemohli zratat
-
javatar
Hardcore addict
inercialna vztazna sustava ti nieco hovori?
Práveže 300m neni ani tak veľké a preto zrátať to je ťažké. Je iné keď sa bavíš o gravitačných poliach veľkých objektov a 300m šutra. Na tých 30 rokov sa proste nedá predpovedať presná trajektória pretože nikto nevie čo sa stane s inými objektami ktoré to môžu ovplyvniť a podľa mňa nikto ani nepozná všetky tie veci a objekty ktoré by mohli tento šuter ovplyvniť.javatar napísal:ide to viac menej konstantou rychlostou a gravitacne polia v danych oblastiach su uz davno zmapovane - simulatori hotove - nehovorim ze je to jednoduche ale tak vypocitat sa daju aj zlozite veci
Aj ten článok je niaký divný..... vedia vraj vypčítať že narazí do zeme presne 13.apríla(sa čudujem že aj sekundy nenapísali), ale už nevedia kde presne? Však keď vedia simulovať 30 rokov pohybu vesmírneho telesa tak simulovať ako bude natočená zem musí byť oveľa ľahšie...
rusa sa potrebovali blisnut pred svetom ze nepatria do stareho zeleza mno tak dalsia senzacia na svete..
inercialna vztazna sustava mi hovori iba to, ze newton zistil ze telesa na ktore nepôsoby ziadna sila sa nepohybuju. Ale co s tym?
-
javatar
Hardcore addict
aleba - dalsia novinka (sice si odporuje s prvym newtonovym pohybovym zakonom ale budis)
moje vyjadrenie:
da sa to vypocitat ale s istou mierou pravdepodobnosti
tvoje vyjadrenie:
to je prilis zlozite aby sa to dalo vypocitat
to je ako keby som tvrdil - GPU nemozu existovat lebo je v nich je 150 milionov tranzistorov - take mnozstvo nemozno bezchybne vyrobit a vobec taky system je prilis zlozity aby ho bolo mozne zostrojit a fungoval
moje vyjadrenie:
da sa to vypocitat ale s istou mierou pravdepodobnosti
tvoje vyjadrenie:
to je prilis zlozite aby sa to dalo vypocitat
to je ako keby som tvrdil - GPU nemozu existovat lebo je v nich je 150 milionov tranzistorov - take mnozstvo nemozno bezchybne vyrobit a vobec taky system je prilis zlozity aby ho bolo mozne zostrojit a fungoval
zrejme vela pozeras Armageddonokovanec napísal:ja osobne si myslim ze keyb aj nejaka zrazka hrozila tak vedia o tom aspom rok dopredu a keby to bola ozaj pravda tak by sa to nedostalo von ale pekne potichucky by armada hrozbu odvratila pretoze s dnesnou technikou si myslim ze by nebol problem odpalit asteroid s premerom aj 1 Km .
ty tak vies..
-
javatar
Hardcore addict
blbostHeader napísal:akurat by sa roztriestil na niekolko tisic mensich casti ktore by dopadli na zem v takej istej sile a sposobili by taku istu skodu....
jeden 300 metrovy asteroid = velke bum, pripadne tsunami, pruser jak hovadi
300 metrovych asteroidov = krasna podivana ako zhoria v atmosfere
vdaka atmosfere vacsina z toho co ide padnut na zem dopadne ako prach....
Má priemer asi 300 metrov, hmotnosť 100 miliónov ton a odhaduje sa, že by mohol Zem zasiahnuť obrovskou silou.
Aj keby do nas hned narazil, neverim v nejaky koniec sveta, max velke straty na zivotoch, radovo 10tky milionov, plus dalsie problemy. Ale koniec sveta urcite nie, na to je moc maly.
Aj keby do nas hned narazil, neverim v nejaky koniec sveta, max velke straty na zivotoch, radovo 10tky milionov, plus dalsie problemy. Ale koniec sveta urcite nie, na to je moc maly.
-
javatar
Hardcore addict
kolko mal vlastne ten co vyhubil dinosaury? (docital som sa len ze krater mal priemer 180 km - ale krater je vzdy vacsi nez teleso co donho padlo)
Teraz možno trepem lebo pametám si to dosť slabo ale zdá sa mi že neni ani taký problém samotný dopad ale skôr to čo nastane potom.....zanesenie atmosféry prachom, zemetrasenia a ktovie čo ešte.