spotreba auta nieco som cel zistit

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

spotreba auta nieco som cel zistit

Príspevok od používateľa gego »

mam feliciu 1,3 mpi na plyn ... ale na plyn mozem prepnut az ked mam teplotu auta 70 stupnov ... zahrievanie auta trva asi 4 km jazdy ... a chcel som sa spytat kolko asi auto zerie ked ide na sytic a ci nieje lepsie auto nastartovat nechat kym sa nezohreje samo bez jazdenia .... proste co sa viac oplati ist alebo stat a prepnut na plyn ... ide mi o setrenie benzinu ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: spotreba auta nieco som cel zistit

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

zohrievaj za jazdy... bezne sa maly benzin zahrieva v mraze cca 4min... ked stojis, tak viac ako 10min... lepsie ta vyjde zohrievanie za jazdy...
DYLYNO
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DYLYNO »

a ešte malý detail, sitič ti pôjde aj na voľnobehu... 8)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Aký tam máš systém? Felicie maju už všetky RJ (či už jednobod alebo i) a čo poznám feldy, tak všetky majú splyňovač s RJ, ktorá prepína benzín plyn sama (stredná poloha prepínača).
Na favorite som mal karbec a štartoval som vždy na plyn (v zime so sytičom). V mrazoch to niekedy išlo, niekedy nie :D hlavny dovod bol, že som to vždy na konci jazdy zabudol hodiť na benzín a tým pádom ak som ráno chcel štartovať na benal, tak som musel otvoriť kapotu a naťahať benzín ručne s pumpičkou (stare fava nemali elektricke čerpadlo paliva) a to sa mi nechcelo :)
Ach jaj, to auto malo svoje čaro 8)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

urcite zahrievaj za jazdy, na mieste je to hlupost - neekonomicka, neefektivna, skodliva motoru viac, ako zahrievanie za jazdy :-) ...

... skusal si niekedy ten plyn zapnut aj skor ? alebo je to zapnutie podmienene teplotou regulovane nejakym obvodom a teda to nejde oje*** ? ... Pokojster s ktorym som jazdil totiz startoval na benal a na plyn prepinal automaticky asi po minute aj v tuhsich mrazoch okolo -10°C (( nuto, ale podotknut, ze to bol nejaky s tych novsich systemov so vstrekom a bla bla, automaticky regulovany a tak - jedine do coho islo zasiahnut bolo on / off )) :-)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

U nas najčastejšie montované systémy BRC a LOVATO (resp. polska napodobenica LOVTEC v licencii lovato) vyrábajú systémy, ktoré prepínajú po štarte z benzinu na plyn, keď sú splnené 2 podmienky - teplota a otáčky. Pričom ak sú splnené obe podmienky a systém je pripravený prepnúť palivo, urobí tak, až keď úplne povolíš plynový pedál (napr. pri preraďovaní), nikdy nie pod plynom. Tieto systémy sa montujú iba na vozidla so vstrekovaním (čo sú všetky feldy), takže pokial to nemáš na čierno, tak by som sa veľmi čudoval, keby ti tam dali starší systém určený na karburatorove verzie, ktore nemaju RJ a paliva si prepínaš sám ,kde najprv musíš odpojiť prívod benzínu (elektromagnetický ventil), vyjazdiť zvyšok benzínu z plavakovej komory karbecu a až následnej pustiť do systému plyn.
Napísať odpoveď