pexeso v JSP
pexeso v JSP
zdravim,
dostal som za ulohu zrobit pexeso v JSP (java server pages). kedze tuto technologiu velmi nepoznam snazil som sa najst niekde nejake pexeso na nete bohuzial som nasiel len same flash pexeso co mi je teda k nicomu. Neviete o nejakom priklade na zahratie zdrojaky netreba to si uz nejak zrobim len potrebujem vidiet nejake funkcny priklad
vdaka za pomoc
hudi
dostal som za ulohu zrobit pexeso v JSP (java server pages). kedze tuto technologiu velmi nepoznam snazil som sa najst niekde nejake pexeso na nete bohuzial som nasiel len same flash pexeso co mi je teda k nicomu. Neviete o nejakom priklade na zahratie zdrojaky netreba to si uz nejak zrobim len potrebujem vidiet nejake funkcny priklad
vdaka za pomoc
hudi
-
javatar
Hardcore addict
Re: pexeso v JSP
pexeso na strane servera? 
to si viem predstavit len tak ze kliknes - odosle sa na server a zo servera ti pride stranka kde bude odkryta cast pexesa... atd atd... v servletoch si urobis logiku....
ale je to riesenie "nasilu" aby bolo v JSP...
napis svoje HTML a JAVA schopnosti a neako sa posnazim ti pomoct
to si viem predstavit len tak ze kliknes - odosle sa na server a zo servera ti pride stranka kde bude odkryta cast pexesa... atd atd... v servletoch si urobis logiku....
ale je to riesenie "nasilu" aby bolo v JSP...
napis svoje HTML a JAVA schopnosti a neako sa posnazim ti pomoct
-
pipiak
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Keby si sa predsa len rozhodol pre inu technologiu, tu mas riesenie silverlight/wpf
http://blogs.telerik.com/pavelpavlov/po ... rally.aspx
hm no neviem ci som sa asi zle nevyjadril ale cast zadania ktore nemozem menit: "V Java EE implementujte pomocí servletů, JSP a Java Beans hru pexeso s volitelným počtem hracích karet"
-
javatar
Hardcore addict
no ako si na tom s HTML a s JAVA ?
-
weroro
Flash coder
To už môže rovno siahnuť po AS3pipiak napísal:Keby si sa predsa len rozhodol pre inu technologiu, tu mas riesenie silverlight/wpf
java pokrocili html tak trosku menej skor. nakodit by to nemal byt problem skor to chce nejaku ukazku s tym html. nenapada ako napriklad implementovat tie jednotlive karticky v html
-
pipiak
Medium Star
Mohol ,ale za posudenie stoji mozno aj porovnanie rychlosti:Dweroro napísal: To už môže rovno siahnuť po AS3
Silverlight3> http://bubblemark.com/sl3/TestPage.html
Flash> http://bubblemark.com/flex_bmp.htm
-
weroro
Flash coder
Teraz mi dáko uniká pointa toho, čo si tým chcel naznačiť.
Opera: Flash -> 16 objektov -> 50fps
Mozilla: Flash -> 16 objektov -> 50fps
IE: Flash -> 16 objektov -> 56fps
Opera: SilverLight -> ani ho nespustilo
Mozilla: SilverLight -> 16 objektov -> 30fps
IE: SilverLight -> 16 objektov -> 46fps
hm? (Ak chceš môžeme to kľudne prediskutovať cez SS alebo IM, nechem tu zbytočne riešiť veci mimo tému)
btw: silverLight vie pracovať ako serverside? AS3 áno.
Opera: Flash -> 16 objektov -> 50fps
Mozilla: Flash -> 16 objektov -> 50fps
IE: Flash -> 16 objektov -> 56fps
Opera: SilverLight -> ani ho nespustilo
Mozilla: SilverLight -> 16 objektov -> 30fps
IE: SilverLight -> 16 objektov -> 46fps
hm? (Ak chceš môžeme to kľudne prediskutovať cez SS alebo IM, nechem tu zbytočne riešiť veci mimo tému)
btw: silverLight vie pracovať ako serverside? AS3 áno.
joj zalozte si na ten off topic vlastne tema vo flashi to nemozem robit zadanie je jasne
a este by bolo pekne dodat ze microsoft so silverlightom do buducnosti nepočíta ... takze to vzdali snim ...
a k teme osobne nemam s tymto vela skusenosti ale neviem co tam presne chceš robit mne sa vidi take riesenie ... ze vygenerujes sachovnicu obrazkov a kazdemu obrazku by si dal onclick event ktory by volal nejaku funkciu ktora by ti zobrazila obrazok ... ja myslim ze to nieje az take tazke vsak v tom "HTML" kode vieš pouzivat kod nieco <jsp:blaBlaFunkcnost(napr Loop) > tak cyklom vygeneruješ obrazky ktore si budes drzat niekde v dvojrozmernom poli a pri klinuti to budeš vediet matchovat ci sa zhoduju a to ci ich bude 10 alebo 100 ti bude jedno lebo funkcnost nebude zavisla od mnozstva (jedine tak od moznosti poctu obrazkov
) vsak to je akoby len javascript inak zapisovany
a k teme osobne nemam s tymto vela skusenosti ale neviem co tam presne chceš robit mne sa vidi take riesenie ... ze vygenerujes sachovnicu obrazkov a kazdemu obrazku by si dal onclick event ktory by volal nejaku funkciu ktora by ti zobrazila obrazok ... ja myslim ze to nieje az take tazke vsak v tom "HTML" kode vieš pouzivat kod nieco <jsp:blaBlaFunkcnost(napr Loop) > tak cyklom vygeneruješ obrazky ktore si budes drzat niekde v dvojrozmernom poli a pri klinuti to budeš vediet matchovat ci sa zhoduju a to ci ich bude 10 alebo 100 ti bude jedno lebo funkcnost nebude zavisla od mnozstva (jedine tak od moznosti poctu obrazkov
-
axxis
Addict
no to asi nie, kolega co sedi vedla mna v kancelarii robi silverlight a hovori, ze ho updatuju az neuveritelne casto. dokonca mi aj ukazoval prikladyc-ice napísal:a este by bolo pekne dodat ze microsoft so silverlightom do buducnosti nepočíta ... takze to vzdali snim ...
-
javatar
Hardcore addict
kedze ide skor o funkcnost ako dizajn tak by som to hodil ako tabulku (najskor asi tlacidiel, nech sa nehrame velmi s javascriptom) ktore by mali napis ci su zakryte alebo pod nimi nieco je... pripadne mozes pokojne aj cez obrazky... no najjdendoduchsie je ked bude herna plocha v tabulke (lamacke riesenie ale tu ide skor o to ako vies prepojit JSP so servletmi a nie o vyzor)hudi1 napísal:java pokrocili html tak trosku menej skor. nakodit by to nemal byt problem skor to chce nejaku ukazku s tym html. nenapada ako napriklad implementovat tie jednotlive karticky v html
//autoeditácia príspevku (17 Feb 2011, 23:09)
este sa ta chcem spytat ake prostredie pouzivas na vyvoj?
-
audiotrack
VIP
aj updaty na win XP sa stále vydávajú, každú chvíľu mi nejaký zťahujeaxxis napísal: no to asi nie, kolega co sedi vedla mna v kancelarii robi silverlight a hovori, ze ho updatuju az neuveritelne casto. dokonca mi aj ukazoval priklady
ja to cital niekde inde asi na dsl.sk alebo kde bol clanok ale je to tu o tom istom 
napisal som adresu stranky vo FF nieco ako "silverlight končí" pre tych co nevedia google pouzivat a bing im nic nenajde
http://www.justit.cz/wordpress/2010/11/ ... -v-html-5/
napisal som adresu stranky vo FF nieco ako "silverlight končí" pre tych co nevedia google pouzivat a bing im nic nenajde
http://www.justit.cz/wordpress/2010/11/ ... -v-html-5/
-
weroro
Flash coder
C-ICE: Chvála bohu 
javatar: netbeans
no tak to ti v tom netbeanse musí ist same vsak v tom sa tak dobre píše ze ti to ten netbeans aj sam napisehudi1 napísal:javatar: netbeans
-
javatar
Hardcore addict
ja myslim ze on skor nechape princip ako zeby nevedel pisat kod
takze - das si vytvorit novy projekt kde si ako typ zvolis dynamic web aplication (alebo asi len web aplication - nemam teraz netbeansy po ruke), ako server si zvol tomcat 6 (o dost rychlejsi deploy ako na defaultny glass fish) a vytvori ti index.jsp v ktorom by si mal asi vytvorit formular v ktorom si zvolis pocet kariet - ten formular ta presmeruje na servlet, ten to spracuje a posle ta na ine jsp - dobre tutorialy su tu http://www.sharmanj.com/JSP/JSP-tutoria ... ction.html celkovo si pozri turorialy na tej stranke - anglictina je tam pohodova, vysvetlene je to dobre - len je to dost dlhe - pripadne mi napis SS a neako sa dohodneme ze ti to cez skype/teamviewer mozem vysvetlit ale tam budem mat dost problem si najst cas
takze - das si vytvorit novy projekt kde si ako typ zvolis dynamic web aplication (alebo asi len web aplication - nemam teraz netbeansy po ruke), ako server si zvol tomcat 6 (o dost rychlejsi deploy ako na defaultny glass fish) a vytvori ti index.jsp v ktorom by si mal asi vytvorit formular v ktorom si zvolis pocet kariet - ten formular ta presmeruje na servlet, ten to spracuje a posle ta na ine jsp - dobre tutorialy su tu http://www.sharmanj.com/JSP/JSP-tutoria ... ction.html celkovo si pozri turorialy na tej stranke - anglictina je tam pohodova, vysvetlene je to dobre - len je to dost dlhe - pripadne mi napis SS a neako sa dohodneme ze ti to cez skype/teamviewer mozem vysvetlit ale tam budem mat dost problem si najst cas