• AirSoft •

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: • AirSoft •

Príspevok od používateľa Stoporko »

pokiaľ ju dáš do gulometu alebo si typický kropič, čo je schopný za jednu lokálku minúť 10hicapov, tak potom má ochrana zmysel. Ak medzi tento druh airsofťákov nepatríš, tak by som ochranu na podvybitie neriešil. 2článková lipolka 2200mAh znesie cca 3-3500 výstrelov v pohode (ale aj len 2000 - závisí od teploty, sily pružiny, kvality zostavenia mechaboxu...). Ak si toto schopný za akciu minúť (teda aj tých 2000), tak ti nepatrí do rúk lipolka, ale vzduchom poháňaný vulcan (video si dohľadaj na youtube) alebo klasické NiCd (lebo to by bola škoda ničiť aj NiMH) alebo najlepšie zakúpiť olovený akumulátor.

Inak povedané - normálne zmýšľajúci hráč za jednodňovú akciu lipolku neminie. Ak niekto za deň vystrieľa viac ako 2000výstrelov (pričom je v baterke ešte rezerva cca 1500výstrelov!), tak by sa mal zamyslieť nad tým, či si nepletie airsoft s paintbalom alebo kropením vodnou pištolkou.
Malthus
Amateur
Amateur

čínske zbrane

Príspevok od používateľa Malthus »

Zdravím. Počujte, mám taký problém. Rozmýšľal som nad kúpou elektriky z Muničáku. Rád by som počul nejaké názory na čínske zbrane, či sa do toho oplatí investovať, keď chcem softiť. Lebo sa bojím, že sa mi o rok pokazí napríklad. Špeciálne mám záujem o G36 od firmy JG, tu je link: http://www.municak.sk/airsoft/jg-g36-scope-bipod . Viete mi niekto poradiť niečo o kvalite takejto zbrane a či sa mi hodí na soft? ( najviac by som asi hral lese ). Ďakujem za odpoveď a vopred sa ospravedlňujem ak niekto už niečo podobné písal a nevšimol som si to. :-)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

malthus - už to tu bolo, kukni túto tému od začiatku alebo použi hľadať :) Je to dobrá zbraň, nemám chuť to písať znova obšírnejšie. Je z plastu - nehádž sa s ňou o zem. A optika ti bude v airsofte vo väčšine situácií len a len na škodu. My nestrieľame na 300m ako vojaci.
Malthus
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Malthus »

Ok, díky teda. :-)
GrandeBoss
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa GrandeBoss »

chcem sa opíta ze ci je táto značka kvalitná aspon ci je to dobrá zbran http://www.commando.sk/airsoft/dlhe-zbr ... k-pdw-p119 lebo s chalanmi chodievame hrat airsoft a pokazila sa mi stara a traz si chcem kupitmnieco lepsie takze teraz si chcem kupit nieco kvalitné
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

GrandeBoss: nie je tam uvedený výrobca, PREDPOKLADÁM, že sa jedná o čínu (made by Galaxy). Zbraň je vhodná do budov a na malú vzdialenosť. Do lesa má slabý výkon a vďaka krátkej hlavni veľký rozptyl. Brácho ju mal a vplyvom rázov z mechaboxu sme museli predpažbie prilepiť páskou. Samotné predpažbie drží na jednom šroube v plaste, ktorý sa pri dávkach rád vylomí. Inak je to zbraň spoľahlivá, vyzerá sexy (hlavne ak sú dve, v každej ruke jedna, no vtedy sa o presnosti streľby nedá ani hovoriť) a v muničáku stála dávnejšie cca 2000sk.
GrandeBoss
Amateur
Amateur

haha to neni made in chna ziadna galaxi to je Hakler and Koch a je to viborná zbran sa este pozri na to preboha ale sak nevadi :smt033 je videt ze as v asku neviznáš tak ok
Svarog
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Svarog »

Hmmm, lol? Naozaj si myslíš, že za takú cenu dostaneš vibornú zbraň priamo od pánov Hecklera a Kocha?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

svarog - to nerieš, dnes sú ľudia schopní tvrdiť, že s airsoftkou triafajú postavu na 200m a že byť sniper v airsofte je ubercool, tactical a najsamsuper.

veľkýšéf: napíšem to inak - mp5 (verzia k alebo pdw) je skvelá zbraň do budovy a nahovno zbraň do lesa. Dôvody som už písal (krátka hlaveň, krátka vzdialenosť medzi mieridlami...). Čo sa týka tej airsoftovej repliky - je mi jedno od akého je to výrobcu, ja tu zbraň kupovať nebudem a ak ťa to láka, tak si to zisti, postni sem relevantné údaje (úsťovú rýchlosť s 0.2g BB, výrobca, kapacita a voltáž batérie v balení, značka a nabíjací prúd nabíjačky v balení). Potom ti budeme vedieť povedať viac. Na tej stránke je toho skutočne k veci žalostne málo. Ultrasuper polymérové telo môže byť aj obyčajný abs plast. O výrobcovi tam nie je nič. Dúfam, že ti je jasné, že HK je výrobca originál zbrane a nie tejto zbrane kategórie D? A dúfam, že spĺňaš podmienky na vlastnenie zbrane kat. D a že ju budeš kupovať osobne v predajni, keďže je zákaz uzatvárať zmluvy o zbraniach na diaľku = zákaz nakupovať zbrane cez webshopy. To len tak na okraj :) Ber to ako radu.
martinsos
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinsos »

Cawte čo myslíte ,ktoré BBčka brať? ICS ,abo Guarder 0,25g? Viem ,že najlepšie by boli 0,23 ale tie v miestnom shope nemajú a poštou podla new zákona už ani BBčka nepošlú :x
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ICS N I E! Vyhneš sa tým seknutým guliam v hlavni, nepodávaniu zásobníkov. Z lacnejších jednoznačne Guarder. Gramáž závisí od výkonu zbrane do ktorej ich budeš ládovať (do výkonu cca 400fps postačia 0.25, 400-500fps 0.28 a vyšší výkon je pre sniperov a tí majú spešl ťažké gule)
martinsos
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinsos »

Aha díky to bude len do môjho Akčka JG 360-380fps takže tie 0,25 guarder kúpim.
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

ja ladujem na cca 400fps 0,30 g a trosku lutujem. no co uz. treba to vystrielat.
GrandeBoss
Amateur
Amateur

takže ta MP5 je od UMAREXU a je to Heckler a Koch dostrel zbrane cez 50m Batéria 9,6V staci?tak je to ok?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

psychoS - prečo tak ťažké gule???

grandeboss - umarex je dobrý výrobca poplašných/"obranných" zbraní. Od neho by som airsoftku nekupoval. Ak chceš niečo kvalitné, kukni po produkcii Tokyo Marui, Classic Army... ak niečo lacné, kukni niečo čínske. Tak ako si človek znalý veci nekúpi topánky na turistiku od Addidas alebo Nike ale od firiem zameraných práve na takúto výrobu (Meindl, Lowa, Hanwag...), tak si nekúpi topánky na behanie made by tesco ale od firiem čo robia veci pre šport (Nike, Addidas...). Inak povedané - Umarex je dobrý na plynovky, TM/CA/Maruzen sú dobrí na airsoft. Dosť pochybujem, že by tá zbraň bola masovo rozšírená, keď každý, kto chce PDW si buď kúpi kvalitu od TM alebo za tú cenu pomaly 2 čínske od Galaxy a vie, že mu to bude fungovať, lebo sú to firmy, ktoré robia primárne airsoftové zbrane kat. D voľne predajné od 18rokov
Jozo211
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Jozo211 »

este dobry je vyrobca od AIMTOP,vyrabaju M4 vselijakych druhov s ustovku 130m/s a 150m/s coz 130m/s je pouzita struna 120 a pri 150m/s je pouzita 130 struna.Vyrobca dava dvojrocnu zaruku.Motory zvladnu aj 150 strunu a su velmi vykonne.Valec je plny cize treba vymenit za iny ktory ma prietok vzduchu alebo niejak tak.Treba tam dokupit etse mosfet a Dean T.Kolesa su fajn.Este by som zabudol zevraj treba kupit aj spojky dutinkové 2mm a pojistku vidlicovu.Potom ta zbran je velmi dobra,Spracovanie je na velmi dobrej urovny,nutrajsek je tez dost dobry.Zbran ma velmi dobru presnost a dostrel a s malej blizky je aj trochu nebezpecna!Za upgrade co som pisal date cca 50€.

Tu su tie airsoftky http://airsoftpro.cz/eshop/index.php?cPath=55_69 od SRC nebrat.Treba tam kupit bateriu a nabyjacku co vynde 60€,dobra bateria je 11.1V 2300mAh li pol a nabyjacka na lipol.
U kazdej zbrany od Aimtop je vnutrajsek rovnaky.
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Takže SRC nebrať lebo k tomu nie je baterka a nabíjačka ? To myslíš celkom vážne ?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

momo46 - už to upravil :)

Jozo221 - bavili sme sa tu o mp5 pdw a ty tu teraz dáš toto o M4 od Aimtop, ktorá tie zbrane ani nevyrába, len do čínskeho tela dá svoje vnútro? Ak brať niečo od Aimtop, tak jednoznačne LEN samostatný mechabox a dať si ho do kvalitného tela. A výkon dávaný črevami od Aimtop nepatrí do ruky začínajúcim hráčom.
Len tak okrajovo - zamýšľať sa nad tým, že by streľba z pružiny m130 mohla byť nablízko nebezpečná :D OMG, aj manuálom vyrazíš zub! S takou zbraňou ako je od Aimtop by som pod 5m nestrieľal (tých 5m len v nutnosti a mierim na nohy alebo ak má protivník vestu, inak radšej tak 10).

A za ten upgrade zaplatíš u Iwa cca 20e (ak si správne pamätám jeho ceny) :)

Aby som nevyzeral len ako kritik - akú máš so zbraňami od Aimtop skúsenosť ty? Dávnejšie som premýšľal vziať od nich mech a narvať ho do lacnej M16. No stále mám obavy o mechabox v.2 a pružinu 130 - aj keď budem strieľať prakticky výlučne semi-only.
Jozo211
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Jozo211 »

Momo46 napísal:Takže SRC nebrať lebo k tomu nie je baterka a nabíjačka ? To myslíš celkom vážne ?
Nie omg :D zle si ma pochopil,baterka neni ani u Aimtop ale Aimtop ma kvalitnejsie suciastky ako SRC.

Stoporko: Viem ze Aimtop nevyraba zbrane ale suciatsky,to cinske telo neni az take cinske,lebo drzi velice pevne.JJ viem ze nepatri do ruky neznalim hracom a zaciatocnikom,a na 5 metrov je ta zbran az nebezpecna.Mechabox sa vcelkom da,ten mechabox je stavany na pruzinu m130 ale m140 a hore by uz nezvladol a mohol by prasknut.Ten mechabox co je napr. tejto m4 http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1033 je zesileny typu 2.Proste ta paradnu silu,dobru az chvalitebnu presnost,paradnu kadenciu a ako som pisal kvalita tela je velmi dobra,i ked Classic Army je este lepsia a krajsia konstrukcia tela :D
Pri tej zbrany co som dal hore sa jemne hybe pazba a predpazbie ale iba trochu,ale inac ta zbran za ty prachy je dost dobra staci spravit mensi upgrade,dat tam valec http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... cts_id=441 a mosfet a dean T konektory.Vzduchotechniku a tiez velice dobru.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jozo211 - dík za zhodnotenie toho mecháču. :)
Inak - M4 a jej klonom by som sa od CA vyhýbal - kývajúce sa predpažbia. Zaujímalo by ma čím je ten mecháč zosílený, lebo dávnejšie o ňom bola veľká debata (tieto zbrane od Aimtop sú na trhu už pár rokov) na českom airsoftovom fóre. Záver bol, že ten mech bude pravdepodobne z lepšej zliatiny ako bežné mechy (CNC oceľový NIE JE - cena takého mechu je niekde inde) a bude mať už v základe spravené úpravy na minimalizáciu prasknutia (na wargames bol o tom dávno dávno dávno jeden článok). Nemal som v ruke, neviem posúdiť.
Napísať odpoveď