Samsung Galaxy S II

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Samsung Galaxy S II

Príspevok od používateľa DeFeAt »

RECENZIA

pozeral som a vyzera to na velmi, velmi slusny telefon
momentalne pouzivam Nokiu N900 a nic na trhu ma nezaujalo tak, ako toto
multitasking porovnatelny s pc, full hd prehravanie a nahravanie, velka baterka, hrubka telefonu a milion dalsich veci

co na to vravite? ak telefon sa bude dat zohnat do nejakych 450€, budem sa to snazit splnit :)
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Samsung Galaxy S II

Príspevok od používateľa Zaxman »

a LG o2x ta nezaujal ? prípadne tvojej n900 podobný ale 100x lepši DESIRE Z
no ako som už v inej téme písal , premna su :minus: :
samoled
že je to samsung mi nahána strach zaobstarať si inač fajn mašinku
cena bude nad 500€ už len preto že SGS 1 si drži cenu a stále sa predáva a keby dalo SGS 2 pod 450 €tak SGS 1 by musela ist pod 350€ čo nepojde

tak isto to že ma baterka 1650 mAh o ničom nesvedčí , to sme zistili už u DESIRE vs DESIRE HD kde DHD z vačšim displeyom a menšou baterkou dosiahlo vačší výkon , takže vydrž tam bude vačšia kvoli vraj šetrnejšiumu dvojjadru ale nie kôli baterke ale kto vie

samozrejme nevravím že ten telefon je zlý , je to pecka ale ja som vyzdvihol hlavne jeho :minus: lebo :plus: si vie zistiť každý sám
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

1. Desire Z sa na Galaxy S II nechytá ani hardvérovo a ani softvérovo.
2. Subjektívne lepší display ako Super Amoled + ja osobne nepoznám.
3. Ten web, na ktorý dal odkaz DeFeAt, nemá celkom správne údaje, S II určite nemá Adreno 205, keďže to sa používa na SoC u Snapdragonov od Quallcomu. Dvojjadro Exynos 4210 obsahuje až 4-jadrový grafický chip, ktorý má na papieri 5x väčší výkon ako PowerVR SGX540 v Galaxy S. Samsung tvrdí aj to, že Exynos je výkonnejší ako Tegra 2 (vraj 450 M triangles/s, čo je viac ako má PS3), takže ja osobne som zvedavý hlavne na výkonové testy a na to, akú to bude mať všetko SW podporu, keďže 4-jadrá v grafickom chipe asi tak skoro v praxi nespojazdnia. Samozrejme, na nete je uz test z Quadrant Standard, ktorý ukazuje u S2 iba 1500 bodov, ale zabúdajú na to, že Gingerbread nepodporuje požadované procesy z toho testu...
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

1. vravel že nenašiel doteraz alternatívu ku svojej N900 tak som mu odporučil DESIRE Z
2. premna je každy disp. lepši ako samoled/amoled
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

1. Chápem, všetko je lepšie ako N900 :)
2. Máš na to nejaké relevantné dôvody? Ak si to tu už písal, tak netreba rozpisovať, pošli mi iba odkaz na príspevok...Neber to ako rýpanie, skôr ma to zaujíma...
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

Už aby začali robiť mobily s CRT, lebo zabúdajú na zákazníkov ako si ty, Zaxman.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

nie , premna su fajn disp. napriklad SLCD , alebo LG retiny ktore vyrábaju aj pre iphone
samoled sa mi nepáči kôli animovaným farbam , a aj preto lebo sa farba vypaluje a po pol roku je disp. horší ako TFT (farbami)
ano čierna je čierna ale aj tu už ma napríklad c6 nokia tušim krajšiu , niesom si isty ale nejaky model s ,C, možem dodať aj porovnanie z SGS samoledom ak bude zaujem
a niekde som o týchto disp, aj mal nejaky dlhši članok ale netušim už v ktorej téme to bolo

cele je to vec názoru mne sa jednoducho samoledy nepačia ale nikomu ich neberiem a ani nevravim že su to zle disp. vravím že premna je :minus: ked ma mob. disp. a podla MNA a PREMNA je samoled nevyhovujucí , ale nikomu by som telefon nedoporučil len kôli tomu
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mno čo ja viem...Neviem celkom, že aké sú to animované farby (saturácia sa dá predsa nastaviť), pričom žiadne vypálenie farieb som si nevšimol a to mám Galaxy S 7 mesiacov a mám aj iPhone, pričom môžem napísať, že Galaxy S displayom netromfol ešte ani jeden telefón (IMHO, samozrejme, porovnávanie s Retionou je na dlhú diskusiu)...Je jasné, že ti tvoj názor nechcem vzať, je to predsa subjektívne, ale tvoje dôvody mi prídu mierne prehnané, alebo z dosť nespoľahlivých zdrojov :)
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

Zaxman: to lg a desire urcite nie, nemam dovod menit taky skvely telefon akym N900 je, o chvilu to bude zberatelsky kus, po tom co nokia s mrkvosoftom spravila
pre moje potreby je n900vka ideal, je to fakt skvely telefon a za desire by som ho nevimenil nahodou, nepride mi ani 100krat lepsi, pretoze to, na co ja pouzivam telefon je mi vhodnejsia a urcite sympatickejsia 900vka

a ako pisal seth82, skus dat nejake relevantne dovody, podla coho je desire 100x lepsie ako 900vka

a k tomu, ako sa bude chovat na slnku a za roznych podmienok display 2jky, je otazne, na to treba troska casu
ja som len chcel vediet, ci tiez niekoho zaujal tento telefon ako mna, mne to pride ako slusna hracka :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mne sa dost vyrazne podoba na iPhone :/
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

no právaže už aspon našli ako taky svoj štýl kdežto SGS 1 bolo uplna kopia iphonu 3g/s
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak a aby som si to zaslúžil: Ja som nežiadal relevantné dôvody, prečo je Desire 100x lepší ako N900 - ja som si vedomý, že hocičo je lepšie, ako N900. N900 totiž ja osobne nepokladám za telefón, ale skôr o akúsi odnož komunikátoru (mal som pred dvoma rokmi ich E90, viem aký FAIL to bol, hoci bežal na Symbiane), pričom samotný Lunix priamo v kraxni nie je bohvie čo, vďaka svojej podpore. N900 je vhodný pre geekov, pričom treba rozlíšiť potrebu medzi telefónom a zariadením ako je N900. Ja osobne Lunix bez skoro žiadnej podpory určite neuprednostním pred Androidom, ktorý aj trochu hľadí na užívateľský komfort. Takže v tomto prípade nastáva otázka, či chceš praktický telefón s relatívne dobrou podporou, alebo komunikátor s mŕtvym OS.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

No tak to je teda styl ked niekoho kopiruju. xperia x10 a arc ma aspon svoj vlastny, za co maju u mna bod navyse oproti SG
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ano xperia ma svoj štýl a to taky že vyzera ako každy iny phone len dole ma ine tlačitka , omg teraz je tolko telefonov že je nemožne niečo inovativne vymyslieť , to maju začať robiť trojuholnikove mob ? ano suhlasim SGS 1 kopia iphonu 3g/gs ale tento SGS 2 už aspon nema take tvary a je iphonu menej podobny

ano SE Arc ma svoj štýl ale aky ? :D ved ten telefon je pekny len zboku , je smiešny aj stou čapicou , to mu dali len teraz na zimu či na stálo ? :D
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

seth82 troska si si nasral do huby. n900ka ma obrovske repozitare je brutalne prisposobitelna a nic ti nebrani tomu asi si tam dal hoc co napr android ale rozhodne to nieje "telefon" pre ludi zvyknutych na nejake LG sracky a pre ludi co potrebuju posielat mms. Mal som vela telefonov vyskusal som si asi vsetky OS. n900ku som mal na testovanie iba 2dni ale rozhodne si ju coskoro kupim. Ano na PC primarne bezim pod debianom....
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Shano: Ja som si do huby nenasral. Ja som napísal to, čo sám dokazuješ, že je pravda - ja chcem (a 90 percent ľudí tiež) telefón, do ktorého si môžem niečo efektívnym spôsobom napchať, pričom vo zvyšku prípadov bude efektívne slúžiť. Ja si nemienim telefón pár dní nastavovať, kompilovať, nebodaj meniť v ňom systém a strácať čas hovadinami - ako som napísal, to je pre geekov, ajťákov a fanboiov Lunixu. Portovať, meniť, nie ďakujem. Môj príspevok bol reakciou na nejakého srandistu, od ktorého mi síce negatívna karma ako taká nevadila, ale skôr ma rozladil jeho debilný komentár. Každý potrebuje telefón na niečo iné, avšak N900 je tehla a určite nie pre bežných užívateľov.
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

V urcitom zmysle suhlasim n900 nieje telefon pre beznych uzivatelov. Otazka je co pre koho znamena efektivnost. Premna osobne je totalne neefektivne ked v androide musim doinstalovavat 20 aplikacii aby som si snim vedel jaks tak predstavit zivot. Najviac ma zamrazil app installer co mi pride dost neefektivne aby som najskor musel stiahnut s marketu aplikaciu nato aby som mohol instalovat inu... a tou jednou vetou si chcel povedat ze mas telefon ktory ked si kupil tak si vnom nic nenastavil a tak ho doteraz pouzivas ? Ano stava sa ze ti to moze maximalne vyhovovat ale to sa stane par ludom alebo ludom co si kupili telefon iba cisto na telefonovanie a sms ostatku sa paci ked si danu vec mozu prisposobit tak ako im vyhovuje. A este stale nechapem co si myslel tou vetou "Lunix priamo v kraxni nie je bohvie čo, vďaka svojej podpore."
A ospravedlnujem sa za sranie do huby :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

V pohode. Netuším, čo je app installer :) Mám Galaxy S už od júla a zatiaľ som tam inštaloval iba niekoľko hier a aplikácií z Marketu (za celých 8 mesiacov ich mám asi 30), pričom som iba na ne klikol a nainštalovali sa už samé. Nič iné som do telefónu nepchal, všetko potrebné tam bolo, od podpory DivX, H.264, po hudobný prehrávač, kalendára, organizéra, textového editoru, čítačky na pdf a iné dokumenty, prehliadač obrázkov - proste som ho zapol a používal som ho...Nenastavoval som nič, všetko som mal nastavené od operátora, jediné, čo som pridával, bola moja wifi doma. Práve preto som to opísal tak, ako som to opísal...Ak sa chcem hrajkať, tak to je jedna vec, ak chcem phone používať (aj na núdzovú zábavu) bez naťahovačiek, to je vec druhá...Vec vkusu a užívania...
Shifty
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Shifty »

Uz sa neviem dockat kedy bude u nas za sumu do 600€. Skvely fon bez nejakej chybycky :smt007 , lepsie by som si ho sam nenavrhol. Vela ludi sa akurat stazuje na absenciu automatickeho zaostrovania pri kamerovani, ale co som kukal videa na youtube, vyzerali podla mna pekne.

Samsung vzdy paradne prekvapi, tak ako u Galaxy S sa nenechal predbehnut a vyrobil supu tak to bude aj tu. Len skoda ze zdy prekvapi aj cenou. Ale to je dan za kvalitu, nieje to az take strasne. Ale ani dobre.

Co myslite, moze k nam dorazit model s Tegrou 2, alebo pre nas daju len Exynos ? Ja by som radsej bral Exynos.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Exynosy budú na trhu ako prvé, Slovensko nebude patriť medzi krajiny, kde sa bude SII predávať prioritne, takže predpokladám, že keď sa na Slovensku začne predávať, bude to už s Tegrou.
Napísať odpoveď