Zdravím najde sa schopný programator?

Informácie o software, ankety...
markus
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Zdravím najde sa schopný programator?

Príspevok od používateľa markus »

tazko jeden programator moze napisat informacny system pre banku, poistovnu alebo pre elektraren(pracoval som na takychto projektoch)
to ze by to nestihal je jedna vec, ved sme na systeme pre elektrarne robili 70ti a meskalo sa proti povodnemu planu asi 2 roky(uz ked som do fimy prisiel meskalo sa rok)
ale ani znalosti nemas na vsetko(analyza, DB navrh, programovanie, testovanie, pisanie manualov ...)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

No ak je dobrý coder, tak dostáva aj 240+ evri na hodinu [python - u nás], ale NIKDY NiE NA NAŠOM PO*RANOM SLOVENSKU!
Na svk. dostávajú študáci 3-5 evri na hodinu akýkoľvek jazyk a "pro" dostávajú tak 7-10 a 10 je fakt kráľovská suma.

V zahraničí je to úplne iná rozprávka...samozrejme.

A samozrejme cesť výnimkám na Slovensku.

Navyše freelance coderi sú neni moc in - majú väčšinou len fušky raz za čas. Obvykle zapchá pusu firma coderovi 1500 - 2000 evri mesačne a majú ho na stále, teda. min tých 8 hodín na deň. Skúste si to rozrátať aká je tam hodinová mzda. A to sú firmy ako HP/Dell a iné. Také tie domáce firmy dávaju aj svojím stálym zamestnancom biednych 3-5 evri na hodinu [brutto!]. Skúsenosti mojich mnohých klientov a ich životná prax :) + moje vlastné.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

kamoska je cez erazmus vo finsku a absolvovala pohovor v nokii - ked sa jej pytali na plat tak povedala ze aby jej to pokrylo naklady na zivot takze tak 500-600€, na to sa ten personalista zasmial ze to by porusil zakon tak jej dali minimalnu mzdu (1700 hrube, 1200 ciste) :D

ked som pozeral kolko platia certsvych absolventov v londyne za javu tak som tiez len slintal (za tyzden aj kusok viac ako mam tu za mesiac).. no ale dostan sa na tieto pozicie ako cudzinec... takmer nemozne....
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

tak pri 2000euro ti vychadza hodinova mzda na 12,5eura
ale toto su stale peniaze ktore vidis na vyplatnej paske
skus si zistit kolko za teba ako za programatora(analytika) dostane firma ked ta niekde 'pozicia' to su uz ine palky, samozrejme ze v tej sume je aj vyplata inych ludi(projektovy manager, uctovnicka, sekretarka, upratovacka)
fligo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa fligo »

Ty kokso ja som hladal nejakého cloveka čo by to urobil ako hráč na Traviku a nie si pýtať nekresťanské peniaze ako 20€ tu na slovensku za hodinu to maju firmy ktoré posielaju ludi na servis po celom slovensku nie ze je niekto doma, Pani sa neprecenujte ja robím sice len z PLC ale toto nemam ani ja keby som isiel do ameriky cez firmu na dietach za mesiac, ako ja neviem ale povetsina si to urobi len pre to ze neskor sa da na dobrom napade nieco zarobit, napr ja mozem byt ako tester a dat navrhy a rozkrýknuť to dalej , a su skupiny ludi čo niečo podobné vyuziju a su schopný a ochotný to dajme tomu licenciu kupit za nejakých 5€ ale stale je to lespsie ked to predam 100x ako jednorazovo zarobim 50 az 200€ a tot vsio a ja ked si to kupim tak si na to vyhradim (c) , a mam potom ta nam na salame a zisk pojde len mne , ale je tu problem potom s zneužívaním, ale ako sami dobre viete všetko sa da ošetriť, takze asi tak ja som len hladal spriazdnenu Travianovsku dusu ktora ocení dobrý nápad a je zbehlý/á v programovaní c++ alebo com sa to hodí
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

ty si nehladal spriaznenu dusu, ale cloveka ktory ti to spravi zdarma...takeho tu nenajdes :) a zrejme ani nikde inde...a preco by mal niekto ocenit tvoj (podla teba) dobry napad, ked ty neocenis jeho pracu??
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

hmm... ked si vezmem tie mnozsta skriptov zadarmo stiahnutelnych pre travian tak si myslim ze by sa tu neaky nadsenec nasiel...
fligo
Novice
Novice

Kto hovorí ze neocením jeho prácu?Vazim si takých ludi, ale aby som mu zaplati nekrestanských 20€/hod za pracu sa mi zda prehnane.A Je potreba si to poriadne precítat , ja som napisal ze by som niečo chcel , a ci sa nenajde spriaznena dusa, nie aby ste mi tu pisali kolko to stojí a taketo veci , po pravde ma to nezaujima, ja si toho cloveka budem nesmierne vazit co pre mna nieco napise a bude mat tu snahu,mozno ze to bude nejaký student a urobí to ako koncorocnu pracu, ja nvm , ale proste nieco chcem a neskor by ten dotycný na tom mohol i zarobiť,a o to tu ide a nie kolko niekto chce, ak ma niekto proste zaujem pre niekoho nieco spravit budem za to vdacný, niekedy je lepsie nepísat nic, ako napr ked nechcem pomoct alebo chcem na tom zbohatnut.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

hlavne dobre opis co ten program ma robit lebo z toho prispevku som nepohopil ani trt (a to som kedysi hraval travian vela)
fligo
Novice
Novice

Takze asi tak , robím kontroly uctov, a kontroluju sa v kazdej zalozenej dedine urcite veci ako vojsko stav a uroven budouv a potom take v vseobecne info, ci si kupuje zlatky a tak , to je na zaciatok proste tabulka s hracmi kliknem na urciteho hraca rozbalia sa mi jeho dediny kde uvidim vsetko mozem dopisat priratat lebo neviem co najlepsie by to bolo sa dohodnut na skype alebo cez mobil lebo takto sa to strasne zle vysvetluje.info o mojom skype ci tej je v prvom prispevku:)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

a kolko $$$ ponukas?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

no to je sice pekne monitorovat si veci - ale ako chces zistit veci ako armada a pocet zlatiek u inych hracov ako si sam tak to netusim - ak to chces editovat rucne tak ti staci excel
ak ti to tam maju editovat ludia tak cosi take uz na nete bolo (pouzivali sme to v ally aj my ked som este hraval)
fligo
Novice
Novice

Exituje nieco na webe ako toolshop, ale to je na aliancnu armádu, ale ja chodim cez sastupy na ucty vsetkých hracov a kontrolujem to manualne, a ano exel som sa snazil pouzivat ale je to neprehladne, a neefektývne.A tu ide o to urobit nejaký prehladný zaklad a postupne to automatizovat
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

nie je nahodou pravidlo ze zastup mozes robit len dvom ludom?

ako z mojho pohladu - program sa ma prihlasit, ziskat z html potrebne info, vypisat, odhlasit - nic tazke pre toho co s tym uz robil (ludia co maju neake tie bodiky v audiotrackovej sutazi napriklad)

ja mam pracu, priatelku, par konickov a nechce sa mi... takze bud zaplat niekomu kto ti to spravi alebo hladaj dalej ochotneho co sa chce naucit par veci a spravi ti to zadarmo

alebo este lepsie - prestan hrat travian - zivot sa mi zmenil k lepsiemu ked som tak ucinil, viem co hovorim :)
Napísať odpoveď