Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
popcorn
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa popcorn »

prosim vas ludia poradte mi: chcem ist studovat politologiu a davam si asi prihlasky na UKF v Nitre a UCM v Trnave. studuje niekto z vas na jednej z tychto univerzit, mohli by ste mi povedat zopar informacii ohladom akreditacie a celkovo aka je uroven tychto skol? dakujem pekne
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pre info, preco prave politologiu? myslis si, ze Slovensko potrebuje rocne 100+ politologov?
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

to wrtulka33: ak si dobra v nemcine a rustine ale naozaj dobra tak chod na tlmocnictvo a na cely zivot mas vystarane
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Študuje tu niekto na Masaryčke fakulta informatiky odbor počítačové siete a komunikácia?
wrtulka33
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wrtulka33 »

Peter_Retep napísal:to wrtulka33: ak si dobra v nemcine a rustine ale naozaj dobra tak chod na tlmocnictvo a na cely zivot mas vystarane

Rozmýšľala som aj nad touto alternatívou..:-) Ďakujem..:-)
hundreloa
Novice
Novice

Príspevok od používateľa hundreloa »

ahojte, som tu na fore novy a precital som si nieco z tejto diskusie. vela ludi tu pise, ze z humanitnych odborov nieje nic ale nie kazdy je zdatny v prirodovede :) . tento rok maturujem na gympli z Dejepisu a Nauky o spolocnosti a samozrejme uz musim co najskor poslat prihlasku ale stale sa neviem rozhodnut na aku vysoku by som isiel. rozmyslal som nad politologiou ale neviem, ci to ma vyznam studovat a co z toho dalej. ako tak prechadzam po strankach VS tak moc predmetou pre mna nieje. co by ste mi tak poradili lebo ze by mohlo byt aspon trochu perspektivnejsie lebo pravnikov je dnes strasne moc este som pozeral verejnu spravu....
studuje tu niekto nieco podobne? a ako ste s tym spokojny?
Tomáš
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomáš »

to wrtulka33: pod ku nam :D
http://www.fbm.vutbr.cz/
eNeS
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eNeS »

Ak si vyplnim elektornicku prihlasku, tak je mozne aby som trebars na druhy den si ju otvoril a az vtedy vytlacil? Nieje to tak, ze po vyplneni ju treba hned aj potvrdit a vytlacit, lebo inak sa mi ta prihlaska neulozi?
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

Zdravím! Mám jednu dosť podstatnú otázku ohľadom prihlášok na VŠ, resp. príloh k nej.

Chcel by som sa spýtať, či Trnavská univerzita a Univerzita Konštantína Filozofa (Nitra) vyžadujú potvrdenie od lekára a životopis? Pretože som sa pozeral na http://www.portalvs.sk/ a tam takáto informácia nebola (pri UKF neboli o tom nijaké informácie, pri TU bola ako povinná príloha len maturitné vysvedčenie). Ďakujem.
TenDruhy
Expert
Expert

Príspevok od používateľa TenDruhy »

Zdravim ludia.. neviete o nejakej vysokej škole, fakulte, studijnom programe zameranom na vplyv drog na človeka?
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

chcel by som len pre zaujimavost vediet kolko sa hlasi, resp. hlasilo za posledne roky na medicinu, zubarinu?
nikde som nenasiel ziadne udaje z minulych rokov. dakujem.
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

master23: presne cislo ti nepoviem, ale v nejakom mediu som zachytil (mozno Sme, alebo .tyzden - fakt si nepamatam) ze na tieto odbory sa hlási šesťnásobne viac ľudí ako môžu fakulty prijať.
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

Peter_Retep napísal:master23: presne cislo ti nepoviem, ale v nejakom mediu som zachytil (mozno Sme, alebo .tyzden - fakt si nepamatam) ze na tieto odbory sa hlási šesťnásobne viac ľudí ako môžu fakulty prijať.
viem tiez som to cital. ale ziadne presne cisla. a bolo tam uvedene aj, ze na Akademiu PZ sa hlasi 22 uchadzacov na 1 miesto :D . co bolo najviac.
mucko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mucko »

Zdravím vás opäť. Je mi dosť sympatická UCM v Trnave, Fakulta masmediálnej komunikácie. O tejto škole ako takej som čítal dosť zlých vecí, no vraj práve táto fakulta ju ťahá hore. Ak sa tu nájde niekto z tej fakulty, bol by som veľmi rád za akékoľvek skúsenosti zo štúdia. Ako je to s profesormi, priestormi, intrákom a aj prácou (pracovné príležitosti v Trnave).
hado20
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa hado20 »

Zdravím,
rád by som sa spýtal na váš názor. Oplatí sa mi investovať do kníh, ktoré vydáva EUBA na prípravu na príjmacie skúšky?
Tomáš
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomáš »

to hado20: matiku ani nie, ale zaklady ekonomie a ekonomiky by som bral...bol som z gymnazia, ekonomiku sme vramci NOSky mali polroka a bez tej knizky by som asi tazko spravil prijmacky...ale ucebnice z matiky som zasa nevyuzil vobec (tot moja skusenost, u kazdeho to moze byt inak)
hado20
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa hado20 »

no práve neviem, ja som naopak z OA a musí byť hneď každému jasné, že matiku má OA veľmi slabú, nehovoriac o tom, že učiteľ bol na operácii a celý tento rok sme nemali matiku...
takže matiku asi zoberiem, a k tej ekonomike, aby zas za to veľmi neplatil....mal si niečo také?

http://www.studentske.sk/ekonomika/uplo ... ovanie.doc

btw. čo môžem očakávať z cudzieho jazyka? cca

dik

edit : nedá sa objednať online?
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Chodíte niekto na Vysokú školu v Žiline? Aký ja váš názor na tú školu ? Chcem ísť študovať: Pozemné staviteľstvo. Práve končím Strednú priemyselnú školu : z Odborom Technik v stavebníctve a tak by som chcel v tom pokračovať. A rozmýšľam nad touto školou, ďakujem za vaše názory.
Bartik15
Amateur
Amateur

Vysoka škola :)

Príspevok od používateľa Bartik15 »

Zdravim chcel by som sa vas opytat kto by mi zvas mohol poradit resp tam priamo studuje.
skola je STU
fakulta: Fakulta elektrotechniky a informatiky (Bc studium )
odbory:aplikovaná informatika , priemyselná informatika , telekomunikácie
Ja studujem SPŠ - zameranie informatika , priemier je slabsi pohybuje sa od 2,3 do 2,9
-neviete ake sanca je na danne odbory sa dostat resp kolko sa tam hlasi atd...
-nejlepsie ak by niekto napisal o skole kto tam priamo studuje , narocnost , pristup ...
- ci neviete aky tam je naval ci sa prihlasku mam davat kazdu samostatne na danny odbor alebo zvolit to na dalsie kolo
- nejake pribuzne odbory po ktorych sa oplati pozerat

:)
PC-Man
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Vysoka škola :)

Príspevok od používateľa PC-Man »

Cauko, ja tam studujem, konkretne odbor aplikovana informatika, 3. roc. (teraz koncim Bc.). Co sa tyka narocnosti, ak ti ide dobre matematika a fyzika, da sa to v pohode zvladnut. Dostat sa podla mna nie je problem, prijimacky sa nerobia - berie sa do uvahy priemer + typ strednej skoly, z coho sa vyrataju bodove ohodnotenia uchadzacov a tak sa zoradia -> viac info na http://www.fei.stuba.sk/docs//2010/podm ... ublish.pdf. Je pravda, ze po prvom roku cca polovica ludi vypadne prave na matematike, potom este dost ludi vyleti na fyzike... ale ako som spominal, pokial ta tie predmety bavia a idu ti na strednej skole, nemal by byt problem. Ak mas este nejake otazky, kludne sa pytaj :)
Napísať odpoveď