Problem z instalaciou OS XP
Problem z instalaciou OS XP
Dobry den
Chel by som sa opytat na tuto chybu mam OS 7 a chem tam nainstalovat XP skusal som to cez windows nainstalovat tak sa to neda vyhodilo kopatibilitu.
Zacne mi normalne instalovat Win XP nacitavat subory prvy krok takto :
Ako sa to dokonci druhy krok mi vihodi toto :
Dakujem.
Chel by som sa opytat na tuto chybu mam OS 7 a chem tam nainstalovat XP skusal som to cez windows nainstalovat tak sa to neda vyhodilo kopatibilitu.
Zacne mi normalne instalovat Win XP nacitavat subory prvy krok takto :
Ako sa to dokonci druhy krok mi vihodi toto :
Dakujem.
Re: Problem z instalaciou OS XP
Počítače potrebujú ozaj presnosť, a nedajú sa okecať. Takže ku veci:
OS7 nejestvuje, a keby si nepriložil tie linky na *.jpg, tak nik ani netuší, o aký OS vlastne ide. Takže máš Windows 7.
Inštalácia dvoch Win na 1 HD je v podstate nezmyselná, a XP a W7 spolu? Prečo? A keď už, tak na partíciu.
Inštalácia druhého Win z behu W7 je tiež zjavný nezmysl. Tá sa prevádza po reštarte PC z bootovacieho CD/DVD. Alebo z virtuálneho stroja, akým je aj VMWARE player /keď potrebuješ oba spolu bez reštartu PC/.
OS7 nejestvuje, a keby si nepriložil tie linky na *.jpg, tak nik ani netuší, o aký OS vlastne ide. Takže máš Windows 7.
Inštalácia dvoch Win na 1 HD je v podstate nezmyselná, a XP a W7 spolu? Prečo? A keď už, tak na partíciu.
Inštalácia druhého Win z behu W7 je tiež zjavný nezmysl. Tá sa prevádza po reštarte PC z bootovacieho CD/DVD. Alebo z virtuálneho stroja, akým je aj VMWARE player /keď potrebuješ oba spolu bez reštartu PC/.
Takto skušal som to aj botovať z CD a stale hento vypisuje tak ako sformatujem HDD je nato nejky program lebo k formatu ked instalujem sa nedostanem vyhodi mi tam hento.Proste ako tam nainstalujem WinXP.Praveže ja chem len jeden Win a to XP.Pozri sa na to sam spravil som postu od A do Z a uploadol som to na youtube.com :
Mám aj originál aj neleglany win xp
Mám aj originál aj neleglany win xp
Tož to je jednoduché. Pri štarte z CD XP zadať použitie celého HD, pokiaľ máš originálne CD XP. A ináč sa dá HDD rozhodiť aj z hociakého Live Linuxu, a potom pri reštarte dať instalačku XP. Ale treba mať v Biose nastavené bootovanie v poradiu CD/DVD a následne HDD... a nezabudnúť na F10 /uloženie/. A prípadné dáta pred týmto zálohovať aj na kľúč.
Nepotrebuješ žiadne video, iba mať nastavený štart PC v Biose z CD/DVD a ísť podĺa pokynov, zmazať celý HDD a pokračovať v instalácii W XP.
Ale to nejdee.Mozes mi dat nateba kontakt skype alebo nieco take.Ako ho mam zmazať.Mám nastavene na CD/DVD aby nacitalo prve dvd romku nacita peke nacitava subory w XP a potom tam vyhodí hento.Asik treba ten format ale ako.Ked sa k tomu formatu ani nedstanem.
Veď predsa, dá sa štartovať PC z CD/DVD? Pokiaľ nie, pri štarte PC pridržať klávesu F2 /vetšinou/, a dostaneš sa do Biosu. Tam nastavíš prioritu štartovania PC na CD/DVD a následne HDD a uložíš to F10, je to tam písané, a Bios je v podstate obdobný u všetkých jeho výrobcov. A potom to po reštarte PC naštartuj z hociakého systému /CD/DVD/ a rozhoď HDD. A znova reštart PC z CD a inštaluj, viac sa ku tomu nedá povedať. A pokiaľ je Ti to cudzie, pozvi si kamoša, ktorý to vie.
Chápeš že to tak mám.Dal som reštart PC dal som F2 dal som Bot Tools dal som aby prvé načítalo CD/DVD a druhe HDD.HDD mám rozdelený na Jednotku : C,Jednotku : D , reštartujem PC Načítava CD stlačím ľubovoľnú klávesu ako si pýta začnem inštalovať začne načítavať súbory systému Windows potom prejde na ďalší krok a vyskočí mi toto !
Hmmm, aj HW chyba je možná, skús test HW z CD, pokiaľ ho máš. RAM robieva neplechu. Pokiaľ nemáš, na nete to je a odporúčam Live Linux CD, ten má aj testy RAM. Posledné je Ubuntu 10.10 http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
Už sťahujem a nedá sa HDD nejakým programom sformátovať vo Windowse ? Ramku mam jednu po ruke tak skúsim vymeniť.
Ja W7 inštaloval iba raz u klienta, a nemal som čas na podrobnosti, mal naponáhlo. Ale malo by to ísť formátovať aj z behu Win, odskúšaj, nemáš čo stratiť. Aj keď je to čudná operácia /harakiri/. Takže klikni si do HDD a pravým tlačítkom myši navol format... neviem, čo to spraví. Určite to dá upozornenie. Ale radšej z toho Live CD Linuxu HDD rozhoď, a potom odskúšaj install XP
Odkiaľ si? Blízko KE?
Odkiaľ si? Blízko KE?
No takto ramku som prehodil a blblo to aj tam som z Ružomberka taky format som skušal ale nejde to sformatovat obidva
Tož skús dať Bios do továrenského nastavenia /neviem, čo tam máš nastavené/, a zmeň iba štart PC na prioritu CD/DVD, ulož, a odznova. A to Live CD?
Dotaz: Retaktoval si niečo? Máš v poriadku chladenie procesora, zdroja a grafiky?
Dotaz: Retaktoval si niečo? Máš v poriadku chladenie procesora, zdroja a grafiky?
-
yoggy
Tú chybu čo ti vypisuje tak PC nepodporuje WIN XP, mám NB kde som sa pokúšal dať XP ale nešlo
takže to nie je chyba!
-
Bagi
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
ale je to chyba...to je hlupost ze to nieje podporovane, ja som mal na NTB toto iste, vymenili HDD (bol v zaruke) a uz to islo!
Ak mas poruke daky HDD skus vymenit a uvidis...
Ak mas poruke daky HDD skus vymenit a uvidis...
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
je to chyba spôsobená tým, že winXP nemá v sebe natívne podporu sata diskov, pozri v biose možnosť AHCI compatibile mode a daj enable...
//autoeditácia príspevku (18 Feb 2011, 18:21)
tu to to máš presne http://www.hojko.com/post1063888.html?h ... e#p1063888
//autoeditácia príspevku (18 Feb 2011, 18:21)
tu to to máš presne http://www.hojko.com/post1063888.html?h ... e#p1063888
Boze to som ja MW2 z druheho pc neviem kde to tam najdem
Ak treba natocim video a mi poradite lebo neviem kde to tam najst.
Nerozumiem, prečo sa nedá nainštalovať XP. Keby som to robil raz do roka, tak s pomocou teórie pravdepodobnosti pochopím, že mám proste šťastie, ale ja som v počítačoch ako doma, a ani raz som nemal problém s inštaláciou SATA HDD! Nič som nikdy nepotreboval, žiadne ovládače, žiadne diskety, a ide o spústy inštalácií na spústy typov MB, Win.
U Linuxu som nepotreboval ani CD k MB, tam je to iný svet, a komplet inštalácia aj s aktuálnym upgradom cez net do cca 1 hodiny. Ale podotýkam, že neberiem hocičo, takže nie kategóriu III. Možno tam je problém. Neviem.
Načo video? Veď si pozvi niekoho, kto v tom žije. To sa nedá obkukať, ide o rozličné komponenty, a Win pre požiadavky používateľa - to je alespoň 1 celý deň /SW/. Potrebuješ vlastne ten Win ku čomu? Špeciálny program, hry? Potom to stojí za tu námahu. Netom sa to asi teraz nedá, žiaľ. Aj keď rad pomôžem, pokiaľ viem.
Prezri si na nete konkrétne problémy s daným typom MB a W XP. MB si vlaste ani neuviedol.
U Linuxu som nepotreboval ani CD k MB, tam je to iný svet, a komplet inštalácia aj s aktuálnym upgradom cez net do cca 1 hodiny. Ale podotýkam, že neberiem hocičo, takže nie kategóriu III. Možno tam je problém. Neviem.
Načo video? Veď si pozvi niekoho, kto v tom žije. To sa nedá obkukať, ide o rozličné komponenty, a Win pre požiadavky používateľa - to je alespoň 1 celý deň /SW/. Potrebuješ vlastne ten Win ku čomu? Špeciálny program, hry? Potom to stojí za tu námahu. Netom sa to asi teraz nedá, žiaľ. Aj keď rad pomôžem, pokiaľ viem.
Prezri si na nete konkrétne problémy s daným typom MB a W XP. MB si vlaste ani neuviedol.
Ani neviem čo je MB.M2M MX SE