zodrata spojka ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

zodrata spojka ?

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

nikdy nezatahujem rucnu po tom co mi zamrzla na opli a ked zastavim na kopci zaradim 1 pustim spojku auto ide v intervaloch dole .. po nejakych 10 cm cca. cim to moze byt ?
markus
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: zodrata spojka ?

Príspevok od používateľa markus »

zeby prudky kopec? nie na kazdom kopci ti staci zaradit rychlost
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ono zavisi aj od toho, ze aky strmy je ten kopec. :)

markus ma predbehol.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

vobec to nie je strmi kopec . tym to urcite nie je , aj na strmsom mi to hocikedy udrzalo . kamarat mi vravi ze to moze byt slaba kompresia tlakou vo valcoch, ale motor ide celkom dobre , start vzdy bez problemov

// je to mazda 323 ba sedan z roku 95 motor 1.5 dohc 16v
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

http://www.fiatbravoklub.com/fiat/disku ... 56536&snow
tu rozoberaju podobny stav a pisu ze pokial je to po skokoch tak je to normalny stav, jednoducho to uz rychlost neudrzi

neviem ale ja ja napr len rychlosti neverim, zaradim rychlost pustim spojku a brzdu a ked si auto sadne tak zatiahnem trochu aj rucnu(nie na doraz ale tak aby to v pripade pomohlo)
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

mne sa to stale nezda normalne . rucnu nerad zatahujem. fakt to presmykuje ako nic. v lete chcem kupit iny motor tak sa uvidi ci sa to podari , ak nie spytam sa na to mechanika a dal by som to prekruzkovat a vybrusit a co bude treba
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Veď či je spojka zodratá zistíš keď chceš "naraz" akcelerovať. Vtedy ti otáčky vyletia a auto nezrýchľuje tak akoby malo. Robí to?
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

jimmy_xp napísal:Veď či je spojka zodratá zistíš keď chceš "naraz" akcelerovať. Vtedy ti otáčky vyletia a auto nezrýchľuje tak akoby malo. Robí to?
to nie je dovod na zodratu spojku.. ten problem co si opisal ty, my mohol byt akurat tak olej na spojkovej lamele, popripade zle nastavena spojka, ze zabera prilis vysoko.

teoreticky, problem ktory opisal Ing.Zoidberg by mohol byt v slabej kompresii motora. 323 s 1.5- kou mali slabych 100 koni, je to male auticko, cize by to malo byt kusok zvisie... ale to je tazko povedat

moj nazor je ten, ze s tym spojka nema absolutne nic, auto sa mu podava na kompresii motora, ktora je mozno slaba... skus odmerat kompresny tlak, ci ma spon priblizne hodnoty ako udava vyrobca :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

to uz neviem, co by muselo byt s motorom, aby vdaka slabej kompresii neudrzal auto na kvalte... btw. mam to iste auto, akurat vo verzii F s tym istym motorom a nikdy sa mi nic podobne nestalo... ale rucku mozes zatahovat smelo, na mazdach neprimrzaju...
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

RATZINGER666 napísal:... ale rucku mozes zatahovat smelo, na mazdach neprimrzaju...
by si sa cudoval, aj na 323F aj na 626-ke mrzne jedna radost ;)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ja co som cital, tak vraj ani jednemu este neprimrzla :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Fuxxo napísal:
to nie je dovod na zodratu spojku.. ten problem co si opisal ty, my mohol byt akurat tak olej na spojkovej lamele, popripade zle nastavena spojka, ze zabera prilis vysoko.
To je presne hlavny príznak zodranej lamely. Neviem, či 323 maju spojky cez bowden alebo hydraulicke, v podstate je to však jedno, ak je zodrana lamela, tak prešmykuje pri väčšej záťaži. Keď som mal v prdeli spojku a odpalil som to z miesta plyn sotva podlaha, tak auto sa sotva pohlo a otáčky šli do nebies. To iste na trojke s ručkou som pri troche plynu ostal stáť na mieste.

Podľa mňa tento problém môže spôsobovať spojka. zoidberg, odporúčam vyskúšať záber spojky na mieste s ručkou na 2 a 3 prevodovom stupni s miernym rozbehovým plynom na 3 musí skapať na 2 sa musí trápiť. Ak sa ti bude pri uplne uvolnenej spojke správať, ako by si ju mal v zábere, tak ju treba dať vyladiť (povoliť), nech zaberá skôr. Je docela reálne, že je lamela vyšúchaná a teraz keď povolíš pedál úplne, tak spojka sa s tanierom úplne nezlepí. Nie je ani vylúčené, že to proste už spraviť nepôjde a výmene spojky sa nevyhneš.

Tie kompresné tlaky sa mi zdajú byť blbosť. To by pocítil na behu motora a výkone.
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

naštartuj- nehaj zohriať aby sa ustalili otáčky motora - podmienka stáť nie v kopci- zarad 3ku - nepridavaj plyn - pomaly púšťaj spojku - hned zistíš či je zodrata alebo je ok pokial motor zdochne ak máš spojku ešte dole tak je ok ak zdochne v polovici myslím že je opotrebovana a ak zdochne až hore tak spojka skončila

aj nam to robí vo firme mame feliciu 1,6 najazdene okolo 150000 km a to iste nedrží rýchlosť auto sa posúva ak stojí v kopci a čo je horšie že nedrží ani ručna brzda - ale tam je spojka KO pretože to auto ked ide viac ako 90 tak smrdí spálenou gumov
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

Matej18 napísal:....to auto ked ide viac ako 90 tak smrdí spálenou gumov

vocihni si, ci nemas defekt :D

k pohynaniu sa na kopci... ako spominali ludia hore, kompresne tlaky :) na starom motori mame kompresne tlaky zalostne, motor fuka jak besny, tah uz nieje to, co byval, ale stale ide (no uz sa lucime :( dosiel druhy :D)
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

sak skusim ked bude moznost , radsej ako to dat vybrusovat a robit ak su to tlaky kupim novy motor , btw. ako odmeram te tlaky ? inak otacky mi dost kolisaju na volnobehu moze to byt niecom z toho sposobene ? ze by to bol dalsi priznak niecoho. moc si s tym hlavu nelamem zatial to ide :D
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

ak ide ten motor tak ako aj u ostatnych 323-kach tak tlaky by som neriesil.. ak by motor nemal dobre tlaky tak hned prvy priznak by bol vykon.. motor by mal odost nizsi vykon, dalej by zral olej, dymyl by atd.. uz som sa stretol s vela autami ktore mali zodrate alebo zapecene kruzky a teda aj slabu kompresiu, ale zeby auto neudrzali na rychlosti tak to teda nie..
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

lenze ja neviem ako ide motor v inych 323kach :? nemam to moznost vyskusat aj ked by som rad aj 1.8 skusil lebo zvazujem vymenu. neviem ci som uz chory alebo co no dnes som bol s kamaratom mechanikom a vravel som mu o tom , zastali sme na kopceku a dal som tam stvorku a motor pretacalo , bolo pocut ako sa piesty hybu a on mi vravi nech tam dam 1 ze je jasne ze na 4 mi to robi . ja som to totiz skusal na 4 lebo mi to niekto poradil , ze na cim vacsom kvalte tym pevnejsie , neviem ci to aj tu nebolo . dal som 1 a stojim , tlacil ma a nic . auto sa nepohlo . skusal som sa rozbiehat na 3 a automaticky skapinal . auto nakoniec nebude mat asi ziadnu vadu alebo ja neviem co sa deje aj ked som si isty ze som doteraz na kopcekoch tento problem mal aj na jednotke :) sorry ze som za idiota :(

//ja som to na 4 skusal iba raz , parkujem jasne ze na 1 alebo R
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

:D :D :D Tak to sa musim zasmiat, pretože mi ani vo sne nenapadlo, že tam budeš dávať niečo ine, ako 1,2 resp. R :happyrespect: Tak aspoň buď rád, že máš auto v poriadku :) Sranda, že nikoho z nás nenapadlo, opýtať sa, aký kvalt tam hádžeš
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Frikso: Nenapadlo asi preto, lebo kazdemu bolo asi jasne, ze parkuje bud na 1 alebo R. Kazdopadne pobavil som sa. :D
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

Frikso - ale jemu to robilo aj na jednotke :)
Ing.Zoidberg napísal:aj ked som si isty ze som doteraz na kopcekoch tento problem mal aj na jednotke :)
Napísať odpoveď