Koľko kníh obsahuje vaša rodinná knižnica?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
wrtulka33
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Koľko kníh obsahuje vaša rodinná knižnica?

Príspevok od používateľa wrtulka33 »

Zdravím! :smt006
Viem, že je tu téma Čítate knihy? Koľko a aké ?
Jedná sa však o momentálny stav..

Pri upratovaní našej rodinnej knižnice ma napadlo založiť takúto tému, zaujímalo by ma koľko kníh máte vy doma..?
Možnože sa vám nebude chcieť všetko spočítavať, táto téma je skôr pre tých ľudí, ktorí sa v čítaní kníh vyžívajú, čiže majú prehľad o tom, čo a koľko majú doma..

Mne to pri ukladaní nedalo a napadlo ma spočítať celkový počet ..
Prišla som po číslo 547 kníh..
Jedná sa len čisto o knihy typu : beletrie, encyklopédie, romány , detská literatúra, nejaké historické diela atď - atď...

Nepočítajte však ku tomu: skriptá, učebnice, či časopisy, noviny a katalógy.. :-)

Btw. môžete sem napísať aj koľko ste z daného počtu prečítali.
Či ktorá vás z nich tak nadchla, že ste si ju museli prečítať aj niekoľkokrát..:-)
Po prípade hoďte sem aj nejakú foto z vašej rodinnej knižnice..

Ak sa tu táto téma už vyskytuje, tak sa ospravedlňujem, kľudne ju potom zmažte :-)!
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Koľko kníh obsahuje vaša rodinná knižnica?

Príspevok od používateľa javatar »

no zratat ti to nezratam ale odhadujem tak 280-300 z toho okolo 100-120 precitanych
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

400...+-,u nas aj u babky dokopy lebo žijeme s babkou ale takže su rozdelene na dve časti... a prečitane čo ja viem ani neviem... prelistovane možno všetky... a encyklopedie nepočitam medzi tie prečitane lebo to bolo na viac krat... kedže vždy v inom obdobi som sa zameriaval na niečo ine(živočíchy, botanika, technika, slovensko, tatry... )
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

okolo 200, ale mozno menej. neviem odkial tie knihy nabrali, vsetky su uplne divne, ako keby ich brali odniekal po kilach len aby nejake knihy boli, totalne chyba hocijaka klasika a mam problem najst nejaku, do ktorej by som sa rad pustil(pritom citam velmi rad). dalsiu kapitolu nasej "kniznice" tvoria knihy, ktore mama donasa v poslednych rokoch domov. sama ezoterika, feng shuei, astrologia... :roll:

inac je to mozno smiesne, ale riadna domaca kniznica je fakt vec, ktoru v buducnosti naozaj chcem. hned ako budem byvat samostatne, tak sa pomaly pustim do budovania :)
wrtulka33
Light Star
Light Star

M142 napísal:inac je to mozno smiesne, ale riadna domaca kniznica je fakt vec, ktoru v buducnosti naozaj chcem. hned ako budem byvat samostatne, tak sa pomaly pustim do budovania :)
Prečo smiešne :-) ?!
Vraví sa, že dobrá kniha nemá konkurenciu.. No ak je tých kníh veľa, je nutné vyhradiť im osobitné miesto v domácej bibliotéke :-)
Ja si v budúcnosti určite chcem vytvoriť niečo podobné, keď budem bývať vo vlastnom ..:-)
Pre mňa by to bolo miesto, kde by som sa vedela príjemne zrelaxovať.. :book: - lepšie ako nezmyselne kukať do bedne.. :smt065 , ale to je vec názoru :-) Rešpektujem aj ostatných..
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

Fuha, no my máme plnú obývačku kníh :). Plus veľa kníh je u sestier v izbe a ja ich mám vo svojej pomerne tiež dosť. Ak to spočítam s tým, čo mám na byte v Prahe, tak to bude určite cez 1000. Koniec koncom, obaja rodičia pracujú s knihami...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

uf, okolo 600-700 odhadom. Skúšal som rátať, napočítal som 450 a potom ma to prestalo baviť.
wrtulka33
Light Star
Light Star

audiotrack napísal:napočítal som 450 a potom ma to prestalo baviť.
A mne sa stalo, že pri počte cca 400 aj niečo som zabudla koľko som vlastne napočítala, tak som začala odznova, aby to bolo presné.. :lol:
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Okolo 400 kusov by sa určite našlo. Priznám sa však, že väčšinu som nečítal, keďže podstatnú časť z toho tvoria knihy mojich sestier z času ich mladosti a tento štýl mi veľmi nesadol :) Mám aj vlastnú knižnicu, kde sú hlavne knihy čo som si kúpil sám, tam ich je však len okolo 25 ale v poslednom čase sa ten počet rýchlo rozširuje :)

Špeciálne miesto tam majú knihy od Tolkiena a Szapkowského, keďže sú to moji dvaja naj autori. Plus si tam musím zohnať knihy Z poľovníckej kapsy od Ruda Mórica a Levieho kráľa, keďže vďaka týmto dvom som v podstate začal čítať a za mladi bol počet ich prečítaní možno aj trojciferné číslo :lol:
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Dalo by sa povedať že nič, z našej rodiny nikdy nikoho nebavili knihy a ani mňa. :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som si od týchto Vianoc začal budovať vlastnú knižnicu, cca cez 120 kníh. Postupne dopĺňam. :) A žánre ? Prevažne historické, filozofické, politické a knihy ohľadne náboženstva.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

uf, veľmi veľa, netrúfam si zrátať otcovu knižnicu, tisícku by sme zrejme narátali
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...mňa tiež knihy nejak nezaujímajú, takže v mojej knižnici sa nachádza iba jediná publikácia...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Fuuu, tak to odhadnut nedokazem, ale tisic knih by tam v pohode mohlo byt. Avsak niektore sa postupne vyhadzuju cas po case, aj ked sa to nie vsetkym v rodine paci. Zial miesta je malo, knihy obcas este pribudaju a tak to treba riedit, vsak tie detske knihy uz asi nikto citat nebude a niektore boli zapadnute od prachu snad aj stvrt storocie :D Takze sa to pomaly riedi a riedi. Nedokazem vsak presne napisat, kolko som z toho precital alebo aspon velmi podrobne nastudoval a prelistoval (myslim encyklopedie a atlasy), ale tak z hlavy trepnem, ze som z nich neprecital asi ziadnu a z encyklopedii a atlasov som prebehol vacsinu :) Zial, este som nenasiel caro knihy, dokonca mi pride nudne citat aj vkladnu knizku, preferujem teda len dennu tlac, casopisy a vsetko co sa cita na internete a PC (vratane e-bookov).
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tie detské knihy sa u nás dali do krabice a do pivnice. Na ne som úplne zabudol, teraz keď píšeš tak som si spomenul. Čiže svoj počet dvíham asi o 150-200 ďalších.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ak to zrachujem dokopy s mojou zbierkou, ktorá je stále doma na Slovensku (tu v UK ich mám okolo 100), tak to môže byť niečo medzi 1200-1400, mama si kedysi držala takú malú knižočku, v ktorej mala zoznam kníh (ceruzkou očíslované), aby vedela, že čo komu požičala a po sťahovaní tesne po páde Komunizmu ich tam bolo okolo 850, potom som knihy začal kupovať aj ja, sme taká knihomoľná rodina, takže je ich celkom dosť. V obývačke máme knižnicu na celej jednej stene, kopa kníh je aj na poschodí...
ColdRain
Addict
Addict

no, trošku to updatnem, moja osobná knižnica má +/-(na rýchlo rátané) 170 kníh, predpokladal som výrazne nižší počet, čiže aj celkový odhad bol zrejme dosť podhodnotený, takže kľudne to môže byť aj 2000+katalógy atď
wrtulka33
Light Star
Light Star

ColdRain napísal:no, trošku to updatnem, moja osobná knižnica má +/-(na rýchlo rátané) 170 kníh, predpokladal som výrazne nižší počet, čiže aj celkový odhad bol zrejme dosť podhodnotený, takže kľudne to môže byť aj 2000+katalógy atď
Katalógy sa nerátajú ..:-)
ColdRain
Addict
Addict

wrtulka33 napísal:
Katalógy sa nerátajú ..:-)
preto som ich vypichol zvlášť :)
w00dy
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa w00dy »

+- 300 kníh tam určite bude.Od rozprávok po krimi,od cestopisov až po fantasy :]]]
Napísať odpoveď