3 OS

Informácie o software, ankety...
D.I.K.
Medium Expert
Medium Expert

3 OS

Príspevok od používateľa D.I.K. »

dobrý deň chcel by som sa opýtať či sa dajú do jedného PC nainštalovať 3 OS inač povedané teraz mam v PC windows 7 chcel som si tam do inštalovať Ubuntu ale potom som narazil na novy MAC a zaujal ma aj ten.kedže boli 3 nevedel som sa rozhodnúť.viem že sa do jedného PC dá nainštalovať aj windows 7 a Ubuntu ale dá sa tam ešte do inštalovať aj MAC ??podla mňa sa nedá ale za opýtanie nič nedáš, tak preto sa pýtam
yoggy

Re: 3 OS

Príspevok od používateľa yoggy »

áno dá ale daj každý na inú partíciu
D.I.K.
Medium Expert
Medium Expert

a nemôže sa stoho PC preťažiť a pokaziť?? nechcem nič riskovať
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Ide aj o veľkosť HDD - koľko z neho dáš pre každý OS. A dá sa aj virtuálne, bez reštartu PC. Spolu naraz... a ide následne aj o veľkosť RAM pre každý OS. Skúšal som ich spolu cca 10, a všetky išli perfektne, pod VMWARE playerom /gratis na ich www/.
D.I.K.
Medium Expert
Medium Expert

kolko bi som mal dať minimálne každému OS ??? stačilo bi 30 GB pre linux 50 GB pre MAC a ostatne pre windows?? pretože cez linux a MAC nebudem robiť veľa veci čiže nepotrebujem tam veľa miesta maximálne na par programov kere budem cez ne púšťať
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

ak si to chces len vyskusat, daj to do virtualky
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

ak si myslíš že mac rozbehneš len tak, ako win alebo linux tak si na veľkom omyle... Aj virtualizacia je celkom problem, musiš mať procak s HW virtualizaciou
D.I.K.
Medium Expert
Medium Expert

Dunlop napísal:ak si myslíš že mac rozbehneš len tak, ako win alebo linux tak si na veľkom omyle... Aj virtualizacia je celkom problem, musiš mať procak s HW virtualizaciou
takže si myslíš že mam MAC nechať tak?? lebo mam par programov kere mi na windowse nejdú ale idú na MACU, a ty programy dosť potrebujem
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

ak tvoj procak podporuje virtualizaciu, tak si najdi upraveny mac pre vmware a skus to rozbehnuť... toto je jedina možnosť, čistu inštalaciu ani neskušaj
D.I.K.
Medium Expert
Medium Expert

Dunlop napísal:ak tvoj procak podporuje virtualizaciu, tak si najdi upraveny mac pre vmware a skus to rozbehnuť... toto je jedina možnosť, čistu inštalaciu ani neskušaj
dobre dýky za pomoc skúsim to nájsť
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Na www.vmware.com sú aj hotové stroje, gratis. A aj na iných www, Google napovie. U každého je aj info, koľko to zabiera miesta na HDD. RAM si nastavíš pri inštalácii, postačí aj 256 MB, a je použitá IBA pre spustenom virtuálnom stroju. Žiaden procesor pre virtualizáciu, robím to aj na Pentium 1... a MAC som neskúšal. Isto je aj WM na nete.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

očom? 256ram použiť na virtualizaciu? ty žiješ v ktorom roku? terajšie ubuntu vyžaduje jeden giga, a 512mb pre grafickú inštaláciu
A predstav si že upravený mac bez procaku s hw virtualizaciou nerozbehneš, dokonca je problém aj s amd-čkami. Sú však aj verzie pre amd, no mne sa to nikdy nepodarilo rozbehnúť a pritom hw akceleráciu mám

"It will only work on machines with Intel processors with hardware virtualization:"
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Hovoríme o vyčleneniu RAM pre prácu konkrétneho virtuálneho stroja, ktorá je nastavitelná vo VMWARE playeri, veď si to odskúšaj, ja to používam roky... a MAC neviem, nepotrebujem. 10 strojov som spustil a používal s 4 GB RAM pod W XP 64 virtuálne, na nete a v chodu... pred 2 rokmi
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

pred dvoma rokmi možno... tri roky dozadu som fungoval s ubuntu na 128ram... ale časy sa menia
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Dobre, prikladám obrázky Ubuntu 10.10VM, FreeBSD8VM... len tak na ukážku, keď si ma "donútil" ísť na Win..., na jednom je aj nastavenie RAM - rozsahy.
Prílohy
u12010 set.jpg
bsd8.jpg
U1010 na nete.jpg
Napísať odpoveď