Tunnig bedne
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tunnig bedne
Určite nie
ja mám len moje osobné úchylné dôvody a mám rád nízke teploty, pod 50 stupňov je to už neopodstatnene.
-
ZappBrannigan
Darca
Pekne uplink , ale pocitil si ten problem s cipsetmi ? Ci sa ta to netyka? Nebojis sa sa ti to jedneho dna odsere?
Chcem ist aj ja do niecoho podobneho, ale az ked budu vychytane vsetky muchy.
-
uplink
VIP
Pohoda Zapp, mám doma noťas, keď sa dačo odkúri na doske, tak pojde na reklamačku, vymenia hneď vzhľadom na naturu projektu, v alze som sa informoval a volal som do Asusu do čiech. Takže nebojím. A navyše ako som povedal, SATA2 na doske nepoužívam.
-
ZappBrannigan
Darca
Aha, tak dik, takze mam byt v klude ak nepouzivam SATA II. Dik 
-
uplink
VIP
Zapp e e to netvrdím, to je len teória zo strany intelu a výrobcov. Zaručiť Ti to budem môcť až po roku a pol, dvoch používania
ja žijem stále na ostrí noža, takže mi je to viacmenej jedno, ale ak chceš dačo spoľahlivé počkaj na Z67 a tam to budeš mať fixnuté. Čakaj tak koncom Marca dosky s týmto chipsetom.
-
ZappBrannigan
Darca
Ok, dik za radu.
-
uplink
VIP
Niektoré zaujímávé kúsky a dobre konfigurácie sem budem hádzať v rámci tejto témy, také čo sa oplatí "skopčiť" ak chce človek robiť to, čo je v požiadavkách.
Názov: Black-Pearl
Klient: "Cibulky"
Požiadavky: Tichý, výkonný, odolný a robustný PC s nízkou spotrebou so zameraním html/css šablónovanie + strihanie webových designov v Photoshope, Corely a Illustratore
Konfigurácia: Fractal Design R3 Black-Pearl, Sabertooth P67 Military-Grade Design, Intel Core i7 2600K, Noctua NH-U12P SE2, Corsair 2 x 4 GB [8 GB] DDR3 1666 MHz XMS 3 CL9 @ dual channel, 2 x OCZ Vertex 2 60 GB @ raid0 [500-530 MB/s read]OS[Windooze 7 64 bit Home Premium] work temporary, 1 x 1.5 TB WD GREEN EARS/storage, Asus GT210 Silent Hdmi [30W peak], Seasonic 620W Modular [pripravený na prípadný upgrade na nejakú HC grafiku s veľkou spotrebou v peaku], Samsung DVD RW Optics
Cena: ~1250 evri, ide o to že comp stál presne 1006 evri a nejaké drobné, ale Cibulky doniesol druhé SSD a Greena so sebou, takže tam neviem takto z hlavy cenu.
Názov: Black-Pearl
Klient: "Cibulky"
Požiadavky: Tichý, výkonný, odolný a robustný PC s nízkou spotrebou so zameraním html/css šablónovanie + strihanie webových designov v Photoshope, Corely a Illustratore
Konfigurácia: Fractal Design R3 Black-Pearl, Sabertooth P67 Military-Grade Design, Intel Core i7 2600K, Noctua NH-U12P SE2, Corsair 2 x 4 GB [8 GB] DDR3 1666 MHz XMS 3 CL9 @ dual channel, 2 x OCZ Vertex 2 60 GB @ raid0 [500-530 MB/s read]OS[Windooze 7 64 bit Home Premium] work temporary, 1 x 1.5 TB WD GREEN EARS/storage, Asus GT210 Silent Hdmi [30W peak], Seasonic 620W Modular [pripravený na prípadný upgrade na nejakú HC grafiku s veľkou spotrebou v peaku], Samsung DVD RW Optics
Cena: ~1250 evri, ide o to že comp stál presne 1006 evri a nejaké drobné, ale Cibulky doniesol druhé SSD a Greena so sebou, takže tam neviem takto z hlavy cenu.
-
uplink
VIP
rain3R - tak to je aká hustá voda 
To uz je jak podlahove kurenie (chladenie) 
Tá doska je brutálna. 
-
phatres1994
Star
nechyba tam grafika?:D
-
uplink
VIP
Phatres, asi ide na diskrétnej
ináč tá voda je total o imagy. Ako na NB ešte pochopím, ale SB to je hardcore
a minul VRMká 
-
ZappBrannigan
Darca
Uplink si spokojny stym noctua chladicom?
-
uplink
VIP
ZappBrannigan - mám ich v stovkách zostáv [aj mojich, aj cudzích], nejako ich už neriešim. Ak je klient ochotný dať pajdu za chladič, ide tam táto Noctua, skúšam sporadicky aj iné, ale nie moc. Je to taká istotka. Myslím že pomer cena/výkon/hluk/kvalita je zatiaľ neprekonaná, ale môžem sa mýliť. tak 90% na svk dostupných chladičov tej cenovej kategórii mám odskúšaných, nedá sa povedať že by boli vyslovene zlé, ale tak nejakých pár stupňov niekedy pokulhávajú, zase niekedy sú hlučnejšie, niekedy tá záruka nie je to čo by mohla byť a kopa iných vecí. Som nejako naučený na Noctuu, takže nejakú inováciu v tomto smere u mňa len ťažko nájdeš. Som ochotný ešte spraviť pár pokusov s tým novým TR Silver Arrowom, ale to je asi tak všetko
tak 90% chladičov čo vidíš v mojich zostavách sú tieto, zoradené podľa dostpných financií.
- Noctua NH-D14
- Noctua NH-U12P SE2 tu obvykle "odšklbnem" druhý vetrák [ani jeden nie je od výroby prichytený, ale lepšie to znie, jeden je priložený na chladič a druhý je v škatulke
, vždy] a použijem ako intake, outtake.
- Noctua NH-U9B SE2
- Niektoré Scythe od 30-50 evri
- AC Freezer Xtreme, alebo Gelid Tranquillo
- ŠmejdMaster 212 Hyper Plus ak chce klient vyslovene ten
sjo. Som v tomto dosť obmedzený
...sorry 
- Noctua NH-D14
- Noctua NH-U12P SE2 tu obvykle "odšklbnem" druhý vetrák [ani jeden nie je od výroby prichytený, ale lepšie to znie, jeden je priložený na chladič a druhý je v škatulke
- Noctua NH-U9B SE2
- Niektoré Scythe od 30-50 evri
- AC Freezer Xtreme, alebo Gelid Tranquillo
- ŠmejdMaster 212 Hyper Plus ak chce klient vyslovene ten
sjo. Som v tomto dosť obmedzený
-
phatres1994
Star
uplink...velmi by ma potesilo keby si semtam k obrazku hodil aj cenovku
aspon cca
prosim
-
uplink
VIP
No probs je to tam, lenže ceny skáču.
btw. pozajtra idem ku klientovi navrhovať jeden server, tiež by to malo byť dačo lepšie [dual socket 32nm Xeon, etc.], tak ak to bude stáť za to, tak pribudne ďalší...
btw. pozajtra idem ku klientovi navrhovať jeden server, tiež by to malo byť dačo lepšie [dual socket 32nm Xeon, etc.], tak ak to bude stáť za to, tak pribudne ďalší...
-
ZappBrannigan
Darca
Ja som objednal tu NH-U9B , lebo som si nebol istý či sa mi zmestí do case
, nuž v pondelok ju očakávam tak postnem nejaký-ten postreh.
Zapp na aky procesor pojde?ja som z neho dost sklamany..mozno je to skrinkou a mozno aj nerovnym povrchom na cpu..kvalita sa mi tiez moc nepozdava..pri dotahovani som jednu skrutku urval
zaciatkom tyzdna mi pride fractal s noctuami tak uvidim ako sa bude spravat a o kolko sa zlepsia teploty.
-
ZappBrannigan
Darca
Pojde to najprv na Athlon 3800+ (nič moc, ja viem) Ale keď intel vychytá všetky muchy na sovjom sandy-bridgeyi , tak i7 2600K.