Akne
-
aughostino
Medium Professional
Re: Akne
ja mam tiez mastnu plet, nepouzivam na to ziadne kremiky, masticky, vodicky ani nic, iba si castejsie oplachujem tvar vlaznou vodou, cca 4krat denne, a utriem sa do cisteho uteraka, pomaha to a casom to pomaly ustupilo
Zdravím, keďže už dlhšiu dobu mám problémy s akne a po žiadnej vonkajšej liečbe som nepozoroval výraznú zmenu, rozmýšľam, že by som si dal predpísať Roaccutane. Mal som už dvakrát Zynerit aj Skinoren. Skúsil som tiež Duac gel, no nič mi výraznejšie nepomohlo. Chcel by som sa vás opýtať, či má niekto z vás nejakú osobnú skúsenosť s niektorým z vážnejších vedľajších účinkov Roaccutanu. Pod vážnejšími nemyslím suchosť pier a slizníc, ale napríklad zhoršený zrak, trvalé vypadávanie vlasov/mihálnic, zvýšený vnútrolebečný tlak, zvýšenie hladiny curku v krvi prípadne hepatitída, alebo niečo iné. Mal niekto z vás skúsenosti s týmto alebo niečím podobným?
Si si istý že by si chcel takéto niečo risknúť? takisto som mal akné, ale radšej som si povedal že to nechám na prírodu než riskovať, predsalen s hormonmi nieje sranda a tie vedľajšie účinky sú šialené. Par rokov som vydržal a v dvadsiatke po akne ani stopy. Počul som o človeku ktoremu veľmi zredli vlasy, trvalo
Práve o to ide, že ja si istý nie som. Preto sa pýtam, či niekto mal nejaké vážne vedľajšie účinky. Poradím sa ešte s kožným...
-
zdravotnik
Light Professional
Dlhé roky som sa trápil s akné. Dermatologička mi neustále predpisovala len mastičky, za ktoré išli nemalé peniaze. Po každej návšteve som odchádzal s receptíkom na nový liek, ktorý stál minimálne 10EUR a takto to išlo každé 2 týždne. Potom sa na akné doslova vykašľal. Používal som voľne dostupné sírové mydlo a peroxid. Na chvíľku sa pleť zlepšovala, no len dovtedy, kým si zasa na tieto nové prípravky nezvykla. Dni ubiehali, psychické stavy sa zhoršovali (žiadne depky alebo niečo podobné, len podlomené sebavedomie) a efekt žiadny. Študoval som rôzne fóra ako ľudia bojujú s akné... Narazil som na liečbu tabletkami. Prvotné prečítanie príbalového letáku ma doslova zamrazilo. Ale odhodlal som sa. Po roku som vyhľadal opäť moju dermatologičku s tým, že ak mi nepredpíše Aknenormín, tak ju zmením. Opäť som dostal recept na Zineryt. Vôbec som ho nevybral z lekárne. O týždeň som bol naspäť, že nezaberá a chcem Aknenormín. Slovo dalo slovo a už som išiel vysmiaty s receptom. Užíval som pomerne malú dávku denne (20mg), ale za to 8 mesiacov. Po mesiaci sa mi viditeľne zlepšila pleť a po troch mesiacoch som mal pleť ako detská prdelka. Na kontroly som chodil s úsmevom 
Počas celej liečby mi boli monitorované hepatálne testy (odbery krvi každé 2 mesiace). Z mojich pocitov by som ti radil - neužívať nalačno - vtedy som pociťoval menšie zhoršenie zraku, pocity závratu(nič hrozné, len si sadnúť na minútku a fungoval som ďalej). Nekonzumovať alkohol - nakoľko pijem len výnimočne, nerobilo problémy. No ak som si vypil, tak nasledovali silné kŕče do dolných končatín asi po dobu 1 hodiny. Dôležité je užívanie bez prerušenia, pretože potom liek stráca účinok. Okrem neustále suchých pier a vyššie spomenutých problémoch liečba prebehla bezproblémov. Ešte jedno dôležité upozornenie, ak sa pustíš do liečby a náhodou medzitým ochorieš alebo ťa čaká zákrok, vždy uveď, že užívaš Aknenormín!
Počas celej liečby mi boli monitorované hepatálne testy (odbery krvi každé 2 mesiace). Z mojich pocitov by som ti radil - neužívať nalačno - vtedy som pociťoval menšie zhoršenie zraku, pocity závratu(nič hrozné, len si sadnúť na minútku a fungoval som ďalej). Nekonzumovať alkohol - nakoľko pijem len výnimočne, nerobilo problémy. No ak som si vypil, tak nasledovali silné kŕče do dolných končatín asi po dobu 1 hodiny. Dôležité je užívanie bez prerušenia, pretože potom liek stráca účinok. Okrem neustále suchých pier a vyššie spomenutých problémoch liečba prebehla bezproblémov. Ešte jedno dôležité upozornenie, ak sa pustíš do liečby a náhodou medzitým ochorieš alebo ťa čaká zákrok, vždy uveď, že užívaš Aknenormín!
zdravotnik: Ďakujem za príspevok. Chcem sa len opýtať, že tie pocity závratov, mierne zhoršenie zraku, prípadne kŕče sa po ukončení liečby vytratili?
-
zdravotnik
Light Professional
Tieto zmeny som pociťoval len vtedy, ak som ho užil nalačno, tzn. ráno na prázdny žalúdok. K tým kŕčom - tie nastali len pri požití alkoholu. Pri štandardnom dodržiavaní by som žiadne negatívne účinky nespozoroval.
Ale každý organizmus je iný, čiže to naozaj môže niekto znášať zle.
Ale každý organizmus je iný, čiže to naozaj môže niekto znášať zle.
Áno, pochopil som, že len vtedy, keď si ho užil nalačno. Len ma zaujímalo či si nespozoroval nejaké nežiadúce učinky aj po ukončení liečby. Teda ak som správne pochopil, tak všetko sa po ukončení užívania vrátilo do normálu?
-
zdravotnik
Light Professional
Prepáč za opakovanie
Po ukončení je všetko v najlepšom poriadku(klop, klop, klop
). Už viac ako 3 mesiace žiadna vyrážka (klop, klop)
Ešte ma napadlo, že ak si zvyknutý na "vytláčanie", tak sa to rýchlo odnauč, nakoľko pri užívaní hojenie trvalo veľmi dlho a po zhojení som mal ešte 2-3 týždne fľak, ale ten časom zmizol.
Ešte ma napadlo, že ak si zvyknutý na "vytláčanie", tak sa to rýchlo odnauč, nakoľko pri užívaní hojenie trvalo veľmi dlho a po zhojení som mal ešte 2-3 týždne fľak, ale ten časom zmizol.
V pohode. To vlastne ja sa vypytujem všetko ako idiot. Ale predsalen, bojím sa toho, takže by som rád mal čo najviac informácií. A čo sa týka vytláčania, tak sa snažím vytláčať až v nevyhnutných prípadoch. Každopádne, ďakujem ešte raz za príspevky a rady.
-
DjBass
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Tak aj ja momentálne po liečení mastičkami a vodičkami užívam Roaccutane. Zatiaľ sú to len 3 týždne, no už sa mi pomaličky akné lepší. Z nežiadúcich účinkov sú to zatiaľ len suché pery a oči. Okrem toho používam aj vodičku Eryfluid. Dúfam, že nebudú žiadne ďalšie komplikácie a podarí sa mi vyliečiť. 
Ja uzivam Duac Gel a Vit. B, ked ich berem pravidelne kazdy den, tak je to v poriadku, ale staci len 1 den, aby som si ich nezobral a hned je to horšie
Naučil som sa, si oplachovať tvár aspon 2x denne, niekedy podla potreby pouzivam aj peeling, velmi dobra vecička, po pouziti mam uplne hladku tvar. Velmi vela ludi ma upozornovalo na to aby som si cez den nechytal tvar, lebo tym ze sa dost prenasa spina, takze ruky prec ! Je nejaky krem na odstranenie flakov ? Alebo to prejde samo ?
Akne
Pre tych ktory maju mastnu plet odporucam Clean & Clear Deep cleansing lotion. Taka cervena vodicka. Pouzivam pravidelne kazdy vecer asi 4-5 mesiacov a plet sa mi velmi zlepsila! Raz za cas jedna vyrazka ktora po dvoch dnoch zmizne. Kazdemu to odporucam vyskusat. Cena cca 5€
-
Old Dirty Bastard
Guru
je masť, ktorá zmierňuje červené fľaky na tvári, ktoré ti ostali po akné, dokáže ich postupom času úplne odstrániť.. názov ti nepoviem, ale opýtaj sa na to kožnej, bude vedieť.Ares011 napísal:Ja uzivam Duac Gel a Vit. B, ked ich berem pravidelne kazdy den, tak je to v poriadku, ale staci len 1 den, aby som si ich nezobral a hned je to horšieNaučil som sa, si oplachovať tvár aspon 2x denne, niekedy podla potreby pouzivam aj peeling, velmi dobra vecička, po pouziti mam uplne hladku tvar. Velmi vela ludi ma upozornovalo na to aby som si cez den nechytal tvar, lebo tym ze sa dost prenasa spina, takze ruky prec ! Je nejaky krem na odstranenie flakov ? Alebo to prejde samo ?
Tiež používam roaccutane 10mg, 1x denne už mesiac. Jemne zlepšenie pociťujem, ale stále mam toho vela. Hlavne take podkožné a čierne bodky. Akú dávku používate vy?
Z vedľajších účinkov mam len suché a popraskané pery.
Z vedľajších účinkov mam len suché a popraskané pery.
-
Old Dirty Bastard
Guru
záleží ale od toho aké fľaky.. ak fľaky z preliečeného akné, tak tie by mali zmiznúť samé.. ale ak fľaky, ktoré ti zostali po vyrážkach, ktoré si vytláčal/škrabal a inak dráždil pokožku, tak to je otázne..
-
DjBass
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Nemali ste niekto pri užívaní Roaccutanu veľmi popraskané a červené kútiky úst? V lekárni mi na to dali B-komplex, ktorý som bral, no za ten čas sa to ešte viac zhoršilo. Čo vám na to pomohlo? Lebo momentálne vyzerám ako nejaký upír, ktorý práve dovečeral.