Zdroj ATX Fortron 400W
Zdroj ATX Fortron 400W
Dnes mi prestal ísť v mojom PC zdroj ATX Fortron 400W. Keď ho dám do slabšieho počítača tak funguje. Ked dám do môjho PC 300 W zdroj tak všetko funguje OK. Je možné aby sa chyba prejavovala len vo výkonnejšom PC ? Ináč PC za zapne, disk začne vrčať, chladiče sa roztočia ale grafiku nezapne a ani tie svetielka pri gombíku na zapínanie sa nerozsvietia ( zobrazuju činnosť disku). Myslíte, že mi to uznajú na reklamáciu ? Za skorú odpoved dakujem.
Re: Zdroj ATX Fortron 400W
Reklamovat-nie je dovod reklamaciu neuznat.
To som chcel počuť. Len aby to netestovali na dákom slabom PC a povedia, že je to v poriadku.
Aký máš HW?
Na akom druhom PC si to skúšal?
Na akom druhom PC si to skúšal?
Procesor: AMD Athlon 64 5000+(Black edition), grafika: 9600 GT(512 MB),4x 1GB Kingston 667Mhz, disk: WD 1TB, doska ASUS M2N-E
Ten slabši bol: Pentium 4 ( 3Ghz), 2x512 MB Kingston, doska dáka Asus s grafikou, disk WD 80 GB
Ten slabši bol: Pentium 4 ( 3Ghz), 2x512 MB Kingston, doska dáka Asus s grafikou, disk WD 80 GB
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
proste povedz, že keď ho zaťažíš, tak sa vypne, tým pádom bude na reklamácií jasné, že je slabý zdroj
hentú zostavu ale pochybujem, že 400W forton potiahne tam ti ani nový dlho nepôjde....forton je len o krôčik vyššie od EC takže nečakaj zázraky
hentú zostavu ale pochybujem, že 400W forton potiahne tam ti ani nový dlho nepôjde....forton je len o krôčik vyššie od EC takže nečakaj zázraky
Tak 1,5 roka išiel. PC má spotrebu 100 W takže zdroj by nemal byť slabý. Pri záťaži má 180 W maximum. To že fortron nie je dobrá značka počujem prvý-krát. Vždy ked pozerám testy tak Tagan, seasonic, enermax najlepšie a fortron taký priemer. Kedže ja nepotrebujem dáky extra výkon tak ten fortron by mohol stačiť.
Nielen človek stráca časom silu... aj zdroje starnú, štatiastika nepustí
kde sú také štatistiky? totiž dosť ma to zaujalo
Síce žiadne nemám, ale píše sa o tom dosť. Ide o znižovanie výkonu PC zdrojov v čase. Aj keď ten Tvoj berie max 180 W, ako píšeš, tak aj 400 W slabne a nemusí byť dostatočným zdrojom, veď aj píšeš, že na slabší PC ide a na ten dosavadný už nie. Azda na tom niečo bude. Skús google, ja som týmto smerom nikdy neišiel, iba o tom pričasto čítam na nete. Tie ponosy a honba za maximálnymi výkonmi zdrojov v PC, a ja mam stále v amatérskom Bigtoweri niekolko HDD, CD/DVR RW a 2 grafík a iba 350 W... a roky to ide. Takže tak.
Zdroje neslabnu-musi tam byt nejaka porucha.
Staci nafuknuty kondenzator(80% zavad spinanych PC zdrojov)a sprava sa to presne ako opisuje autor temy-zdroj sa vypina pri zvyseni zataze.
Staci nafuknuty kondenzator(80% zavad spinanych PC zdrojov)a sprava sa to presne ako opisuje autor temy-zdroj sa vypina pri zvyseni zataze.
Ten kondenzátor by po čase mohol aj streliť, či mám zlé informácie ? Zdroj som včera odniesol na reklamáciu tak uvidíme.