Trhanie/sekanie HD filmu
Trhanie/sekanie HD filmu
Zdravím všetkých, pri prehrávaní 1080i filmov na mojej telke (LG 32LD650, PC to TV cez HDMI 1.3) mi film tak trochu trhá (niekedy dosť) a je to dosť rušivé. Mám napojený monitor aj TV (duplikované) a na monitore to až tak poznať nie je, ale to je len monitor. Rozlíšenie na oboch je 1920x1080@60Hz. Ja si myslím, že je to hardiskom (SAMSUNG HD753LJ), ktorý je už postarší a nestihá čítať veľké video. Zistil som, že to robí od 8,5 GB vyššie, 6,5 GB ešte prehrá v pohode bez jediného trhu. Môže to byť tým? VGA mám Radeon 5850 (s najnovšími ovládačmi), procák i5 760 so 4 GB DDR3 RAM. Máte niekto podobnú skúsenosť?
-
vladenko007
VIP
Re: Trhanie/sekanie HD filmu
Mám podobnu skusenosť. Ale problem bol v tom že mi to sekalo len keď so mal duplikovaný (klonovany) monitor. Ale ked som pustil len na LCD tak to šlo v pohode.
-
Ryan Giggs
VIP
V HDD problem nie je. Ten nema problem s rychlosťou u takychto videi. Problem môže byť vo viacerych veciach. Napriklad v samotnom videu resp. nastaveni. Napriklad ak je video 24 Hz a ty maš ako vystup nastavenych 60 Hz, v kodekoch, či v niečom inom.M4RoS3K napísal:Ja si myslím, že je to hardiskom (SAMSUNG HD753LJ), ktorý je už postarší a nestihá čítať veľké video. Zistil som, že to robí od 8,5 GB vyššie, 6,5 GB ešte prehrá v pohode bez jediného trhu. Môže to byť tým?
čiže ak mám nastavených 60 Hz a video je 24 Hz (nižšie), obraz bude sekaný/trhaný? Alebo treba správny kodék, ktorý tento rozdiel vyrieši? Takže hardwareovú chybu hľadať nemám.. Ide o to, že to trhanie je také občasné, akokeby potreboval načítať video, ciže trhne a potom ide chvíľu plynulo, zase trhne atď ..
-
vikko78
Medium Professional
a aký používaš player? skúšal si ich viac?
j .. skúšal som WMP 12, BSPlayer ako základný, DivX player a VLC player
-
vikko78
Medium Professional
Osobne na prehrávanie HD 1080i filmov používam Mediaplayer classic Home cinemax64 a postupoval som podla tohto návodu....mám oveľa slabšiu mašinu a neviem, čo je to sek alebo tak niečo http://highdef.cz/menu/navody/akcelerac ... _part1.php
vikko78: skúšal som Tvoj návod presne krok po kroku (inak perfektný návod; K+), ale aj tak nezabralo 
..už asi viem čím to je. Video z PC do TV je vysielané obnovovacou frekvenicou 60 Hz a TV si ju pomocou funkcie TruMotion prevádza na 100 Hz, aby obraz plynulejší. A pri tomto prepočítavaní raz za cca 7-10 sekúnd trhne.
..už asi viem čím to je. Video z PC do TV je vysielané obnovovacou frekvenicou 60 Hz a TV si ju pomocou funkcie TruMotion prevádza na 100 Hz, aby obraz plynulejší. A pri tomto prepočítavaní raz za cca 7-10 sekúnd trhne.
-
Ryan Giggs
VIP
Tak ako som pisal, je to najskôr v Hz. Ono totiž filmy v BD a ich ripy su 24 Hz a keď ti to prepočita na 60Hz, je to problem. Skus sa s tym pohrať. A vypni aj Truemotion, na filmy to nie je vhodne.
j .. problém je s najväčšou pravdepodobnosťou v tých Hz. Ďakujem všetkým ..
Mam presne tento problem - mkv subory 1080,720p , obcasne trhanie na FULLHD plazme Panasonic.
Tiez som si myslel, ze to bude HDD -ale to by robilo sek raz za 15-20 min mozno a nie kazdu chvilku. Videa idu plynulo na monitore, a TV pouzivam ako rozsirenu pracovnu plochu. U TV zacinaju tie sekance obcasne.
Podarilo sa Vam to doriesit s tymi Hz ?
Inak i5 760,4GB RAM, WD EARS Greeny disky, ale ved tie urcite bez problemov zvladnu 20-30 MB /sek toky takze v tom by to byt nemalo/, GTS 250 512MB DDR3 , tam moze byt zakopany pes ... , ale neviem.
Prehravac MPC - DVXA akceleraciu som nezapol - ale procesor aj bez nej vytazeny max. na 30 percent.
Plazma Panasonic 42G20E - fullHD, monitor 24" Samsung 2443BW
Skuste mi prosim poradit.
Dakujem.
//autoeditácia príspevku (17 Feb 2011, 17:44)
Zda sa mi - ze pri prehravani vo Windows Media Playeri to nerobi ..
Tiez som si myslel, ze to bude HDD -ale to by robilo sek raz za 15-20 min mozno a nie kazdu chvilku. Videa idu plynulo na monitore, a TV pouzivam ako rozsirenu pracovnu plochu. U TV zacinaju tie sekance obcasne.
Podarilo sa Vam to doriesit s tymi Hz ?
Inak i5 760,4GB RAM, WD EARS Greeny disky, ale ved tie urcite bez problemov zvladnu 20-30 MB /sek toky takze v tom by to byt nemalo/, GTS 250 512MB DDR3 , tam moze byt zakopany pes ... , ale neviem.
Prehravac MPC - DVXA akceleraciu som nezapol - ale procesor aj bez nej vytazeny max. na 30 percent.
Plazma Panasonic 42G20E - fullHD, monitor 24" Samsung 2443BW
Skuste mi prosim poradit.
Dakujem.
//autoeditácia príspevku (17 Feb 2011, 17:44)
Zda sa mi - ze pri prehravani vo Windows Media Playeri to nerobi ..
HD-cko + PC = komplikacie.
Ked klesnu ceny bluray stuff (nosice, prehravace, atd), tak bude najlepsim riesenim si pustit priamo hd obsah na prehravaci, ktory je na to urceny.
Aj na pc-cku sa da dostat k dobrym vysledkom, ale vyzaduje si to viac studovania clankov a zistovania suvislosti.
Najcastejsie problemy:
- prehravanie hd videa s novsou vga = artefakty v obraze
- vacsina prehravacou dnes umoznuje vyuzit vga pre hw akceleraciu videa (napr. PowerDVD10, Arcsoft TM Theatre, free MPHC a aj vstavny Windows Media Player),
- staci si najst navod, vsetko pekne nastavit a potom len cakat na krasne zelene, ciierne flaky alebo rozmazavania obrazu v pravidelnych alebo nepravidelnych intervaloch,
- vga-cku preto zamestname hrami a siahneme po "normalnom" prehravaci pre Windows ako je Potplayer, vypneme DXVA akceleraciu videa v nastaveniach filtrov a vyuzijeme potencial svojho CPU,
- zistil som, ze pre vyssie rozlisenie a bitrate je dolezitejsi skor celkovy vkon CPU (teda viac L2, L3 cache vyssia FSB), nie len taktovacia frekvencia,
- dalsim faktorom je fragmentacia HDD, hlavne pri kvalitnych hd ripoch s bitratom okolo 20Mb.
Dufam, ze nie som velmi OT.
(BTW Windows Media Player vie akcelerovat HD video, takze to mohlo pomoct, ale nema splitter pre matrosku, takze pri novej instalacii winu treba nahadzovat Haaliho splitter.)
Ked klesnu ceny bluray stuff (nosice, prehravace, atd), tak bude najlepsim riesenim si pustit priamo hd obsah na prehravaci, ktory je na to urceny.
Aj na pc-cku sa da dostat k dobrym vysledkom, ale vyzaduje si to viac studovania clankov a zistovania suvislosti.
Najcastejsie problemy:
- prehravanie hd videa s novsou vga = artefakty v obraze
- vacsina prehravacou dnes umoznuje vyuzit vga pre hw akceleraciu videa (napr. PowerDVD10, Arcsoft TM Theatre, free MPHC a aj vstavny Windows Media Player),
- staci si najst navod, vsetko pekne nastavit a potom len cakat na krasne zelene, ciierne flaky alebo rozmazavania obrazu v pravidelnych alebo nepravidelnych intervaloch,
- vga-cku preto zamestname hrami a siahneme po "normalnom" prehravaci pre Windows ako je Potplayer, vypneme DXVA akceleraciu videa v nastaveniach filtrov a vyuzijeme potencial svojho CPU,
- zistil som, ze pre vyssie rozlisenie a bitrate je dolezitejsi skor celkovy vkon CPU (teda viac L2, L3 cache vyssia FSB), nie len taktovacia frekvencia,
- dalsim faktorom je fragmentacia HDD, hlavne pri kvalitnych hd ripoch s bitratom okolo 20Mb.
Dufam, ze nie som velmi OT.
(BTW Windows Media Player vie akcelerovat HD video, takze to mohlo pomoct, ale nema splitter pre matrosku, takze pri novej instalacii winu treba nahadzovat Haaliho splitter.)
-
Ryan Giggs
VIP
Tie komplikacie však nie je problem PC, ale uživateľa, že to nevie patrične nastaviť.j@ro napísal:HD-cko + PC = komplikacie.
Uzivatelia su rozni.
Ja sa tiez rad pohram s roznymi nastaveniami, ale niekto preferuje skor "bezobsluznu manipulaciu".
Ja sa tiez rad pohram s roznymi nastaveniami, ale niekto preferuje skor "bezobsluznu manipulaciu".
-
Ryan Giggs
VIP
Veď to je jasne. Len je trošku zavadzajuce napisať, že PC = komplikacie. Komplikacie ano, ale v zmysle potreby patričneho nastavenia, nie v zmysle že by bol PC zly prehravač HD materialu..
Ja pouzivam KM Player, HD videa preferujem uz viac ako rok a doteraz to bolo u mna vzdy bezobsluzne, stacilo pustit mkv a vsetko islo ako po masle.j@ro napísal:Uzivatelia su rozni.
Ked si niekto stiahne 10 prehravacov a k tomu 3 codec packy tak nech sa necuduje, ze mu to zacne blbnut
človek chce radu a vy ho hneď zhodíte, že používa 10 prehrávačov, milión codecpackov a nevie si to nastaviť. Takže pre zaujímavosť: používal som BSplayer obyčajný, ktorý si sám sťahoval kodek ak chýbal k prehratiu konkrétnej videonahrávky a HD filmy mi na tom sekali. Tiež som vyskúšal Media Player Classic s DXVA (nastavené podľa návodu od vikko78) a takisto sekali. Obraz nie je plynulý na žiadnej možnej nastaviteľnej frekvencii TV (24, 25, 30, 50, 60 Hz). Takže ak nie je chyba v tomto tak kde ? .. hm ? (PC je vysoko dostatočne výkonny)
To som pisal len tak vseobecne. Ale ako som pisal vyssie, vyskusaj PotPlayer (nastupca KMplayeru) a potom daj vediet ci ti to seka. Ja osobne uz BSplayeru neverim, v Media Player Classic by ti to malo ist, mozno je este chyba v nastaveni ovladacov grafickej karty a akceleracii videa, ale to je nepravdepodobne.
ovládače mám aktuálne každý mesiac čo vychádzajú, aj keď tie od AMD za veľa nestoja. BSplayeru už neverím ani ja, ale ako prehrávač streamových videí slúžil dobre. Neviem v čom je chyba, nejako som to prestal riešiť, ale vyskúšam teda ešte ten PotPlayer. Každopádne vďaka