výjdenie na obrubník
výjdenie na obrubník
Zdravíčko, včera večer išiel jeden známy na aute, a vyšiel na obrubník, ohol okraj kolesa-disk (vid. obrázok, červenú časť, len okraj) našťastie vyšiel len jedným kolesom, ostala na nom puklica, no po tom ako som ju dal dole, som zistil, že ohol ten okraj, ktorý teraz tlačí pneumatiku dovnútra, a stratilo to ten prirodzený tvar, koleso vydržalo, neprasklo našťastie, stalo sa to všetko cca pri 3Okm/h ked nevytočil zákrutu
Neviem čo stým mám teraz viac menej robiť, neskúšal som na nom jazdiť ešte, kedže som pred tým pil (dôvod prečo som nešiel ja ale známy), bojím sa, žeby to mohlo postihnúť nejak prednú nápravu alebo riadenie)... sú nejaké triky ako vyskúšať či je všetko oki? poprípade čo mám spraviť, čo mám odsledovať... ?? díky hoši...
Neviem čo stým mám teraz viac menej robiť, neskúšal som na nom jazdiť ešte, kedže som pred tým pil (dôvod prečo som nešiel ja ale známy), bojím sa, žeby to mohlo postihnúť nejak prednú nápravu alebo riadenie)... sú nejaké triky ako vyskúšať či je všetko oki? poprípade čo mám spraviť, čo mám odsledovať... ?? díky hoši...
Re: výjdenie na obrubník
daj to vyrovnat, na plechacoch by to nemal byt problem
-
Antonio_Salieri
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
koleso teraz nemusí byť vyvážené (ak ti trhá volantom), a je riziko že ti pneumatika može vybehnúť z ráfika... záleží aké je veľké poškodenie ale tak obyčajný disk stoji 30 € nový, takže pohoda....
Napravu mohol poškodiť ten náraz o obrubnik, samotny ohnuty disk (ak guma drži tlak) musi vydržať cestu do najbližšieho servisu, tam ti to narovnaju za par ečok a obuju nanovo. Videl som už aj horšie obrubniky bez nasledkov na naprave, takže žiadne strachy.
Dokonca som ešte na favorite raz prebehol pri botanickej v BA na pumpe OMV cez ostrovček (tma, neoznačeny šipkou) asi 35-40km/h a oprávnene som bol na inžinierov z AZNP hrdý za dobre odvedenú prácu
Dokonca som ešte na favorite raz prebehol pri botanickej v BA na pumpe OMV cez ostrovček (tma, neoznačeny šipkou) asi 35-40km/h a oprávnene som bol na inžinierov z AZNP hrdý za dobre odvedenú prácu
-
Francek
Star
Mozno schytala geometria, tak by som ju dal skontrolovat.
Ziadne riziko ze pneumatika vybehne z rafika nehrozi,... tak zbytocne nestras chalana.....Antonio_Salieri napísal:koleso teraz nemusí byť vyvážené (ak ti trhá volantom), a je riziko že ti pneumatika može vybehnúť z ráfika... záleží aké je veľké poškodenie ale tak obyčajný disk stoji 30 € nový, takže pohoda....
Majkl da sa to vybuchat a rovno nech ti ju daju dozadu....
-
Grim
Darca
...ja som tiež buchol bokom kolesom obrubník...na disku nič, ale rozchrúmalo mi to ložisko...
mám možnosť vymeniť to koleso, resp. slúbil mi to ten chlapík, ale asi to nechám tak, a dám mu preplatiť geometriu
rovno si tam dám aj svetlá zrovnať
ked mas moznost ucite ho vymen...plechac stoji par € a budes mat pokoj....zle vyvazene koleso dokaze sposobit nemale trampoty...takze ja by som to riesil radsej vymenou
on ho tam chce ale šupnúť bez toho aby vyzúval pneu... chce tam dať nejakú svoju, čo je blbosť, neviem ako to chce spraviť... to je tiež taký "mechanik"....
to že budú iné pneu obuté ho asi nezaujíma... ved idem za chvílu za ním...
to že budú iné pneu obuté ho asi nezaujíma... ved idem za chvílu za ním...
ahaaa
chce ti tam rovno šupnut jeho tovar aby si mal co zauctovat... no pokial by ti menil iba jedno koleso tak to radsej nechaj tak...nech vymeni rovno obe alebo aspon narovna to ohnute
Ak máš ako rezervu plnohodnotný disk, tak nech ti tu povodnu pneu hodi na ten rezervny disk a toto strč do kufra (idealne vyrovnane). Hotovo.
Grim: "Driftoval" si na parkovisku?
Grim: "Driftoval" si na parkovisku?
-
RATZINGER666
Darca
...ja by som sa na to zase vykaslal uplne, ak to nebude hadzat a pneu nebude stracat tlak... ak bude, tak vyzut, zrovnat, obut, prehodit predne kola so zadnymi a hotovo
na geometriu sa vykasli, pri 20-30 kmph nie je toho boha, aby s nou pohlo...
// este by ma zaujimalo, komu a preco sa toto vyjadrenie nepaci...
// este by ma zaujimalo, komu a preco sa toto vyjadrenie nepaci...
vymenil som to za rezervu
po dokrútení som si uvedomil, že som ich mohol vymeniť so zadnou
nech nie je na prednom letná pneu... nevadí, má mi zadovážiť new... zatiaľ aj tak nebudem veľa jazdiť, nemám kam, a vpriebehu týždna mi donesie disk, ak to bude preťahovať, pôjdem si to vyriešiť ja, a dám mu faktúrku... nebudem sa s tým srať, tiež nemám náladu naháňať sa niekam s tým a preťahovať to všetko.... donesie disk, vyzuje, obuje...
dnes to na svetle a vyzeralo horšie ako včera, nestratila tlak pneu ale nechcel som to riskovať, vyzeralo to dosť "nebezpečne"
dnes to na svetle a vyzeralo horšie ako včera, nestratila tlak pneu ale nechcel som to riskovať, vyzeralo to dosť "nebezpečne"
-
RATZINGER666
Darca
daj fotku, zaujima ma, ako moc je to prerazene...
odfotím to ak tak zajtra... dnes už nebude svetlo, a od foťáku neviem nájsť kábel... ale ja by som tomu neveril, príde mi to dosť... zajtra hodím
Ten disk ti vyrovnajú bez problémov, ja keď som mal nehodu tak v garáži som mal jeden disk mierne ťuknutý a vyrovnal ho spravil geometriu a všetko okey a jeden som musel kúpiť
Vyletel som kvoli za****ej čer***e na chodník cez pekne vysoký obrubník samozrejme v šmyku tam som odpravil obidva disky aj nápravy poloos ložisko a tak dále pár foto na predný disk..
len pre zaujímavosť a samozrejme to som už neklepal.. 
Vyletel som kvoli za****ej čer***e na chodník cez pekne vysoký obrubník samozrejme v šmyku tam som odpravil obidva disky aj nápravy poloos ložisko a tak dále pár foto na predný disk..