Nokia + Microsoft

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
markus
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Nokia + Microsoft

Príspevok od používateľa markus »

co na to hovorite, ja som v to dufal, ale daval som vacsiu sancu Androidu, podla mna jedina sanca pre tieto dve firmy ako sa zachranit v tomto biznise

http://www.novinky.cz/internet-a-pc/mob ... oftem.html
http://www.mobilmania.cz/bleskovky/noki ... fault.aspx
Stopa
King
King

Re: Nokia + Microsoft

Príspevok od používateľa Stopa »

Urobili dobre rozhodnutie. Keby nasadili Android, tak by nemali sancu proti tej zaplave cinskych suntov ktore zaplnili trh. Na low-ende budu proste pokracovat so svojimi OS a pre drahsie telefony nasadia platformu ktora ma podla mna silny potencial (AKA Microsoft sa dokazal poucit z chyb googlu) len ma zatial problemy presadit sa. A prave v tom presadeni by mohla pomoct Nokia.

Navyse by som si vytrhal vsetky vlasy na hlave ak by zacali presadzovat Big brother OS. Uz teraz ma neprijemne velky vplyv(vzhladom na ich cinnost), chce to poriadnu konkurenciu a okrem iOS sa nikto nechyta. Este aj ten WebOS dovrzali vsade kde sa len da.
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Nokia toto spravila veľmi dobre. WP7 + najväčší predajca mobilov (čo sa kusov týka).... No uvidíme, čo to spraví v budúcnosti. To symbian už zanikne či ako?
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

symbian asi zatial ostane na telefonoch nizsej triedy, ale podla mna by ho mali pochovat
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Veľmi sa z tejto správy teším. Vzhľadom na to že praktický design je u nokií zvládnutý 100% tak som zvedavý na tento druh strategickej kooperácie medzi MS a Nokiou.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

paralen
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa paralen »

Ja som z toho sklamany, dufal som, ze na vsetky high a mid-endy nasadia MeeGo :(
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Akcie Nokie na to zareagovali dost divoko :)
http://www.google.com/finance?q=AMS:NOKA
Prílohy
Capture.JPG
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Ako píšeš, vytrhne ich to z neúspešných posledných rokov a oživia troška svoje meno. Som zvedavý ako dlho to vydrží.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Je to pekne, posledna sanca Nokia uspiet. Ked sa im to nepodari tak to mozu zabalit.
Aspon sa trocha viacej rozsiri Windows Phone aj u nas, co je len dobre pre zakaznika. Ten OS ma potencial - ale maju na tom este co robit.
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Vyborne, som velmi rad; som zvedavy kedy sa prve mobili objavia na trhu
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

rochedo napísal:Je to pekne, posledna sanca Nokia uspiet. Ked sa im to nepodari tak to mozu zabalit.
toto hádam nemysliš vážne :) keď to nevíjde tak určite podpíšu zmluvy s niekym iným, ale aby to nokia zabalila :sly:
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

win7 na mobile vyzera celkom dobre, len sa to prilis podoba na iOS :/

a co je horsie, chybaju mu zatial dost podstatne veci
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Aj tak sú imo najlepšie telefóny na telefonovanie, sms a počúvanie hudby Nokia 5310 XM, Nokia E52 a Nokia N95 :)

Žiadna dotykovka nevie to čo tieto tri modely, menovite:

:plus: ultimátna kvalita reprodukcie zvuku [N95 8 GB] fakt že WTF!?!?! O_O
:plus: najkvalitnejšie skĺbenie funkcií high-endových dotykoviek do "mydla" [E52] - škoda toho chýbajúceho autofókusu
:plus: úžasná kvalita reprodukcie cez 3.5mm jack [5310 Xpress Music, samozrejme aj Nokia 5800XM a jej odnože]
:plus: ako jediné telefóny, dá sa na nich písať ľavou rukou palcom počas chôdze/behu sms bez toho aby ste sa pozerali an telefón
:plus: menežovanie organizátora, kalendára, správa súborov - najkvalitnejšie vyriešené v Symbianoch, intuitívne kalendáre - keď som na stretnutí s klientom, tak to robím tak že sa nedívam na mobil a zapisujem si ďalšie stretnutie, neodvádzam pozornosť [E52]. Keď som si chcel dačo poznamenať do dotykovky, tak bola pozornosť len na telefóne, v aute nehrozilo. Super vyriešené budíky, aj čo sa týka budenia a gestures [otočenie, zahrkanie, etc]. Budí aj vypnutý :D [ale to som vyriešil flight módom]. Etc. Čo sa týka menežovania si schôdzok a stretnutí, tak jednoznačne tieto tri nokie rulujú a neprekonal ich ani HTC Desire HD, ani WinMo s Mozartom trebars, ani iPhone 4 s iOSom. Len praktické skúsenosti zo života. A to som sa bavil s dotykovkami dlhodobo

a chýba mi snáď len toto:

:minus: Zynga poker keď se*iem na záchode [iOS a Android]
:minus: dotykovka pre mapy a internet [Android]
:minus: fakt nabúšené hry [iOS]

Čo nemá s telefonovaním a praktickým využitím skoro nič spoločné.

Takže šanca že by Nokia zanikla z trhu je momentálne dosť mizivá. Až HTC vyrobí nonqwerty telefón s normálnou klávesnicou, super displayom tak potopí nokiácke vlajkové lode. Paradoxne, nie sú to N8, ani chystané WinMo telefóny, ale práve tieto tri "nenápadné" modely [N95 8GB, 5310 XM a E52].

Long live the king :)
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Lenze to su uz vykopavky az na E52. Ktory imho sa uz tiez nedocka svojho nastupcu. Skor ci neskor budes musiet prejst na dotykace na trvalo. :wink:
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

No myslím, že to je ešte veľmi ďaleko. Taktiež som vlastnil dotykovku a pokiaľ telefón využívaš k práci a nehraješ sa s ním každý deň, tak u mňa jednoznačne vyhrávajú telefóny s klasickou HW klávesnicou. Ako bolo písané, dá sa s tým robiť aj bez pozerania práve kvôli pocitu stlačenia tlačidla. Je to ešte ďaleko.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

johny541 napísal:No myslím, že to je ešte veľmi ďaleko. Taktiež som vlastnil dotykovku a pokiaľ telefón využívaš k práci a nehraješ sa s ním každý deň, tak u mňa jednoznačne vyhrávajú telefóny s klasickou HW klávesnicou. Ako bolo písané, dá sa s tým robiť aj bez pozerania práve kvôli pocitu stlačenia tlačidla. Je to ešte ďaleko.
Telefon nieje na hranie. Skor na casual hranie. To ze telefon je dotykovy nie je vobec problem. Rovnako dobre sa na nom da pracovat. By som povedal ze este jednoduchsie. Ake dotykove telefony ti presli rukou ?
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Mne jednoducho vyhovuje klasická HW klávesnica. Jednak, že dotykovky sú drahé a ja telefón potrebujem a používam každý deň, takže sa aj dosť ničia a nemám času sa už oňho starať a chovať ho ako v perinke. Ja jednoducho používam telefón na to, na čo bol aj prvotne vymyslený. Na ostatné blbosti, dokumenty, prezentácie, hry a pod. mám iPad a je s tým oveľa väčšia zábava ako s nejakým IP4 kde je ten displej malý keď už. To je iba môj čisto subjektívny pohľad. Možno keď budem neskôr zarábať viac a budem potrebovať telefón, ktorý ma bude reprezentovať, tak si niečo zaobstarám ale mne príde 300-400€ ako vyhodené peniaze za telefón, keď ten vývoj ide nehorázne dopredu a ten telefón stráca na hodnote každou sekundou. A čo sa týka dotykoviek, tak som mal tú česť s HTC Hero, HTC Desire, IP4, Nokia 5800XM, nejaké samsungy, ale to som si raďsej ani mená nezapamätal, lebo to boli lacné telefóny a vôbec pracovať s nimi sa nedalo. A mal som chvíľu aj HTC Touch Pro 2, na ňom sa mi páčila iba HW klávesnica. WM bol otrasný. Skúšal som aj Xperiu X10, ale pri nej som strácal nervy kvôli odozve a vôbec ovládanie (keď som sa chcel posunúť dole tak mi to otvorilo priečinok a podobné veci...)
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

V pohode. Beriem tvoj nazor. :) Keby som mal aj ja iPad tak by som pravdepodobne tiez vystacil s lacnejsim telefonom.
btw: 3GS pouzivam kazdy den a nenosim ho v puzdre a nemam na nom ani foliu a ked ho pekne vycistim tak vyzera ako keby bol novy :) Telefon s kvalitnou konstrukciou ti vydzri na dlhsi cas bez roznych hw chyb.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Jasne, ale za ten strach, že stál toľko € mi to nestojí. Radšej si mením lacnejšie telefóny a častejšie. Práve pre mňa boli najlepším riešením tie lacnejšie Nokie, ktoré sa dúfam neprestanú predávať. Napríklad taká Nokia 6300, to bol najpraktickejší a najelegantnejší telefón aký som mal kedy v ruke. Pri tom je to stále ešte lacná šunka, no stačí dať na ňu nový kryt a máš vystarané o fajn telefón.
Napísať odpoveď