piska adapter na monitore
piska adapter na monitore
V poslednom case mi obcas zacne piskat adapter na monitore, rad by som vedel ci sa mam niecoho obavat alebo je to normalna vec, monitor ma asi 2 mesiace cize starobou to asi nebude.
Dakujem za kazdu radu.
Dakujem za kazdu radu.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: piska adapter na monitore
h.olub skús sem hodiť značku [výrobcu] a mode LCD panelu/CRT monitoru. Potom vysvetli presne čo je to adaptér, lebo monitor má v sebe obvykle vstavaný transformátor napätia.
nech sa paci....http://www.alza.sk/22-iiyama-prolite-e2 ... 183486.htm
adapterom som myslel presne toto http://www.batterymag.co.uk/batterymag- ... arger2.jpg
adapterom som myslel presne toto http://www.batterymag.co.uk/batterymag- ... arger2.jpg
-
uplink
VIP
Tak teraz si ma dostal
pwnd. Tie ledkové iiyamy čo som naposledy zapájal mali vstavané adaptéry. Kurňa
ako moc píska? Lebo pískať zvyknú, ale slabo. Ak je to moc bež ho reklamovať, vo vnútry v zdroji môže odísť kondík, alebo cievka, či aká papľuha. Najmä na iiyame s tým problém nebude. Máš ju z kozy alzy?
Mea culpa, akurát čumím do faktúr a to sú E2409HDS nie ledkové
ach jo...noc.
Mea culpa, akurát čumím do faktúr a to sú E2409HDS nie ledkové
no to piskanie sa uz niekedy priblizuje ku konvici na caj 
ale nie, nieje to az take zle len chcem vediet ci je to v pohode...ano je z alzy
ale nie, nieje to az take zle len chcem vediet ci je to v pohode...ano je z alzy
-
uplink
VIP
Nie je to v pohode, majú držať hubu a krok
tie adaptéry. Ako takto, nie je to ani výrobná vada, ale je to "symptóm" ktorý môže ten zdroj zabiť časom. Ako všetky zdroje čo pískajú. Napr. čo mám doma na nokje nabíjačky tak píska asi 5 z 10tich
. A tak isto zvykli pískať u klientov normálne zdroje k notebookom, alebo tie priamo v PC. Niektoré idú dodnes [väčšinou Blue Stormy] a niektoré sú post mortem. Každopádne tam zajtra zavolaj a spýtaj sa ich či by si to nemohol vyreklamovať. Ja sa idem hanbiť do postele za faux-paux 
este ze ti to piska len ked je zapnuty lebo by som ho asi v noci vysmaril von oknom je mi jedno ze sme na 11tke lebo casom pri takomto piskote to je uz na psychiatra ale ja by som to skusil dat na reklamaciu aj ked zevraj to velmo nechcu reklamovat prinajhorsom ti vymenia adapter....nuz bude ti musiet notas stacit
uplink- reklamacii som sa chcel vyhnut no uvidim este, kazdopadne dakujem, dobru noc a nehanbi sa dlho, aj profik obcas nevie co je to adapter 
-
uplink
VIP
Mne nešlo do hlavy že adaptér na monitore, v tom momente som mal len fixnú ideu o vstavaných transformátoroch napätia, až potom ako si mi ako malému dal linky, tak mi doplo
to je ako keď niekedy hľadám pol dňa okuliare ktoré mám na nose...stáva sa mi to pravidelne 
Okay, takže som zavolal borcovi čo má na starosti LCD panely [ja viem, pol jednej ráno, poslal som mu sms či je hore
] a povedal mi že na to sú normy. Že vraj sú to cievky, ktoré sú obalené nejakým sajrajtom, ktoré keď sa z nich ten sajrajt uvolní, tak zvyknú pískať. Nie je to nič závadné "len" otravné. Každý adaptér má svoju normu a rozsah, v akom môže "pískať". Zajtra zavolám na reklamačku a zistím viac.
Druhá, málo pravdepodobná možnosť je prevod striedavého na jednosmerný prúd [HW v PC vrátane perif. beží na jednosmerný, ale to sa môžem mýliť. v PC áno, ale neviem či aj vo všetkých perif.]. A tento prevod niekedy spôsobuje bzučanie, ktoré pri vysokých frekvenciách počuť ako pískot.
Okay retardovaný uplink "zobudil" o pol jednej technika čo má na starosti LCD panely a tak môže ísť spokojne spať,
Good nite

Druhá, málo pravdepodobná možnosť je prevod striedavého na jednosmerný prúd [HW v PC vrátane perif. beží na jednosmerný, ale to sa môžem mýliť. v PC áno, ale neviem či aj vo všetkých perif.]. A tento prevod niekedy spôsobuje bzučanie, ktoré pri vysokých frekvenciách počuť ako pískot.
Okay retardovaný uplink "zobudil" o pol jednej technika čo má na starosti LCD panely a tak môže ísť spokojne spať,
Good nite
Pravdepodobne tam piska nejaka cievka-usmernovac cievku nema,cize hladat zdroj piskania v nom je asi zbytocne.Mozno kondik...
Ine to je v pripade spinaneho zdroja-co je presne pripad PC zdroja a taktiez toho adapteru ku monitoru.Tam je cievok niekolko.
Okrem cievok mozu piskat aj kondenzatory a dokonca aj tranzistory...
Ine to je v pripade spinaneho zdroja-co je presne pripad PC zdroja a taktiez toho adapteru ku monitoru.Tam je cievok niekolko.
Okrem cievok mozu piskat aj kondenzatory a dokonca aj tranzistory...
-
javatar
Hardcore addict
Tak obnovim tuto temu - lebo moj piskajuci monitor mi znemoznuje spavat.
Doteraz som to riesil vypnutim predlzovacky, teraz mi vsak pribudol spotrebic ktory potrebujem mat zapnuty aj v noci a vytahovat kabel kazdy vecer sa mi teda nechce. Zaruka monitoru davno vyprsala takze reklamacie neprichadza do uvahy. Mam par otazok:
1. mam sa bat ze monitor zo dna na den bez upozornenia prestane fungovat? (myslim ze nie kedze takto piska uz vyse roka)
2. je mozne to neako jednoducho opravit?
Doteraz som to riesil vypnutim predlzovacky, teraz mi vsak pribudol spotrebic ktory potrebujem mat zapnuty aj v noci a vytahovat kabel kazdy vecer sa mi teda nechce. Zaruka monitoru davno vyprsala takze reklamacie neprichadza do uvahy. Mam par otazok:
1. mam sa bat ze monitor zo dna na den bez upozornenia prestane fungovat? (myslim ze nie kedze takto piska uz vyse roka)
2. je mozne to neako jednoducho opravit?