Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
moosha
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa moosha »

A z teba nesmierna konformita, odpor k akemukolvek liberalizmu, proste typicky slovak zniceny dobou.
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

travku fajcim par rokov a mozem povedat ze s toho lekarskeho hladiska naozaj pomaha sice nelieci ale clovek si tu chorobu ani neuvedomi ale zas poznam dost ludi na ktorych nechava znaky ale to su ludia zo slabsou psychikou urcite by bolo super keby bola legalna ale myslim si ze by to nemohlo fungovat v takom zaspatom state ako je slovensko fizli by prisli o 90 percent roboty (uz by im ostalo len otravovat 15 rocne deti v parku na lavičkach a pokuty) alkohol by sa menej kupoval takze ekonomika by bola nahovno atd plus polka vlady su su konvzervativni kkti co to nikdy nedopustia takze si myslim nemusia bat ludia co nenavidia hulicov
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

Tak prispejem aj ja mojím názorom:
Ja som proti dekriminalizácii aj legalizácii mariuhany. Podľa mňa to nie je potrebné. Aj z príspevkov tu je jasné, že ak si chcete zafajčiť tak si to aj tak zoženiete bez najmenších problémov.
Podľa mňa, či už po dekriminalizácii alebo legalizácii by sa táto látka stala dostupnejšou ( bežne dostupnou ) pre ľudí, čo by mohlo potenciálne znamenať v budúcnosti väčšie množstvo drogovo závislých, väčšiu kriminalitu, nehodovosť, atď.
Keď si chce niekto "slušne" zafajčiť tak si myslím, že to dokáže aj teraz bez toho aby mal z toho nejaké problémy. Dokonca už viackrát som čítal, že Holandská vláda ľutuje svoje rozhodnutie.

Trocha OT: Mám 23 rokov a mariuhanu som nikdy neskúsil a ani neplánujem. Možnosti boli.
Nikdy ma to nelákalo, rodičia ma vychovali v tom duchu a dúfam, že aj mne sa raz podarí moje deti vychovať v tomto duchu. Aj keď viem, že to záleží asi len z menšej časti od výchovy :?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Fascinujuce pre mna je, ze drviva vacsina ludi s podobnym nazorom, ze dekriminalizacia nic nezmeni su prave ludia, ktori travu nikdy neskusili. A takisto mam vzdy pocit, ze ludia ako ty vlastne ani nevedia aky diametralne odlisny je rozdiel medzi dekriminalizaciou a legalizaciou. Just sayin ...
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

t0m4s3 myslím, že viem aký je rozdiel.
Myslím, že zníženie trestov v prípade dekriminalizácie ( príp. úplne zrušenie za určité množstvo ) bude viesť k väčšej dostupnosti tejto látky.
Sám píšeš, že húliš už pekných pár rokov. Z toho vyplýva, že ti to nerobí problém ani v dobe tejto "prohibície". Tak potom prečo to meniť?
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Lebo ako vidis, vie sa inteligentne vyjadrovat, ma slusnu pracu a dost penazi, tak preco by mal skoncit raz (ked sa nieco poserie) na 8 rokov v base, ked nic nikomu neurobil a je celkovo prospesny pre spolocnost? Zato alkač, ktory sosa "uz peknych par rokov" pre tu spolocnost prospesny nie je. Nema ziadnu pracu a peniaze akurat tak na nejake to čučko. A preco by prave takyto clovek nemal dostat, narozdiel od tomaseho (len ako priklad), ziaden trest?

Tymto sa nijak nesnazim naznacit, ze by sa malo trestat uzivanie alkoholu - ale malo by sa prestat trestat uzivanie marihuany.
pitbullko
Light Star
Light Star

moosha
Alkohol je spoločensky akceptovaná droga. S tým nič nespravíme.
Ja netuším, aké sú tresty teraz ale pochybujem, že za jednu dve cigarety by šiel na 8 rokov. Ale možné to je.
To isté čo si napísal ty tu môže napísať užívateľ kokaínu, heroínu, ... ktorý tiež môže byť prospešný pre spoločnosť. A teraz čo? Tak poďme dekriminalizovať kokaín? Všetko je silne subjektívne. Takže preto by som nemenil a myslím, že väčšina spoločnosti je proti.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

uzivatelie kokainu a heroinu su urcite neni prospesni pre spolocnost pitbulko...to uz su tvrde drogy ktore nic nemaju spolocne s travou, zavyslost na nich je diametralne vacsia od MJ a ludia vacsinou koncia na ulici kde zobraju peniaze na dalsiu ''davku'', ktoru by si pychli. Takze sa strasne mylis ak si toto myslis o trave a radis ju do tej iste kategorie ako napr heroin.
Einar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Einar »

Tak ja sa tiež zapojím. Trávka je super vec a podľa má by tiež mala byť legálna.. tiež nesúhlasím že by sa tým ič nezmenilo..... npar už len tie razie po školách sú blbá vec... predstav si že si geniálnz študent a nwm čo a všetko si zničí len tým že pes ti vynuchá trochu weedu pritom ak ti nájdu flašu budeš mať prinajhoršom iba zníženú známku zo správania
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nemozes porovnavat kokain s travou z hladiska prospesnosti pre spolocnost. Clovek zavisly na kokaine je z drvivej vacsiny clovek davno za vodou, ktory si moze dovolit fukat kokain aj dalsich tridsat rokov, ale nestihne to, lebo sa zabije.
pitbullko
Light Star
Light Star

Korag
A človek, ktorý si "občas" šňupne kokaín alebo si dá extázu nemôže pracovať a odvádzať dane? Rovnako môže tvrdiť, že závislý na tom nie je. Je to silne subjektívne. Ja netvrdím, že mariuhana je ako heroín. Uviedol som to ako príklad prečo by som mariuhanu nedekriminalizoval. Na základe čoho by si kategorizoval, čo dekriminalizovať/legalizovať? Čo je menej návykové? Je to individuálne na každého to môže pôsobiť inak. Preto by som to nechal v takej podobe ako je.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

moosha a korag - v tomto sa ale mýlite: človek fičiaci na kokaíne (typicky vysoký manažér) riadi veľký podnik = banka v ktorej má Moosha účet správne funguje. Môj bývalý spolužiak zo strednej (teraz externý študent manažmentu v ČR), sem-tam si pofajčiaci brčko je vysokoškolský študent. O nejakom Mooshovi nemá ani páru a celú spoločnosť má v paži, chce prachy, aby sa mal dobre a všetci mu dali pokoj.

Iné príklady: šlapka na Panónskej ceste berie herák = jej prínos pre spoločnosť vyplýva z jej povolania. Cigáň fetuje toluén, jeho prínos pre spoločnosť je nulový. Zakážme teraz toluén, no legalizujme heroín, nech tá chudera soc. pracovníčka nemusí mať stres, keď ju prídu zelení skontrolovať a ponúkať im služby zdarma za privretie očka?

Chcem tým povedať toľko, že debata, či je nejaká droga pre spoločnosť prínosná a iná menej, je celkom zcestná. Kto huliť chce, trávu si kúpi/vypestuje aj dnes. Kto sa chce stať ožranom, bude v krčme od rána do večera. Prečo teda postaviť trávu na rovnakú úroveň ako alkohol? Veď stačí jedna metla ľudstva, nemusíme ich mať viac.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Otazka do plena. Preco to niekde ide a niekde nejde? Ceska Republika. Nielen trava, ale aj ostatne drogy boli dekriminalizovane. Stupol drasticky pocet uzivatelov? No nestupol, pretoze uz bol na rekordnych (min. v EU 1.miesto) hodnotach aj napriek hrozbe vazenia. Mohli kludne pozatvarat kazdeho hulica, ktoreho stretnes na kazdom rohu (nerobi mi problem si umotat a vyhulit brcko v restauracii). Miesto toho zapojili mozgy a dekriminalizovali ich. V liberalnych Cechach to ide, v konzervativnom panbickarskom Slovensku to nejde.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak tak. Dokedy budú pri moci takí ako KDH, tak žiadne zmeny ani očakávať nemusíme, lebo predsa "tradičné hodnoty" sú niečo viac.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Chybne uvazovanie pani.... Preco si nepriatelov drog automaticky spajate s KDH-akmi a panbickarmi.... Nie som ani jedno z toho, ale voci toxikomanii mam obrovsky odpor a tvrdim, ze sucasne tresty su prinizke.... Ono je to mozno o tom, ze existuju aj ine hodnoty nez ake kaze sucasny dekadentny liberalizmus....
Korag
Professional
Professional

Asi tak ako napisal tomase...proste su veci, ktore su 100x dolezitejsie a treba ich riesit, nez aby robili skolske razie ci nahodou nema nejaky studacik 0.001 g travy. Alkoholik napr. niekoho zabije v stave opilosti a na sude ked mas dobreho pravnika dostanes par rokov. Za travu? 5 rokov minimalne a nikt ti nepomoze a pritom si nic zle pre spolocnost nespravil. A Stoporko este mi povedz ktory uzivatel travy cisto iba travy spravil nieco zle pre spolocnost alebo ze skoncil na dne? nikto a ty mi to urcite nevyvratis lebo sa robili vyzkumy a asi len 3% z hulicov travy, ktori sa liecia su na tom zavysli naozaj. Povedz mi preco si tak strasne kvoli takymto hovadinam? a neriesis vazne svetove problemy? keby naozaj ludia vedeli aka marihuana v skutocnosti je, tak by taketo tvrdenia v zivote nepadali.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

pitbullko asi nechapes rozdiel medzi fyzickou zavislostou a psychickou zavislostou...heroin vyvolava velmi silnu fyzicku zavislost uz po par uzitiach, mozes byt akokolvek silna osobnost, garantujem ti ze po par pichnutiach na sebe pocitis jasne abstinencne priznaky...
takze prosim ta, nemiesaj tu hrusky s jablkami...a nestavaj travu na uroven heroinu, to uz na uroven heroinu mozes rovno postavit ten tvoj milovany akceptovany alkohol, ktory si urcite rad vypijes... :D

preco by mal nejaky studak, ktory si parkrat do roka zahuli, riskovat ze ked ho nahodou nacapu policajti tak dostane par rokov basy, zapis v registry a posere si tak cely svoj zivot...zatial co ty si cez vikendy resetujes mozog litrami chlastu, ako to robi vela Slovakov, a nic vam za to nehrozi...
myslis si, ze ked si niekto parkrat do roka zafajci, tak je to skodlivejsie a nebezpecnejsie ako ked sa parkrat do roka ozere ??? preco teda jeden typ drogy exemplarne trestame a druhy dokonca podporujeme uz u deti...ved to je chore...

okrem toho tolerujeme tvrdu drogu - alkohol...z hladiska fyzickeho a psychickeho vplyvu na jednotlivca, vplyvu na spolocnost je alkohol radeny medzi tvrde drogy...kdezto taka trava medzi lahke drogy...

alkohol denne na Slovensku zabija ludi, ci uz su to brutalne nasilne ciny, ktore sa odohraju pod jeho vplyvom alebo dopravne nehody...zatial co na Slovensku, nie je preukazany jediny pripad umrtia, ktory by sposobila marihuana...tiez statistiky ukazuju, ze marihuanu aspon vyskusalo ohromne desiatky percent mladych ludi do 25rokov (viac ako 60%)...keby ich niekto nacapal, tak budu trestne stihani, si myslis ze tie zakony su rozumne nastavene, ked take ohromne percento ludi by mohlo skoncit v base a so zapisom v registry a cele to zalezi len na "stasti", ci ma nahodou zastavia policajti...
Korag
Professional
Professional

este len doplnim ephramka ze v zivote sa nezaznamenalo u travy nejaka agresia alebo nasilie...v kanade v british columbii sa kona kazdorocne zraz hulicov, policajti to strazia a nikdy by ich neprerusili kvoli tomu ze hulia, lebo vedia ze by boli trapni a len tak tam stoja a prizeraju sa, pretoze aj ti policajti vedia kde je pravda! na tom feste sa zaznamenalo len 1 vytrznictvo, nejaky alkac tam dosiel naslopkany a velice agresivny, iba vtedy zakrocili policajti za cely den.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Súhlasím s tým, čo tu píše ephram a Pinhead: už konečne pochop, že represia nie je vždy účinné riešenie. Tu nejde o žiadnu dekadenciu, ja nie som za legalizáciu, ale za dekriminalizáciu marihuany, pritom som v živote nehúlil.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

hughito, takto - samotne uzivanie drog (a rovnako aj alkoholizmus) povazujem za dekadenciu.... A akekolvek ustupovanie je len cestou do este vacsieho bahna....
Napísať odpoveď