Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
halabaster
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa halabaster »

Plne sa stotoznujem s tymto nazorom:
"Ja som osobne kategoricky proti akejkoľvek forme týchto psychotropných látok, pretože je overené vedou i praxou, že to začína ľahkými a pokračuje ťažšími formami drogovej závislosti," doplnil pre TASR. Polka sa zároveň domnieva, že podobný návrh by v parlamente nezískal dostatočnú podporu. Slovensko má podľa neho už teraz vážne problémy s drogovou závislosťou a nejaké zľahčovanie tohto problému vo forme dekriminalizácie by neustálo.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ako som pisal vyssie, zaujimave, ze Ceska Republika to ustala. Zazrak.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

no a ako chces teda riesit to, ze napr. pocet uzivatelov marihuany sa u nas kazdorocne zvysuje ? zase raz trestat a zvysit tresty? ...uz som ti predsa jasne vysvetloval na prikladoch zo sveta, ze ani tie najtazsie tresty za drogovu trestnu cinnost nepomahaju...vyssie tresty maximalne akurat zvysia organizovanost skupin, ktore s drogami obchoduju...a ty zase raz pochytas a pozatvaras iba iba par malinkych ryb, zvacsa iba tych co to beru aj uzivaju...ti ktori to vsetko organizuju zostanu nepotrestani a za nejaku dobu zase zacnu bezat obchody...

dekriminalizacia by praveze umoznila to, ze napr. ludia, ktori si u nas z casu na cas zahulia, miesto drinkov...si budu moct sami doma zasadit nejaku tu rastlinku pre seba a vyhnut sa tak kontaktu s drogovymi dealermi, ktori zvacsa ludom ponukaju hlavne tvrde drogy, pretoze tie su drahsie a hlavne vysoko navykove...

je pravda, ze takych ludi, ktori si miesto chlastacky radsej zahulia u nas pribuda...a ja som len rad, pretoze je to mensie zlo...ked sledujete tieto drogove trendy u nas, tak este pred par rokmi bol u nas na vrchole pervitin a to je uplne ine kafe ako marihuana...a pred pervitinom to bol heroin...

okrem toho marihuana ma aj vedecky preukazany prinos do mediciny, velmi lacno a rychlo sa z nej da vyrobit masticka...ktora je ucinna na rozne kozne ochorenia sposobene nizsimi rastlinami alebo bakteriami, kedze marihuana posobi antibakterialne...taktiez podporuje delenie koznych buniek, cize obycajne ranky a modriny, stipance od hmyzu sa ti rychlejsie zahoja...na co si teda kupujeme z lekarne predrazene chemicke pripravky, ked absolutne staci na taketo kozne zalezitosti masticka z konope ? pretoze farmaceuticky priemysel chce, aby sme kupovali tie predrazene chemicke sracky...a tie budeme kupovat iba vtedy, ked si vacsina Slovakov bude mysliet, ze trava je strasna droga ako heroin a fetaci patria do basy ako za komunistov, ale zaroven sa patri si obcas pri prilezitosti poriadne vypit...
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

+ vedecko sa preukazalo ze marihuana lieci rakovinu, tlmi bolest pri najhorsom,dokaze posobit ako prirodzene uspavadlo, cize nespavosti by sa striasli vela ludi a kopec dalsich vyuziti, mozem menovat - jeden z najhorsich problemov ludi je nedostatok kysliku vdaka lesom...papier z konope je svetlejsi, dlhsie vydrzi a stromy by sa prakticky nemohli rubat a zanikol by tento problem...biopaliva taktiez, mhol by som pokracovat do nekonecna co by tato rastlina od Boha dokazala a predsa nejaki trkvasi v USA v minulom storoci zakazali marihuanu pretoze ludia su vraj ''menej agresivni a znudeni'' :D a toto bol dvovod zakazu....a pritom pred tymto zakazom sa ludia pracou s konope zivili! pestovali si ju na poliach a nasledne predavali...takze povazovat marihuanu za drogu ako heroin, dokonca alkohol alebo cigarety, to je maximalna nevedomost a neznalost danej rastliny...skor by som ju prirovnaval ku kave a kofeinu...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

to ze lieci rakovinu, tak takych vyjadreni by som sa radsej zdrzal...rakovinu urcite nelieci, skor je lepsim prostriedkom na tlmenie priznakov rakoviny nevyliecitelne chorych pacientov...je v tom lepsia ako morfium, co je vlastne derivat opia rovnako ako heroin...
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa halabaster »

korag nehul tolko. Trepes kraviny.
Nemam nic proti tomu aby sa marihuana povolila pre chorych, ktorym by mohla pomoct od bolesti.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Lieči rakovinu.. :roll:

Pinhead: Nech sa kľudne zvýšia tresty pre dílerov, ale tým, že zvýšiš trest pre koncového užívateľa, nič moc nedosiahneš (možno ak by dal trest smrti alebo doživotie :) ).
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

vyskum urobili na 45 potkanoch...to je naozaj teda reprezentativna vzorka, ktora nieco dokazuje...

a zdroj diva.sk :D tie clanky su tam vzdy rovnake, typu "jedna babka povedala druhej, ze..." bez akychkolvek podrobnosti...to nie su tiez ziadne dokazy...a uz vobec nie veda...

pisu tam, ze marihuana lieci rakovinu pluc ale zaroven jej fajcenie ju moze sposobit...to ma nejaku logiku ? :D to je taka debilina ako keby tvrdili, ze alkohol moze vyliecit cirhozu pecene ale zaroven je alkohol hlavnou pricinou cirhozy pecene... :D

korag, fakt by si mal hulit menej, potom cast travy zacni davat halabasterovi, ten by bol aspon kludnejsi a priatelskejsi... :D
Korag
Professional
Professional

fajcenie marihuany nesposobuje rakovinu...nikto to nebolo vedecky potvrdene takze s tym by som bol ticho
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

podla teba su tie splodiny, ktore vdychujes do pluc pri fajceni travy alebo tabaku zdrave ??? :D nikdy si nevidel take video...kde cigaretu prefajcia cez vodu a potom tu vodu odparia a v kadicke im zostane take nieco cierne mazlave...to su prave tie splodiny a tie ti zostavaju v plucach...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Korag radšej sa tu nesnaž poúčať druhých o problematike, pri ktorej si ty strávil 10 sekúnd času pri zadávaní slov marihuana a rakovina do googlu.
Korag
Professional
Professional

lol toto som vedel uz davno, hodil som to len narychlo, samozrejme ze to bolo z lepsich zdrojov...inak ephramko ty nevies ze konope sa da skonzumovat aj inym sposobom ako hulenim? preco narazas na dym...ano kazdy dym sposobuje vysoku teplotu a nici pluca...ale to tiez nema nic spolocne s nou
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

ephramko napísal:podla teba su tie splodiny, ktore vdychujes do pluc pri fajceni travy alebo tabaku zdrave ??? :D nikdy si nevidel take video...kde cigaretu prefajcia cez vodu a potom tu vodu odparia a v kadicke im zostane take nieco cierne mazlave...to su prave tie splodiny a tie ti zostavaju v plucach...
A prave na taketo ucely sluzi vaporizer :D
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Korag napísal:lol toto som vedel uz davno, hodil som to len narychlo, samozrejme ze to bolo z lepsich zdrojov...inak ephramko ty nevies ze konope sa da skonzumovat aj inym sposobom ako hulenim? preco narazas na dym...ano kazdy dym sposobuje vysoku teplotu a nici pluca...ale to tiez nema nic spolocne s nou
Ano, ale uz je jedno ci si zmotas brko, nalozis to bonečka alebo fajky... myslis, ze preco ta to dusi o dost viac ako cigareta? No asi tam je viac tych splodin :)

No a vaporizer... tristo eur za jedno Volcano sa mi zda trochu moc :/
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

ephramko napísal:podla teba su tie splodiny, ktore vdychujes do pluc pri fajceni travy alebo tabaku zdrave ??? :D nikdy si nevidel take video...kde cigaretu prefajcia cez vodu a potom tu vodu odparia a v kadicke im zostane take nieco cierne mazlave...to su prave tie splodiny a tie ti zostavaju v plucach...
Niekedy ked kracam mestom, mam taky pocit, ze ostat doma a vyfajcit krabicku by bolo zdravsie ako sa prejst tym mestom...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ak by si fajcil nosom, tak mozno aj hej.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

pryja napísal:Ak by si fajcil nosom, tak mozno aj hej.
aký je v tom rozdiel? ja fajčím nosom a tiež ma z toho dosť drhne. :roll:

ináč nechápem ako môžte zrovnávať trávu vs alkohol. je človek po jednom pive alebo jednom pojdeci rovnako "pod vplyvom" ako keby vyfajčil jedného jointa? kde je tá "porovnateľná úroveň"?
TenDruhy
Expert
Expert

Príspevok od používateľa TenDruhy »

silmarill napísal:
aký je v tom rozdiel? ja fajčím nosom a tiež ma z toho dosť drhne. :roll:

ináč nechápem ako môžte zrovnávať trávu vs alkohol. je človek po jednom pive alebo jednom pojdeci rovnako "pod vplyvom" ako keby vyfajčil jedného jointa? kde je tá "porovnateľná úroveň"?
LOL

čo to je za blbosť??
ako možeš ty zrovnávať toto že jeden joint = jedno pivo?
Joint ti možem urobiť taky ze sa z toho nezhuli ani jeden.. alebo aj taky ze z toho 5ludi bude hlboko v pi*i.. tak tu netoč o niečom o čom nemaš ani paru.. samozrejme ze zavisi len od kvalitky a od davky ktoru daš do toho brka.. fakt nechapem ako možeš toto napisať ..
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

ten druhý: pretože tu už x krát padlo porovnanie tráva vs alkohol... ako alkohol škodí a aká je to droga, že by mal byť zakázaný aj ten, blablabla. sú však ich účinky porovnateľné? videl som neraz zhulených ľudí a stav v ktorom boli oni by som si musel "zaslúžiť" niekoľkohodinovým chlastaním.
Napísať odpoveď