slovák medzi maďarmi

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
damiamarl
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

slovák medzi maďarmi

Príspevok od používateľa damiamarl »

Ahojte, chcem sa spýtať na vec ako nadviazať kontakt s niekým, resp. ako si nájsť nejakú frajerku v mojom prípade ... Som slovák medzi maďarmi, teda, žijem pri hraniciach a poznám tu hrsť pekných dievčat ktoré mi už toho dali najavo až moc :) ...len čo stakou dievkou keď chuderka ani slovo nevie po slovensky :D... Myslim si že bez komunikácie to proste nejde ..tak písem ze či máte liek na tento môj problém :)
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Re: slovák medzi maďarmi

Príspevok od používateľa lowmanek »

hmm...Anglictina :)
popr. ak byvas na hraniciach tak urcite vies co-to povedat ty v madarcine a naopak
damiamarl
Light Professional
Light Professional

tak diky za odpoved, by si sa divil ale neviem ani ň ...a to s tou anglictinou som moc nepochopil
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Asi tým myslel aby ste komunikovali anglicky keďže je to univerzálnejší jazyk.Na druhej strane maďarčina nie je ťažká :) Sám žijem blízko pri hraniciach takže viem po maďarsky v podstate od detstva.Ak ju chceš, tak prejavenie záujmu o jej materinský jazyk môže byť len veľké plus, keďže sa tým niečo aj učíš a taktiež ju to samú poteší a bude sa jej to zdať určite milé.Ak sa chceš učiť tak odporúčam začať komunikovať.To je základ.Pritom pozeraj filmy s maďarským dabingom a napr. slovenskými titulkami a podobne.Ak budeš mať s niečím problém kľudne napíš SS.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Vykašli sa na maďarov, je to zberba !!! Ruky preč dobré ti radím pošli ju pí*om... Ich jazyk je ako keby pes brechal proste odpor, fuj
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Janio.Nehádž všetkých do jedného vreca.Ja tiež nemám v láske tých čo si doberajú Slovákov a tých ktorí mali veľkohubé vyjadrenia a reči o autonomite.Tých by som strieľal na mieste.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Janio napísal:Vykašli sa na maďarov, je to zberba !!! Ruky preč dobré ti radím pošli ju píčom... Ich jazyk je ako keby pes brechal proste odpor, fuj
Dakujeme, ze si nam opat predviedol svoju nekonecnu mudrost a dokonaly pohlad na svet.
K teme: standardne sa vraj na zblizovanie s madarkami pouziva formulka "gyere baszni a kukuricaba", viac neviem :D
Ked sa neviete nijako dohovorit, tak asi nemas inu moznost ako prisposobit sa im a skusit co to zatat po madarsky :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Navrhni jej kurz slovenciny zdarma. Mozno sa potesi. Teda, ak zije na Slovenskej strane. Pokial by to bola cista Madarka s madarskym obcianstvom v pase, tak by ta asi poslala do niekam :D

Mam jednu znamu, tiez od juznych hranic a takisto, ked sa zoznamila so svojim terajsim manzelom, tak ona nevedela ani ceknut po madarsky a on vedel len par slovenskych vyrazov. Dnes nemaju problem spolu kominikovat ani po slovensky ani po madarsky.

//a ja viem, ze 'kiflik' je rozok. Tak uz ju mozes pozvat na pivo s rozkom :lol:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Jediné, čo Ti po maďarsky poradím je sör a znamená to pivo :D
Pokiaľ to tou cestou nepôjde, tak skús angličtinu, alebo iný univerzálny dorozumievací prostriedok. Ako sa vraví, kde je vôľa, tam je cesta. A zdá sa mi, že tu je vôla obojstranná. :)
Ďalšia varianta, čo mi napadla je google translator, ajkeď to by som volil ako krajnú a núdzovú variantu, nakoľko niekedy z toho lezú riadne bludy a nie som si istý, ako fungujú preklady HU-SK-HU.
Likenoother
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Likenoother »

fuh google translator na madarcinu resp SK->HU vobec nedoporcujem lezu z toho riadne hluposti, minule som to tam pozeral :D
narozdiel od napr. : AJ->SK, AJ->CZ,AJ->DE, este aj AJ->ESP ide vcelku good, ostatne neovladam takze neviem ohodnotit
PS: zabudol som spomenut HU->SK tak to je tiez riadne dogabane
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Zalezi od toho na kolko bude ona ochotna ucit sa slovencinu a naopak ty madarcinu. Az je z madarskej strany a ma za otca nosateho madara s knirkom, obleceneho do zeleno-cervenej kosele s madarskym odznakom na hrudi, tak to si rovno zober madarsky slovnik a uc sa. Dufam ze som sa nikoho nedotkol. Az je zo slovenskej strany a ma aspon trochu chut sa ucit nas jazyk a naozaj ti to s nou stoji zato, tak by som to skusil. (aby to nevyznelo ako diskriminacia taktiez to plati aj pre pripad ze pochadza zo strany madarskej, ovsem za predpokladu ze slovaci niesu prenu podludia, pliaga, hanba europy a jej znami s oblubou nepalia slovenske vlajky). Par madarov osobne poznam a musim povedat ze to niesu zly ludia. Vsetko zalezi od teba. Ako sa hovori vsetko sa da, ked sa chce.
Chapem v akej si situacii a zrejme ti musela ucarovat, lebo za inych okolnosti by som ja ine dievca ako slovenku nechcel :) ved mame predsa tak krasne zeny :smt049

potom napis ako dalej pokracuje tvoje pribeh
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

no ono to dost zalezi, ze konkretne v akej oblasti zijes...aj slovenski madari su rozni...ked zijes v nejakej malej dedine na juznom slovensku, kde vacsina populacie hovori len madarsky, tak to nevidim velmi optimisticky...
jednak je tam ten faktor, ze tu to proste vidiecania, cize stale v malom kruhu ludi, ktori hovoria len madarsky...a okrem toho SR podporuje svoje mensiny, takze madari maju svoje zakladne, stredne a aj vysoku skolu...tak kde by sa potom takyto clovek naucil po slovensky, ked zije na dedine, kde slovencinu nepocujes, chodi do madarskej skoly a jeho rodicia zase raz rozpravaju len madarsky...

ono je to dost smutne ale zial, je to tak...v dedinach na juznom slovensku sa najde velmi vela slovenskych obcanov, ktori sa tu narodili, ziju tu cely svoj zivot rovnako ako generacie ich predkov a napriek tomu po slovensky nevedia ani prd...

ina situacia je, pokial si v blizkosti nejakeho mesta...tam uz vacsina slovenskych madarov z mladsej generacie vie aj slovensky, sice s gramatikou maju problemy a maju strasny prizvuk, ale dohovorit sa s nimi da v pohode...

ja mam taku osobnu skusenost, ze vacsina mojich najlepsich kamaratov maju madarsku narodnost...ale oni boli v dennom kontakze so slovakmi a tiez chodili na slovenske skoly...takze v slovencine nemaju ani cudzi prizvuk, napriek tomu ze doma rozpravaju madarsky...a dnes to beru aku velke plus a vyhodu, ze vedia hovorit aj slovensky a madarsky od detstva...
stretol som sa ale parkrat s ich rodinou, ktora byva na juhu slovenska v malej dedine...a oni nevedia po slovensky ani ceknut, dokonca sa este cudovali, ze ti moji kamarati tu kde ziju maju nejakych Slovakov a aj sa s nimi kamaratia...takze evidentne ich vedomosti nezaostavali, len v jazykovej oblasti...napriek tomu, ze byvaju iba par kilometrov odtialto, tak mi to pripadalo ako keby pochadzali z uplne ineho sveta...ale nemozem povedat, ze by sa ku mne chovali nejak nepriatelsky, sice boli najprv sokovany z toho, ze tu ziju Slovaci a dokonca sa ich rodina aj kamarati so Slovakmi a jedneho aj doniesla na rodinnu grilovacku...ale boli velmi pohostinny a zaujimali sa o tie rozdiely, o to ako zijem a podobne...takze zle skusenosti s nimi nemam...potom som im musel chodit do trafiky kupovat cigarety, lebo oni sa hanbili, ze im ta teta tam nebude rozumiet, ze co chcu :D
damiamarl
Light Professional
Light Professional

diky za vsetky vase rady no tie ze nauc sa po madarsky alebo komunikuj po anglicky jednoznacne nezaberú a moj problem to zial nevyriesi :) ...je to asi moja smola a smutok nad juznym slovenskom, lutujem tych ktory to poznajú ...som slovak ako repa co chodi do slovensko mad gymnazia ... Na madarov nenadavam lebo to nema zmysel, tiez tento sposob ziadny problem nevyriesi, jedine co mi asi zostava je vičkať a raz ked sa dostanem podla planu na nejaku vš, tam taketo veci budem riesit ... Ja už neviem :(
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Uz ti toho bolo povedaneho vela. Ked nevies, tak pekne po anglicky, ale snaz sa ucit aj tu madarcinu. Kolko jazykov vies, tolko krat si clovekom. :) Ja zijem v Novych Zamkoch uz 15 a viac rokov, a dost ma to trapi, ze som sa za ten cas nenaucil po madarsky. Moja vina..

Janio, ty si primitiv akeho treba hladat.
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

moj post bol zmazany za vulgarizmus. Chapem ze sa treba vyjadrovat slusne ale to co vypustil Janio je primitivne a hlupe a za tym vymazanym postom si nadalej stojim. Osobne mi to zavana aj troskou rasizmu.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

vsak ked si len na strednej, mas este vela casu...a kludne sa uc po madarsky, ked s madarcinou si denne v styku...nikdy nie je na skodu vediet cudzi jazyk, aj keby to bola eskimactina... :D mozno sa raz v zivote dostanes do situacie, kedy sa ti madarcina bude hodit...napr. najdes nejaku lukrativnu pracovnu ponuku, kde splnas vzdelanie aj kvalifikaciu, ale vyzadovali by hovorovu madarcinu...

okrem toho madarcina slovenskych madarov je podstatne jednoduchsia ako skutocna spisovna madarcina...preto aj niektori madarski madari pokladaju tychto slovenskych madarov za menejcennych madarov...
damiamarl
Light Professional
Light Professional

pozri mozno si teraz povies ked ti nieco teraz napisem, 'ze naco som zalozil tuto temu'... Ale madarcina je posledny jazyk ktory by som sa ucil, mam proti nemu taky blok ze viem asi iba toto slovo 'vyslovnost šek be kuki' ale samozrejme viem ho len nahodou :D ...chcel som pocut nazor od niekoho s podobnym problemom, a v plane nemam tuna zit cely zivot ... A nevravim, su tu aj slovenky, ale ked to je tuto vo filakove jedna z 3000 obyvatelov ... 70% tu ma mad narodnost a zvysok maju slovensku ale po slovensky ani nevedia ... Nastastie nie som priamo z toho mesta :D ..ako aj janio napisal, napisal to trocha hrubo no on vie asi o čom hovorim, ...prepacte mi tuto vetu ale madarov je po slovensku az priliž vela ... S ephramkom uplne suhlasim, ten presne vie o čom hovorím ... Ale stale trvdím teraz čo sa týka slovenska, budme rady ze tu nemame cinanov, nebodaj nejakych arabov ....
To p4ra : ako pises ze lutujes ze si sa nenaucil po madarsky, no keby si isiel sem k nam, a povedzme ze sa chces zamestnat, poslu ta drti lebo nevies po madarsky ... Do prčic, kde to sme ...??? Idem na bicyklo po okoli, pri hraniciach sa zastavim v obchode, a pani predavacka mi nevedela povedat po slovensky ze kolko am platit! ... No ja neviem, v madarsku sa lepsie dorozumiem ako tu! ... Ale napr. Sturovsky madari mi tak nevadia ako tito u nas .... Ja mam tiez svoj nazor na madarov ale si ho ako normalny, moralny clovek necham pre seba :) ... A s tymi dievcatami.... Nedavno sme boli na lyziarskom vycviku ... Po lyzovacke som sedel na izbe a cital som si .... Ako sa mozem prepracovat do tej spolocnosti ked nie normalnou komunikaciou ... Jednoducho momentalne nevidim ine vychodisko ako vydrzat tieto roky, alebo sa nejaka slovenska niekedy objavy .... Sory za tuto poznamku, ale s prepacenim madar toto nepochopi ...ja neplanujem vniknut do tejto spolocnosti, tym ze sa budem ucit po madarsky, ja planujem tuto spolocnost zmenit ... Viem ze som mal na vybranu, ist na internat na inu skolu, ale preco..??... Som tu doma, mam moznost sa ucit tu, ...vzdelanie pokladam za prioritu, ...beriem kazdeho nazor, a dufam ze nejaky z mojich sa nikoho nedotkol :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

na jednej strane ti vadi, ze si vycleneny zo spolocnosti, lebo nevies madarsky...a chces tu spolocnost menit, miesto toho aby si sa jej prisposobil...pozri nikto ta tam nenuti zit, alebo sa prisposobit...Madari na tomto zmiesanom uzemi ziju stovky rokov rovnako ako Slovaci...vedeli spolu vychadzat nasi predkovia, preco by sa malo teraz zrazu nieco menit ? to, ze niektori su tak sprosti, ze napriek tomu ze sa narodili v SR a maju nase obcianstvo tak nevedia po slovensky...ved to je ich volba, ich zivot...tak ich nechaj laskavo napokoj...oni si tuto cestu vybrali a tak aj dopadnu, nemuzu cestovat, pracu hladaju tazko lebo je tam vysoka nezamestnanost a robia podradne praco ako ta teta predavacka v miestnom obchodiku...a mozu si za to sami, lebo sa z roznych dovodov nenaucili dalsi jazyk, ktory by sa im v zivote mohol hodit...

pokial chces, tak sa kludne pridaj k nim, zvykni si ze zijes v meste, kde je viac madarov ako slovakov, cize je ta dominantnejsi jazyk madarcina a to aj ked si stale na uzemi SR...pokial sa madarsky nechces ucit len z principu, tvoja vec...kludne tak rob...ale potom sa necuduj, ked sa ti budu zatvarat dvere...rovnako ako sa ti s takymto pristupom zatvorili dvere u tej baby...

Slovensko bolo, je a aj bude krajinou mensin...a ja si myslim, ze prave toto je ten faktor, vdaka ktoremu su Slovaci taki sikovni, vedia sa rychlo ucit jazyky a uplatnit sa v zahranici...lebo uz doma vo vlastnej krajine sa stretavaju s odlisnymi kulturami, jazykmi a narodmi...
a obzvlast dnes, ked sme v EU a Schengene, tak su hranice este menej vyznamne ako boli predtym...
damiamarl
Light Professional
Light Professional

100% -tne s tebou suhlasím, len co je iste ja sa madarsky jazyk ucit nebudem ... Madari su ludia s mentalitou ovela lepsou ako mi cesi a slovania, to je jednoducho aj dokazane ... Madari su ba lepsi aj z hladiska srdecnosti a moralnosti, len vies ako to je ... Madar si ma svojho madara, sllvak zas svojho slovaka ...myslim si ze jedine co mi ostava je vydrzat ... A ako je jasne pri filakove je mesto lucenec, ktore je stale krasne na slovakov ...a mam pocit ze slovensko uz davno nie je mensinova krajina, kazdy vzdelany slovak ako mozes aj vidiet ci v spravach alebo z inych zdrojov, vidis ako vsetci odchadzaju ... Samozrejme nie kvoli problemu ktory sa tu riesi ... Ja zijem v dedine ktora je kusok od jednej (nejdem menovat) kde z cca 500 obyv su mozno piati taki, co vedia po madarsky, inak cista slovac :) ... No primitivov vychovavanych krcmov, a tunajsou spolocnostou ...samozrejme vsetci su tu kamarati no vo vulgarnej spolocnosti ja dlho nevydrzim... Ale moj problem predsa len zaklada na tejto problematike, aspon ja ju pokladam za problematiku ... Ale mam rad ten pocit navstivit svoje zlate moravce :D ...a v skratke toho celeho ...som slovak, slovenska spolocnost mi vyhovuje, nic nemam proti madarom, a komunikovat po madarsky neplanujem, este stale sa da najst nejaka ta slovac ... Ja som zatial v tom, ze moj problem nema trvale riesenie, no docasne sa vzdy najde ...vsade som obkluceny madarmi, dokonca som si vsimol ze uz chytam aj ten ich prizvuk, ...ale zase si nemyslite ze to beriem az tak tragicky, som zdravy, mam ruky nohy, som mobilny, po psychyckej aj fyzickej stranke zdravy, mozno z mojich postov sa vam zda ze psychycky nie, no ale snad ano :D
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Aj ja Vás ľúbim, prepáčte, že si nenechám srať na hlavu keď každý maďar si robí nároky na SR, pretože vraj to je ich zem... Hovno je to a nie ich. Príď do Košíc a pochopíš... Epharko neodsudzujem nikoho podľa rečí, ale podľa skutkov Ak sa ti zdá, že pálenie SR vlajky etc. je v pohode tak prosím odsťahuj sa do Maďarska

:minus:
vydim, ze ,,excelujes'' aj v inych oboroch //xmatkoo
Vydim ze ti tY
Ako ma môže kritizovať niekto kto "vydí, mYluje, misli etc." Chlapče ber do rúk šlabikár :?
Napísať odpoveď