Katalog rodinnych domov
-
Adulko1
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Katalog rodinnych domov
Caute, hladam katalogy RD, ktore sa daju objednat z internetu zadarmo. z som si objednal dva - prisli zadarmo, ale hladam este nejake. Neviete o nejakych prosim? Hlavne hladam katalog v tlacenej forme ako elektronickej.
Dakujem!
Dakujem!
Re: Katalog rodinnych domov
http://www.wienerberger.sk/servlet/Sate ... sk_home_sk taký malý zoznam. hádam pomôže
-
maciatko99
Medium Star
Skús pozrieť Euroline, je to veľká firma a kedysi mali katalóg zadarmo.
-
Adulko1
Light Professional
Supeeer dakujem velmi pekne!!!
Popozeram
Edit// ten Euroline ma katalog aj s DVD spoplatneny
Jeden taky mam od promiprojekt ... este je dost dobra firma ekonomicke stavby, co som si dal poposielat katalogy. Zatial som nic nenasiel aj tak.
Inak co hovorite na tu prvu firmu Prodom? Neviem neviem, maju tam az velmi nizke ceny.
Edit// ten Euroline ma katalog aj s DVD spoplatneny
Inak co hovorite na tu prvu firmu Prodom? Neviem neviem, maju tam az velmi nizke ceny.
-
maciatko99
Medium Star
Môžem ešte vedieť, čo Ťa vedie k tlačenej forme takéhoto katalógu? Chceš si to pozerať v kľude pred spaním v postele a počítač ti nevyhovuje?
-
Adulko1
Light Professional
Maciatko presne tak
Nemame zas az tak velmi casu sediet za PC a lepsie sa to pozera v tlacenej forme. Kludnejsie si to s manzelkou prejdeme. Jasne mozme aj na PC, ale tak tlacena forma je pohodlnejsia 
-
maciatko99
Medium Star
Neuvažovali si ešte nad možnosťou, že si vyberiete niečo z katalógu a potom si dáte podľa toho spraviť vlastný projekt? Mám na mysli niečo také čo mnohokrát veľké projekčné kancelárie zanedbávajú a to je napríklad rozpočet. Síce v katalógu píšu, že dom výjde na 70 tisíc eur, ale skutočná suma je potom 90 tisíc sa ty sa chytáš za hlavu, že nemáš za čo dom dostaviať. Okrem toho mnohokrát bývajú zanedbané detaily, ktorých býva mnoho, je to napríklad prepojenie ústredného kúrenia, vzduchotechniky, marky, častokrát sa vyskytne problém pri prechodoch a ukončení obkladov a aj nelogické navrhnutie a rozloženie izieb - umiestnenie WC vedľa kuchyne/jedálne za tenkú priečku. Predstav si situáciu, že máte veľkú rodinnú oslavu, večeriate a zrazu počujes pri jedle ako niekto z hostí poriadne tlačí a prdí na záchode, neskôr spláchne a potom príde bez umytia rúk späť ku stolu (pretože aj tečúcu vodu počuť). A takýchto vecí je veľa a veľa, treba to prebrať s človekom, ktorý ma v tomto obore dlhoročné skúsenosti nie len z teoretického hľadiska, ale najmä z praxe.
-
Adulko1
Light Professional
Nooo ja mam vyhliadnutu jednu firmu a ta vyuziva vsetky mozne statne fondy a snazi sa co najviac tlacit ceny dolu. A tiez aj mesacne splatky nie su az take zle oproti ostatnym firmam ... My by sme skor chceli, ze si nieco vyberieme a ta firma nam to postavi. Nemame zasa tolko ludi, ze by sme to zvladali sami, tak to bude lepsie riesenie z tohto hladiska. A navyse je tam zmluva o tom, ze viac ako je na papiery nezaplatime. A je to garantovane a aj zaruka na to. A plati sa po jednotlicych etapach. Postavia cast, pozrieme to a zaplatime a takto to ide postupne ... Navyse firma sa postara o vsetky uradne formality. To sa mi celkom paci. Takze co som videl iba zatial v tejto firme (ekonomicke stavby), sa mi paci pristup a ceny a samozrejme aj nejake tie domy. Tam by som sa az tak nebal myslim. Co ty na to? 
-
maciatko99
Medium Star
Aké štátne fondy? Dotácií v stavebníctve a vo výstavbe je málo, sú tam fodny EU v rámci kanalizácie, plynu a podobne. Tie sú však určene pre mestá, obce a agloméracia, tie posledné boli nad 2 000 obyvateľov na vodu a kanalizáciu, dotácia sa končí teraz začiatkom marca. Niečo si vybrať a postaviť, to je tak vo sne. Zmluva o pevnej cene nie je možná, vždy sa argumentuje tým, že projekt nebol dokonalý, že tam neboli zahrnuté niektoré veci a prichádzajú na rad dodatky - takto to funguje všade, či je to rekonštrukcia námestí z fondov alebo stavba hotelov, domov a hocičoho ďalšieho. Človek je omylný tvor, preto spracovať výkaz-výmer so všetkým nie je možné. Tebou menovanú firmu Ti môžem preveriť, že čo je to zač.
Ešte aby som nezabudla, projekt z katalógu neobsahuje projekty na inžinierske siete, takže si musíš dať zvlášť dorobiť projekt na vodu, kúrenie, kanalizáciu, elektriku, spracovať žiadosti (požiarnici, vodárne, elektrárne) a mnoho ďalších vecí. Hlavne nezabudni na to, že ten rozpočet zo strany týchto firiem je zanedbaný a cena je nereálne nízka. Takže ak si dáš hypotéku na 80 000 eur, tak sa nečuduj, keď zrazu nebudeš mať za čo postaviť strechu alebo dokončiť podlažie, prípadne nakúpiť nábytok.
Ešte aby som nezabudla, projekt z katalógu neobsahuje projekty na inžinierske siete, takže si musíš dať zvlášť dorobiť projekt na vodu, kúrenie, kanalizáciu, elektriku, spracovať žiadosti (požiarnici, vodárne, elektrárne) a mnoho ďalších vecí. Hlavne nezabudni na to, že ten rozpočet zo strany týchto firiem je zanedbaný a cena je nereálne nízka. Takže ak si dáš hypotéku na 80 000 eur, tak sa nečuduj, keď zrazu nebudeš mať za čo postaviť strechu alebo dokončiť podlažie, prípadne nakúpiť nábytok.
Doplnim, ze dotacie by mali byt na zelenu energiu, napriklad na slnecne kolektory.
Ak ti firma garantuje cenu este pred zacatim stavby, tak je to blud - usetrit vedia, napriklad zamenou nekvalitnych materialov alebo vynechanim materialu ci pouzitim mensieho mnozstva (napr. zeleza).
Ak ti firma garantuje cenu este pred zacatim stavby, tak je to blud - usetrit vedia, napriklad zamenou nekvalitnych materialov alebo vynechanim materialu ci pouzitim mensieho mnozstva (napr. zeleza).
-
Adulko1
Light Professional
To chapem, ale tato firma vyuziva vsetky mozne prostriedky na stlacenie ceny dolu. Tiez vyuziva co najviac podpor pre mlade rodiny ... No ved si skuste precitat nieco o tej firme. Budem len rad, ak tam nieco zle najdete, resp. horsie nez vsetky ostatne firmy, ktore tahaju len peniaze.

Inak aj tie slnecne kolektory su v tej firme zahrnute.
PS: nejako sa predsa musi zacat, rozhodne si to sam stavat nedokazem, tak musim mat na to ludi. A ked uz ludi, tak nejakych profesionalov, co to robia stale a nie nejakych majstrov, co pracuju na kolene.
Inak aj tie slnecne kolektory su v tej firme zahrnute.
PS: nejako sa predsa musi zacat, rozhodne si to sam stavat nedokazem, tak musim mat na to ludi. A ked uz ludi, tak nejakych profesionalov, co to robia stale a nie nejakych majstrov, co pracuju na kolene.
-
maciatko99
Medium Star
Zaujímalo by ma, že aké prostriedky na to používajú, pretože má vážne nič takého nenapadá. Podpora mladých rodín je od štátu, týka sa to však na podoru rodiny sumou 200 eur, potom je tam okolo 600-700 eur príspevok pri narodení dieťata, materská a podobné veci. K bývaniu sa tam tuším veci týkajú len bytov, nie rodinných domov, ale je možné, že sa to už zmenilo. Podľa toho čo ale píšeš, príde mi to tak, že tá firma sa snaží len obalamutiť potenciálneho zákazníka tým, že mu narozpráva, ake prostriedky, fondy a dotácie využíva, ako ostane cena pevná a podobne. Stavbu domu vieš začať aj sám, nepotrebuješ na to ľudí, dokážeš si ich zohnať. Okrem toho máš mnoho malých stavebných spoločností, ktoré toto robia, ale aj tých stredne veľkých. Ľudia prídu, vykopú základy, začne sa betonovanie, začnú sa ťahať steny, osadia sa okna, potom ti prídu ľudia spraviť napríklad elektriku, vodu, kúrenie, neskôr ti spravia kúpeľnu, omlaľujú, podlahy atď. Postup je stručný a mierne pomiešaný, ale ty nepotrebuješ firmu na celé toto, na začiatok potrebuješ murárov čo vedia prikladať tehly. Keď kúpiš okná, tak majú už svojích ľudí na osadenie, tak môžeš využiť ich alebo priemerného stavbára, dnes vie okná vymeniť dokonca každý druhý obyvateľ na dedine, ktorý sa tým celý život zaoberá, ba dokonca to vie aj zručnejší človek - sú však veci, ktoré netreba zabudnúť pri oknach a treba si dať záležať na detailoch. Keď kupuješ kúrenie, zase má firma svojich ľudí na to, elektrikárov ti tiež dohodia, poprípade si môžeš zohnať vlastných. Na kúpelky a WC máš veľa firiem a živnostníkov, aj tu nie je problém zohnať si partiu. Na strechu/krov je to o tom istom.
Pýtala som sa na informácie o tej firme, nedozvedela som sa nič konkrétne, ale že mali problémy a treba pozrieť na internete. Tak som si otvorila Google, napísala tam "Ekonomické stavby skúusenosť" a bola som prekvapená, koľko tam toho bolo popísaného. Len tak som to zbežne prebehla očami a podľa toho čo som videla, tak ma zaskočili hned niektoré veci a potvrdilo sa čo som písala - predražené ďaleko viac ako bolo dohodnuté, oddiaľovanie termínov dokončenia a iné veci. Však si to prečítaj sám, na záver ti prikladám ešte odkazy na to čo som našla, ale skús to cez Google a nájdeš tam toho určite ešte viac ako ja.
http://www.porada.sk/t88416-skusenost-s ... tavby.html
http://www.porada.sk/t83239-ekonomicke- ... enost.html
http://www.modrastrecha.sk/forum/tema/e ... by/?page=1
Pýtala som sa na informácie o tej firme, nedozvedela som sa nič konkrétne, ale že mali problémy a treba pozrieť na internete. Tak som si otvorila Google, napísala tam "Ekonomické stavby skúusenosť" a bola som prekvapená, koľko tam toho bolo popísaného. Len tak som to zbežne prebehla očami a podľa toho čo som videla, tak ma zaskočili hned niektoré veci a potvrdilo sa čo som písala - predražené ďaleko viac ako bolo dohodnuté, oddiaľovanie termínov dokončenia a iné veci. Však si to prečítaj sám, na záver ti prikladám ešte odkazy na to čo som našla, ale skús to cez Google a nájdeš tam toho určite ešte viac ako ja.
http://www.porada.sk/t88416-skusenost-s ... tavby.html
http://www.porada.sk/t83239-ekonomicke- ... enost.html
http://www.modrastrecha.sk/forum/tema/e ... by/?page=1
-
Adulko1
Light Professional
Fuuuha, tak toto ma teda prekvapilo, DAKUJEM!!!!!!!!!!!!!
Toto som na nete nenasiel. A tak pekne to vyzeralo
No asi si uz tuto firmu vyskrtnem zo zoznamu.
Ale aj tak, ked by som chcel stavat dom s firmou, tak ktora je podla nejakych referencii najlepsia a popripade s najlepsimi sumamy za dom?
Ale aj tak, ked by som chcel stavat dom s firmou, tak ktora je podla nejakych referencii najlepsia a popripade s najlepsimi sumamy za dom?
Ides stavat v okoli NR?
-
maciatko99
Medium Star
Firiem je veľa, cenami sa to nedá porovnať. V niečom je lepšia tá, v niečom tá. Väčšie firmy mávajú množstevné zľavy na materiál.
-
Adulko1
Light Professional
Ano mohlo by to byt aj v okoli NR, mozno nie ... Este neviem sam. Ano tieto velke firmy maju mnozstevnu zlavu. Cim vacsi dom, tym menej za material, ak sa to da tak povedat. 
-
maciatko99
Medium Star
Adulko, veľké firmy majú viacej stavieb, ich obrat na materiáloch sa može pohybovať v stovkách tisíc eur za mesiac a preto majú iné ceny. Tu nejde ani tak o to, či tvoj dom má byť veľkým alebo nie.
-
Adulko1
Light Professional
No kazdopadne sa musim este popozerat po inych