ako pretaktovať ati mobility radeon hd4200
-
Davidko1161
Novice
ako pretaktovať ati mobility radeon hd4200
ľudia vedel by mi niekto z Vás poradiť ako pretaktovať ati hd4200-ku?a tiež by som sa chcel opýtať,ked si spustím furmark tak ten obrázok čo sa tam točí pri skúšaní má sekať?lebo mne seká? dakujem za odpovede
-
Davidko1161
Novice
PROBLEM S PRETAKTOVANIM GRAFIKY
ľudia pls poradte mi som zúfaly
nech stiahnem akýkolvek program na pretaktovanie grafiky v žiadnom sa mi to nedá spraviť.....necápem prečo....môžem prestavovať úplne čokolvek ale pamäť a jadro už nie?
dakujem za odpovede....velmi by ste mi pomohli
nech stiahnem akýkolvek program na pretaktovanie grafiky v žiadnom sa mi to nedá spraviť.....necápem prečo....môžem prestavovať úplne čokolvek ale pamäť a jadro už nie?
dakujem za odpovede....velmi by ste mi pomohli
Re: PROBLEM S PRETAKTOVANIM GRAFIKY
typ grafiky si mame vycucat z prstu, ze? 
-
Davidko1161
Novice
zabudol som
ati mobility radeon hd4200.....
chces to pretaktovat kvoli zvyseniu vykonu alebo len tak z dlhej chvile?
-
Davidko1161
Novice
hlavne koli zvýšeniu výkonu...ako som čítal tak sa vraj dá tento typ grafiky pretaktovať až o 100 percent...už som sa o to pokúšal ale nechápem prečo sa mi cez žiadny program nedá...
Neviem, či to má nejakú veľkú hodnotu pretaktuvávať integráč.
-
Davidko1161
Novice
podla toho čo som čítal tak ano...napr. MW2 mi ide na 800x600 aby som si vôbec zahral....no po pretaktovaní vraj sa dá hrať kludne na stredných detialoch.....je rozdiel ked má jadro 500mhz a napr.850mhz....pomôže to dosť...len neviem ako to spraviť
ja som tu grafiku taktoval v biose. Ale moc vykonu ti to neda
Re: ako pretaktovať ati mobility radeon hd4200
No furmark zaťaží grafiku neskutočne, takže preto ti asi seká (mne neseká, ale kartu donúti až k 85-90 stupňom, čo v hre mám max 60).
Taktovať grafiku na notebooku? Žartuješ? Ten notebook je rád keď v hre uchladí nepretaktovanú grafiku a nie to ešte pretaktovanú. Notebooky sa netaktujú, keď si chcel taktovať, tak si si mal kúpiť PC.
-
Davidko1161
Novice
podla toho čo som čítal tak táto grafika by sa mala dať pretakatovať o dosť väčší výkon bez toho aby sa prehrievala....je to predsa low-endovka...a v biose som to pozeral ale na win7 som to nikde nenašiel...
Taktovanie int. grafiky je blbost kup si novy notas alebo pc . Notas sa netaktuje to chladenie nema taku rezervu!!!! 
Záleží od konkretného notebooku. Každý noťas má chladenie vymyslené inak, niektoré sa prehrievajú, iné zase nie. A pritom komponenty môžu byť rovnaké.Davidko1161 napísal:podla toho čo som čítal tak táto grafika by sa mala dať pretakatovať o dosť väčší výkon bez toho aby sa prehrievala....je to predsa low-endovka...a v biose som to pozeral ale na win7 som to nikde nenašiel...
Ja mám HD4200 v desktope na základvke. (ASRock M3A785GMH). BIOS mi dovolil zvyšovať frekvenciu jadra (max 1000Mhz) a kapacitu MB požičaných z pamätí (max 512mb). Neviem ako je to na tvojom ntb, záleží od toho, čo povolí doska a aké to má všetko taktovací potenciál. Ja myslím, že ak sa to nedá v BIOS-e, nemá zmysel to ani robiť.
A nárast výkonu?Hensym napísal:BIOS mi dovolil zvyšovať frekvenciu jadra (max 1000Mhz) a kapacitu MB požičaných z pamätí (max 512mb)
Určite bol, no nemal som čas to nejak sledovať, keďže som ju mal asi tak týždeň kým dorazila dedikovaná. Nerobil som žiadne benchmarky, zahral som si jedine tak Grida, kde som postrehol nárasť FPS o 5-8. Nič iné som neskúšal, neoplatilo sa mi to.