Prepojenie HDMI ntb s magiom

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Lukas1169
Medium Star
Medium Star

Prepojenie HDMI ntb s magiom

Príspevok od používateľa Lukas1169 »

Zdraim vás prosím vás dá sa prepojiť notebook s magiom cez HDMI? ak áno prosím povecte ako dakujem...
Mám zapojený HDMI kabel v ntb a magiu a nic to nerobí..
markus
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Prepojenie HDMI ntb s magiom

Príspevok od používateľa markus »

a co by to malo podla teba robit? chces prehravat z magia na notase? to asi nepojde
Lukas1169
Medium Star
Medium Star

netusim :D som myslel ze to bude prehravat s ntb na magiu telke... videa atd.
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

neviem ako magio, nemam doma ale myslim si ze bude mat tak isto ako notas len vystup a nie vstup, ved zapoj notas priamo do TV
Lukas1169
Medium Star
Medium Star

nemam v izbe telku s HDMI tak prosim vy co mate magio a ide vam to tak info dakujem

//autoeditácia príspevku (23 Feb 2011, 13:24)
alebo netreba na to hdmi nejaky program do toho ntb? bo ono to ani nic neukazalo v ntb...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ked spojis 2 vystupy tak to prekvapivo nic nespravi
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Lukas1169 napísal:nemam v izbe telku s HDMI tak prosim vy co mate magio a ide vam to tak info dakujem
Ak nemaš na tv HDMI, tak ho nerieš a pripoj NTB k tv inym kablom. Predpokladam, že ten NTB ma aj iny vystup (VGA?). Na to Magio zabudni, to čo chceš je nonsens. HDMI na magiu je vystup a teda signal putuje z magia von, nie naopak.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Samozrejme, Magio ide do TV, a je tam aj HDMI, a je to v priloženom manuále. Pokiaľ si ho zapatrošil, tak je aj tu http://www.nastavsatelit.sk/download/manual_sat.pdf
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Jemu ale ide o niečo ine. On chce magio pripojiť k NTB resp. opačne.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

mne ide o nieco podobne :) to jest spojazdnit magio na ntb...ale akosi teraz nechapem ako to prepojit, kedze som nenasiel ziadnu externu (usb) tv kartu s hdmi vstupom...popripade s akymkolvek vstupom okrem "antenneho"...viete mi nieco odporucit? povedzme do 30-50e?

//popripade radsej vstup s-video...hdmi je mi na dve veci :) a platit este za hdmi kabel sa mi moc nechce...
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Predsa je to jasné aj z www T-com, a aj z manuálu. Magio sa pripojuje výstupom ku TV SCART/HDMI! Nechápem takéto dotazy, alebo ináč? Ako napojiť Magio na chladničku? :) Pokiaľ je to životne nevyhnutné, tak TV karta v NB, a či je aj s HDMI, neviem /asi keď má TV-in, žľtý RCA, neviem/. Ale nahráva sa to na HDD v Magio! Alebo si Magio prerobiť na pripojenie jeho HDD na PC?

Ako viac "po lopate"? Má NB vstup na HDMI/VGA/SCART ? Vstup, nie výstup! Nedá sa predsa spojiť dva výstupy, nie? Azda S-VHS? A je tam? A kvalita? A ide to aj nahrávať? A dá sa aj z TV prehrávať na NB? Alebo to robíte naopak? :)
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

mozem ta poprosit?? na moje prispevky nereaguj...ked si clovek pozrie tvoje "odborne" prispevky, tak v kazdom druhom odporucas "precitaj si manual" alebo "posli dotaz vyrobcovi"....

//a len pre informaciu, magio som mal napojene na desktop cez internu tv kartu...takze viem presne co mozem od toho ocakavat...preto som chcel len odporucit externu tv kartu pre NB...

"Ale nahráva sa to na HDD v Magio! Alebo si Magio prerobiť na pripojenie jeho HDD na PC?"
- srandujes? :) nic nemusim prerabat...napojim magio na tv kartu a v prilozenom softe kliknem na REC...a cuduj sa svetu, ono to nahrava :psssst: a nahrava sa to pochopitelne na HDD v PC...takze ziadne "prerabanie na pripojenie magio hdd s pc" sa nekona :roll:

takze znovu....potrebujem len odporucit tv kartu s s-video vstupom...dakujem :)

//a ak reagujes na Lukasa, tak neviem preco to takto dementne rozpisujes...kedze to co si chcel povodne napisat, napisal beardie uz davno pred tebou...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

problém je v tom, že do USB je problém niečo nájsť čo má s-video

@jarda.j: trošku si prestrelil, bo na Magio HDD sú max 2 partície, t zoho jedna s upraveným unixom a druhá s videami ale tak zakodované, že to ešte nikto nerackol ....čiže tudy cesta nevede :D

//edit
ahaho napr toto by mohlo fungovať http://www.alza.sk/leadtek-winfast-palm ... 121279.htm
http://www.alza.sk/leadtek-winfast-palm ... 121302.htm
poprípade ak chceš aj niečo s tunerom http://www.alza.sk/leadtek-winfast-exdt ... 127124.htm
neviem na 100% takže počkaj ešte na niekoho iného :D
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

No keď sú stále rovnaké dotazy, tak sa ide ku podstate. A tou je vstup - výstup. A takéto základné veci sú v manuále, nie? A keď nemá NB video vstup HDMI/scart/iný? Lebo je zdrojom signálu? A píšeme o NB. TV karta? USB so vstupmi? Alebo PCMCIA? Veď je to ozaj o čom vlastne? Perpetum mobile?

hrban

Viem, mal som to doma a vrátil som to... :) A nakoniec, na čo vlastne Magio, keď na satelitoch je aj USB nahrávanie, aj napojenie VGA/HDMI/SCART? A aj RJ45? Ale sme v kategórii tých, čo vedia.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

jarda.j: krista boha...to ze prepajat vystup s vystupon nema zmysel VIEM !!! asi by som si nepytal externu tv kartu s nejakym VSTUPOM...:smt098 a este raz uvidim slovo "dotaz,dotazy,manual," v tvojich prispevkoch, tak ta strelim do kolena...

//nastastie je tu niekolko ludi ako hrban, ktoremu netreba kreslit mapu na to, aby nieco pochopil :)

- problém je v tom, že do USB je problém niečo nájsť čo má s-video presne o toto mi islo...tiez som sa nevedel k nicomu dopatrat...ono tie konkretne karty ktore si sem postol som nasiel aj ja, akurat som myslel, ze vie niekto o niecom mensom, nieco vo velkosti USB kluca...akurat ze na druhom konci bude vstup pre S-video...a prave take nieco hladam :smt033 ale asi zbytocne...ale dakujem za pomoc :) k+
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

No vidíš, že to ide aj v kľude. A tie reakcie boli ešte pred tebou. Zvykom je dávat presné dotazy a viem, že nejestvuje blbý dotaz, ale blbá odpoveď áno. A to s tým "kolenom" - nevieš, kto má za sebou aj riadené strely...:)

NB je všeobecne problémom pre periferie, predsa len má iné účely. Dopľňanie ide do peniazí, do nárokov na napájanie a aj následne na dockstation, takže potom je to vlastne stolový PC s mizerným chladením a prenosnosťou /nečerti sa, debatujeme o možnostiach, a riešenie je výsledkom debát, brainstorming. Všetko sa berie v úvahu a hodnotí sa. Od kohokoľvek/.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

vies co mi na tebe konkretne vadi?? ze reagujes na nepodstatne veci, a este ides o nich vypisovat romany...reaguj len na to podstatne...v mojom pripade to bolo: externa (USB) tv karta s s-video vstupom...koniec, bodka...nic viac som nechcel :) na tomto fore je podstatne poradit k veci! ked poradis, potom k tomu dopln aj svoj nazor,poznatky,skusenosti...atd...

to jest, mal si odporucit nejaku tv kartu, a potom napisat svoj nazor na vec...lenze ty vzdy napises len ten nazor, ktory je vacsinou nepodtstany :)
NB je všeobecne problémom pre periferie, predsa len má iné účely. Dopľňanie ide do peniazí, do nárokov na napájanie a aj následne na dockstation, takže potom je to vlastne stolový PC s mizerným chladením a prenosnosťou /nečerti sa, debatujeme o možnostiach, a riešenie je výsledkom debát, brainstorming. Všetko sa berie v úvahu a hodnotí sa. Od kohokoľvek/.
toto je presne to, o com hovorim...tvoj nepodstatny nazor...takze pekne poporade :)

NB je všeobecne problémom pre periferie, predsa len má iné účely.
- akym problemom?? na NB mozem napojit aj externu mouse ci klavesnicu, gamepad ci volant, externy tv tuner ci hdd, atd :) cize oproti desktopu ziadny rozdiel...Ucel? ako pre koho...u mna NB splna rovnake ucely ako splnal desktop...

Dopľňanie ide do peniazí, do nárokov na napájanie a aj následne na dockstation
pri desktope si tie periferie kupit musis,tam to ide do penazi...pri NB? tam mozes, ale aj nemusis...takze v tomto je na tom NB oproti desktopu ked nie rovnako, tak lacnejsi.....Naroky na napajanie?? ako vravim...ako pre koho! asi nebudem so sebou vlacit externu klavesnicu, mouse, gamepad volant, tv tuner...vsak?? cize ked som na sieti, je mi to jedno, zerie to tak isto, ako keby som to mal pripojene na desktop...ked chcem byt mobilny? vsetko ostava doma...

...takže potom je to vlastne stolový PC s mizerným chladením a prenosnosťou
chladenie?? ziadny problem...a to bezim bez chladiacej podlozky...hlucnost ma nezaujima...presnot?? wtf??...

verdikt?? ked sem niekto pride ziadat o pomoc s tym, ze potrebuje poradit externu tv kartu k ntb, tak mu tu nebudes vypisovat ako NB funguje, ake ma ucely a podobne hovadiny :) do toho ako a naco pouzivam svoj ntb je ta hovno...bud poradis k veci, alebo sa vyjadrovat nebudes...inak skoncis ako vela vela ludi s rakom "spamer" alebo s karmou -7649...a potom ti budu tie omcaky v hlave na dve veci :) vsetci ta budu ignorovat...a to neber ako vyhrazku :) skor ako upozornenie...lebo zatial k tomu pekne spejes...

//autoeditácia príspevku (24 Feb 2011, 9:37)
chlapci, nieco taketo by mi malo stacit, vsak? :)
http://www.realshop.sk/product/lifeview ... v5e-deluxe

popripade
http://www.suzi-shop.sk/compro-videomat ... irect_link
Napísať odpoveď