In-Ear slúchadlá do 50,-€ // Jays d-Jays

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: In-Ear slúchadlá do 50,-€ // Jays d-Jays

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

krankenwagen napísal:whisper porovnal si ich k Apple klasickym sluchadlam. :/
Ty si to asi nepochopil. On ich iba s Apple porovnaval. Tym ale nechcel povedať, že maju porovnateľny zvuk. Hraju samozrejme o dosť lepšie. Aj Porty hraju lepšie ako Apple.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

krankenwagen napísal:whisper porovnal si ich k Apple klasickym sluchadlam. Tie su podla mna horsie ako Koss Porta pro, a ja som si objednal A-Jays One, ktore mi zasa napsiali ze su lepsie ako Porty. :) Vazne to bude tak ako Apple sluchadla? :/
nerád mám takéto porvnávanie. Porty a a-jays sú úplne rozdielne slúchadlá. mne sa napríklad páči viac zvuk z port, no na vonku by som volil jays alebo apple slúchadlá (apple slúchadlá hlavne na turistiku, cysklistiku a do zimy. Keďže nechce sa mi stále vyberať iPhone a prepínať hudbu prstami, radšej si dvakrát ťuknem do toho ovládania na slúchadlách)
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Hodnotiť slúchadlá je silno subjektívna záležitosť... Každému sadne iný zvuk a Koss robí "mainstreamové" slúchadlá, ktorých zvuk síce nie je verný v celom spektre, ale znie "pekne" a to je jedna z vecí, pre ktoré sú také populárne. Mne taký zvuk nevyhovuje, preto som požičané Porty aj Spark Plug XT odložil po pol hodine...

Čo sa týka Apple, ja som počul len tie ich najobyčajnejšie slúchadlá, ktoré balia k iPodom už roky (neviem, či aj teraz také, ale kedysi hej)... Tie majú síce o dosť lepší zvuk než napr. headset od HTC, ale na "štuple" aj za pár eur ako sú tie Kanen sa nechytajú, už len kvôli nízkym tónom a rušeniu z okolia.

krankenwagen: ja som to myslel tak, že viem porovnať rozdiel medzi d-Jays a tými, ktoré som vymenoval. Žiadne z nich nie sú rovnaké.

------------------------------------------------

Káblik s regulátorom hlasitosti (potenciometrom) vyriešil šumenie :smt023
Ryan Giggs
VIP
VIP

whisper napísal:Hodnotiť slúchadlá je silno subjektívna záležitosť...
Silno subjektivnou zaležitosťou by som to nenazyval. Ano, je to subjektivne ale len do istej miery.Pokiaľ su si sluchadla kvalitativne podobne, tak zaleži na charaktere zvuku, ktory človek preferuje. Ale take veci ako napr. množstvo detailov, podanie priestoru atd. už subjektivne byť nemôžu. Tam už je to o kvantite a ta už veľmi subjektivna nie je.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Hodnotiť nie na odbornej alebo (polo)profesionálnej úrovni... Myslel som niečo v zmysle, že zoberieš slúchadlá, dáš si ich do ucha a počúvaš... Teda čisto laický názor na základe toho, ako sa ti ich zvuk zapáči - a práve pri takomto posudzovaní sa ľudia rozchádzajú na základe svojich subjektívnych preferencií a očakávaní...

"Hifisti" alebo hudobníci si oveľa viac všímajú tie ozajstné kvalitatívne znaky, ako je vernosť a vyváženosť zvuku, priestorovosť podania, odlíšenie nástrojov, atď... Ja som len zvukový (l)amatér, takže tiež posudzujem štýlom "páči/nepáči" - ale tým, že mne takéto mainstreamové podanie zvuku nevyhovuje, tak viem oceniť vyrovnanejší zvuk ako majú d-Jays a utekám pred zabijakmi typu počítačové X.1 repro zostavy...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na tom, či si amater alebo nie nezaleži. Priestorovosť, vyvaženosť atd. totiž nezaležia na odbornosti. Samozrejme konečny vyber je vecou vkusu, ale to je o preferenciach a podani zvuku nie o jeho kvalite.
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Ykso »

tiez prosim o radu, hladam stuple do usi tiez tak do 50€, nieco s naozaj kvalitnym vystupom, mam rad ciste tony, ked zvuk hra presne ako ma, nechcem aby vela basovali ale zase ani malo, pozeral som v nayke nieco od AKG, Pioneer, Koss-tieto sa mi zdaju ale dost poruchove. (skusenosti). Pocuvam hudbu styl pink floyd, massive attack, pearl jam, ale aj beastie boys , kravitz, para, teda take zmiesane veci... Budu pripojene k mp3 prehravacu.

poprosim o nejaky tip, diky za kazdu dobru radu :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pri cene 50€ nebude zvuk v žiadnom pripade hrať tak ako ma.

Videl by som to napr. na d-jays, t-jays one, Klipsch image S2 alebo SoundMagic PL50. Alebo zo zahraničia RE0.
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

keby si mal vybrat pre moj zaner hudby tak ktore z tychto dvoch? padli mi tak najviac do ucha :)
pocuvam aj rock teda basy keby boli trosku + by nevadilo, ale nechcem to mat prebasovane.

- HeadDirect Re0
- Klipsch Image S2 / k tymto sa skor priklanam /
Ryan Giggs
VIP
VIP

S RE0 osobnu skusenosť nemam, ale z toho čo sa piše na nete by mali byť lepšie ako Klipsch.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Ykso napísal:keby si mal vybrat pre moj zaner hudby tak ktore z tychto dvoch? padli mi tak najviac do ucha :)
pocuvam aj rock teda basy keby boli trosku + by nevadilo, ale nechcem to mat prebasovane.

- HeadDirect Re0
- Klipsch Image S2 / k tymto sa skor priklanam /
Re0 sú úplne iná galaxia....Ale nesadnú zvukovo každému, nakolko basujú minimálne a hrajú tak špecificky, hlavne na výšky....
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

diky za rady,tie klipsch sa mi pacia lebo co pisu tak trochu viacej basuju,nechcem aby to bolo velmi vo vyskach,aby to nerezalo.

//autoeditácia príspevku (23 Feb 2011, 23:49)
a co este poviete na Sennheiser IE8 a tiez apuresound er4p ?vela ludi ich chvali /cena je ale vyssie/
ArAsHiD
Professional
Professional

Ykso napísal:diky za rady,tie klipsch sa mi pacia lebo co pisu tak trochu viacej basuju,nechcem aby to bolo velmi vo vyskach,aby to nerezalo.

//autoeditácia príspevku (23 Feb 2011, 23:49)
a co este poviete na Sennheiser IE8 a tiez apuresound er4p ?vela ludi ich chvali /cena je ale vyssie/
Tak Sennheiser IE8 patria k najlepšiemu spomedzi štuplov.Basy sa tam dokonca dajú nastaviť!Ak máš tolko peňazí, tak jednoznačne do nich choď!!! :D
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

dakujem vsetkym za rady, nakoniec som vybral to co whisper, Jay d-Jays, stoja 48€, dobra cena a myslim ze aj slusny vykon.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ykso napísal: a co este poviete na Sennheiser IE8 a tiez apuresound er4p ?vela ludi ich chvali /cena je ale vyssie/
Ak si uvažoval aj o doplatku za IE8, tak nebolo čo riešiť. Resp. za o cca 50€ menej (podľa mňa lepšie) Etymotic HF5. Oproti d-jaysom su aj Senny aj Ety nebe a dudy. No už je to bezpredmetne.
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

tie Etymotic HF5 som pozeral, vyzeraju aj hraju urcite paradne, ale stoja okolo 90€, co som nechcel dat.
Obzeral som aj tie IE 8 ale to uz vela €...
ArAsHiD
Professional
Professional

Ykso napísal:tie Etymotic HF5 som pozeral, vyzeraju aj hraju urcite paradne, ale stoja okolo 90€, co som nechcel dat.
Obzeral som aj tie IE 8 ale to uz vela €...
Skor ako d-Jays by som volil re0.Nakolko d-jays su na basy dost slabota a re0 taktiez, ale tie hraju lepsie.Vo vsetkom!
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

pozeral som vela recenzii, priznam sa ze vsade pisali inak. Jedni chvalia d-jays, jedni HeadDirect Re0, nazory sa castokrat rozchadzaju.
Co ucho to nazor. Uvidime, vyskusame, na d-jays som nasiel aj nejake slovenske recenzie, kde ich celkom chvalili. HeadDirect Re0 som nasiel aj na bazaroch kde viaceri pisali ze nevyhovuje zvuk...takze to je naozaj tazko hodnotit. Nabuduce pojdem do Etymotic HF5, tie vyzeraju fakt dobre. :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Inak ešte k Sennom. Ak su IE 8 už pridrahe, tak jestvuju aj lacnejšie IE 6. Pričom zvukovy rozdiel nie je nijako veľky.
ArAsHiD
Professional
Professional

Ryan Giggs napísal:Inak ešte k Sennom. Ak su IE 8 už pridrahe, tak jestvuju aj lacnejšie IE 6. Pričom zvukovy rozdiel nie je nijako veľky.
A potom jestvujú ešte CX6, ktoré hrajú rovnako ako IE6, len sú asi o 10eur lacnejšie a nemajú kovovú krabičku, len látkovú(ktorá je podla mňa lepšia)Neviem, ale je by som d-Jays nekupoval.....Poprípade sú tu v bazári jedny(modré)
Napísať odpoveď