Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Bartik15
Amateur
Amateur

Re: Vysoka škola :)

Príspevok od používateľa Bartik15 »

Neviem u nas fyzika bola dost uspavanka :) hodiny ale v principe ma to bavilo sem - tam
matematika na slabsej urovni ...:) ale celkovo ma bavi ta informa ale da sa povedat ze ani tej matike som nevenoval vela casu
Ak mi mozes povedat niektory ludia hovoria ze sa oplati studovat danny predmet napr v Anglickom jazyku viem ze niekde to tak funguje niekde nie .....urcite mas znamosti mohol by si mi porovnat tie odbory s tvojho uhla pohladu :)
PC-Man
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Vysoka škola :)

Príspevok od používateľa PC-Man »

Co sa tyka studia odboru iba v anglictine, tak to u nas nie je mozne (myslim, ze kedysi taka moznost bola pre externe studium, neviem, ako je to teraz. Ono aj tak strasne vela materialov k prednaskam, resp. aj niektore prednasky su v anglictine, cize s anglictinou sa budes stretavat stale a dost intenzivne :))

Co sa tyka odborov, tak neviem ti dat nejake blizsie porovnanie s priemyselnou informou a telekomunikaciami, kedze sme prakticky oddeleni (myslim, ze asi 2 predmety sme mali spolu s priemyselnou). Ono zalezi, co ta hlavne bavi - matike a fyzike sa nevyhnes na ziadnom. Ak ta bavi viac programovanie (u nas sa vyucuje hlavne Java a C#), tak vol aplikovanu informatiku. Odporucam ti nastudovat pdf-ka na http://www.fei.stuba.sk/generate_page.php?page_id=2570, tam si najdes popisy k predmetom, ktore sa na danom odbore vyucuju - podla toho sa riad. Este by som chcel dodat k aplikovanej informe, ze na konci 1. roc. sa voli specializiacia, od ktorej potom zavisia predmety studovane v dalsich semestroch. Specializacie su:

- bezpecnost informacnych systemov - je tam doraz napr. na sifrovanie, najteoretickejsie
- modelovanie a simulacia udalostnych systemov - doraz je kladeny na programovanie, manazment roznych projektov a ich modelovanie (napr. cez Petriho siete)
- informcne technologie v riadeni - najlahsia specializacia, neprogramuje sa tam skoro vobec, vacsina veci sa robi v Matlabe... doraz sa kladie na kybernetiku a je to velmi podobne priemysleej informatike
pegasusss
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa pegasusss »

cawte , prosim vas posielali ste niekto prihlasku na masarycku do brna ? Pretoze uz som zaplatil ale furt mam ze prihlaska nebola zaplatena .... tak sa chcem spytat ze do kolkých dni vam skola dala vediet o tom ze ste zaplatili .... ?
eNeS
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eNeS »

Prihlasku (vytlacenu elektornicku) posielam zajtra 24.2.2011 a to 1. triedou cez slovensku postu. Ak sa nahodou stane, ze ta prihlaska pride v den 28.februara (posledny termin) resp. po tom dni tak bude akceptovana?

A vlastne mozem doverovat poste, ze to tam pride vcas? :/
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

počíta sa dátum odoslania a nie prijatia. Kľudne si to mohol poslať aj obyčajne a nie prvou triedou
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

eNeS napísal:Prihlasku (vytlacenu elektornicku) posielam zajtra 24.2.2011 a to 1. triedou cez slovensku postu. Ak sa nahodou stane, ze ta prihlaska pride v den 28.februara (posledny termin) resp. po tom dni tak bude akceptovana?

A vlastne mozem doverovat poste, ze to tam pride vcas? :/
staci ked mas na obalke peciatku datumu 28.februar tak ti to musia prijat ...
malyivko
Star
Star

Príspevok od používateľa malyivko »

chcem sa spytať.idem na strojnictvo do BA, podal som si elektronicku prihlasku,cize ju mam vytlacenu,teraz najskor mam zaplatit peniaze a pridat doklad o zaplateni a tak to poslat? aj so zivotopisom?
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zeto750 »

Co vravite na odbory na MUNI?

# Informatika ve veřejné správě (FI - čeština)
# Sociální informatika (FI - čeština)
# Počítačové sítě a komunikace (FI - čeština)
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

malyivko napísal:chcem sa spytať.idem na strojnictvo do BA, podal som si elektronicku prihlasku,cize ju mam vytlacenu,teraz najskor mam zaplatit peniaze a pridat doklad o zaplateni a tak to poslat? aj so zivotopisom?
zaplat a prilep to tam ci jako to ma byt
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

zdravičko ...ako to vyzerá zatial na TUKE??? FEI informatika..a počítačové modelovanie?..dostanem sa ak máám dost blbý priemer..?
malyivko
Star
Star

Príspevok od používateľa malyivko »

chcel by som sa spytať,podal som si elektronicku prihlasku,ale zatial som ju dal podat len elektronicky a postou som neposielal.ak som sa pomylil v 2púrihlaskach ako ich zrusim a podam nove ibaze so zmenenymi udajmi? lebo tu co poslem postou budem potom inaksie vyzerat ako ta co som podal elektronicky?
/resp: ako ju odstranim?
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No jedine poslať im na to odpoveď že toh o a toho dna si im posielal už eletktronicky prihlašku ale je zle vyplnena..tak to im tam napišeš a kedže to je vysoká škola oni by už mali pochopiť čo dalej..a pošleš im tú správnu..
mulo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mulo »

Cawte akurat som na SPS elektrotechnickej Presov odbor elektroenergetika a uvazujem o vysokej skole rozmyslal som o pokracovani v odbore na TUKE a tiez v Tech. univerzite v BA (tam ma taha hlavne sesternica ) , chcel by som sa opytat bavia ma mobilne telefony aka vysoka skola by bola dobra v studovani niecoho co ma spolocne s mobilnymi telefonmy je nieco take ? ked nie tak ktora skola je lepsie na studovanie energetiky ? KE co BA ? chodi tam niekto ?
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ak ta to baví tak BA.. ak to chces len odflaknut tak KE..?..
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

D_I_C_K napísal:Ak ta to baví tak BA.. ak to chces len odflaknut tak KE..?..
na toto si skade prisiel??? energetika na tuke ma dost vysoku uroven, mam tak kopec kamosov, ktori su prave zo SPSE PO... sorry Dick, ale ked nevies co hovoris, tak radsej mlc... O BA neviem nic, ale na tuke je energetika dobra.

inac, odporucam ti tu energetiku, lebo to ma obrovske uplatnenie a ked si ju studoval uz na strednej, tak mas velmi dobry zaklad a aj na univerzite ti to pojde o dost lahsie... :)

EDIT: keby si potreboval, viem ti dat kontakt na ludi, co studuje EE na TUKE a su z tvojej priemyslovky...napis PM, ked chces
mulo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mulo »

ved to je to ze v dnesnej dobe kazdy chce len studovat pocitace , informatiku , programovanie a na energetiku uz je ovela mensi zaujem to nam hovoria aj ucitelia ze sa to oplati , len dost mi vadi dochadzanie kazdy den do KE ja som z dediny 20km na sever od presovva :( dost nevyhoda a intrak nedaju .
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

privat, ak na to mas
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

no pristelok by si asi mal dostat...
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak sory no sekol som sa ..ale clekovo všade vravia že KE je pre flákačov..BA pre ozajstných len alen majstrov v obore.. no ako v pohodke nie ta nie..ja chcem ist ties na TUKE..
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dante3000rpm »

Nemate niekto skusenost alebo nepoznate niekoho co studuje Vychovu k obcianstvu- ekologiu? Ake narocne je studium?
Napísať odpoveď