Prevzatie vodičského preukazu
Prevzatie vodičského preukazu
Zdravím, mám otázku ohľadom prevzatia vodičského preukazu. Keď príde osobe oznámenie že si môže prevziať vodičský preukaz v určitý deň, ale napríklad pre odcestovanie v inej krajine sa to nedá, je možné aby za vás vyzdvihol vodičák niekto iný ? Lebo na jednej stránke venovanej autoškolám som sa dočítal že prevziať vodičský preukaz môže aj osoba blízka (príbuzný v priamom rade, súrodenec a manžel) držiteľovi vodičského oprávnenia, pričom na tento úkon sa nevyžaduje písomné plnomocenstvo držiteľa vodičského preukazu.
-
maciatko99
Medium Star
Re: Prevzatie vodičského preukazu
Nebolo by lepšie tam zavolať a informovať sa priamo na úrade? Alebo si sprav splnomocnenie u notára a pošli tam niekoho, stojí to tak 3-5 eur a nemáš sa aspoň čoho báť. Okrem toho sa po vodičský preukaz môžeš zastaviť kľudne aj neskôr, napríklad o týždeň keď sa vrátiš.
-
mato951
Star
- Kontaktovať používateľa:
Skus pozriet toto http://www.minv.sk/?prevzatie-vyhotoven ... o-preukazu čiže podla mna môže
-
Suffel
Guru
ak tam pojde niekto z rodiny teda mama alebo otec tak by im ho mali vydat bez splnomocnenia.. ak by tam isiel niekto iny teda nejaka teta, stryko tak ty by uz na vyzdvihnutie potrebovali splnomocnenie overene notarom.. je to vsetko vlastne napisane v tom linku ktory ti sem dal mato951...
Aha, tak Ďakujem veľmi pekne

-
Hellboy248
Guru wannabe
otec & mama = moze prevziat
iny ludia = notarske overenie
iny ludia = notarske overenie
-
johny541
King
Je to to isté ako na pošte, keď chceš niekomu prebrať obyčajný list/zásielku, čiže rodinný príslušník v blízkom príbuzenstve (matka, otec, brat, sestra) s danou osobou alebo manžel/manželka.
-
Hellboy248
Guru wannabe
johny541: o tej sestre/bratovi som ani nevedel 
-
johny541
King
Ja som tak preberal pre ségru. Pri priehradke sa ma spýtala, či som manžel. Tak som jej oponoval, že či až tak zle vyzerám
Mám 18 ale bol som elegantne oblečený, tak asi preto