Čauko ...chcel by som vedieť ako to funguje s tým keď chcete odcestovať, prípadne hladať prácu v zahraniči ...ak je tu taký ktorý má s tým skúsenosť, rád by som počul na to nejaký ten váš názor na radu ...dajme také USA ...ako tam prísť ako si nájsť prácu ....aj keď mám od toho ďaleko, ale zaujíma ma to
cestovanie a práca v zahraniči
cestovanie a práca v zahraniči
Re: cestovanie a práca v zahraniči
tak prave USA je asi na taketo nieco ta najhorsia krajina, uz len ziskat pracovne viza bude takmer nemozne
ale ked by si chcel ist ako student alebo absolvent tak su rozne programy kde ti zabezpecia robotu(moja byvala tak v USA bola ja nie mna to tam netaha)
ale ked by si chcel ist ako student alebo absolvent tak su rozne programy kde ti zabezpecia robotu(moja byvala tak v USA bola ja nie mna to tam netaha)
ja som do tohoto slaby ... Tie viza su ako co a preco je ich problem dostat
aby ta do USA vobec pustili potrebujes viza
http://www.viza-usa.cz/viza-do-usa.html
a problem je preto ze vsetci chcu ist do USA co samozrejme oni(USA) nechcu
http://www.viza-usa.cz/viza-do-usa.html
a problem je preto ze vsetci chcu ist do USA co samozrejme oni(USA) nechcu
diky za info... Tak taketo niečo teda nie je sranda, vedel som že nie je ale asi to bude predsa len kóbojka
...zatial také neplánujem, len sa informujem
v EU je to jednoduchsie kedze tu mame volny pohyb pracovnej sily(niekde este asi su obmedzenia, ale to kym ty zacnes pracovat asi aj pominie)
to máš pravdu, kým budem pracovať bohvie čo bude ...urcite vidis ze to beriem moc ruzovo no pytam sa ...
Povedzme teraz ze splnam poziadavky pre toto vizum
H-1B Persons working in speciality occupations requiring at least a bachelor's degree or its equivalent in on-the-job experience, and distinguished fashion models - tedy speciální profese podložené vysokoškolským vzděláním nebo pracovními zkušenostmi a významné manekýnky a muži této profese)
Ako by som ho potom dostal?
Povedzme teraz ze splnam poziadavky pre toto vizum
H-1B Persons working in speciality occupations requiring at least a bachelor's degree or its equivalent in on-the-job experience, and distinguished fashion models - tedy speciální profese podložené vysokoškolským vzděláním nebo pracovními zkušenostmi a významné manekýnky a muži této profese)
Ako by som ho potom dostal?
Poziadas o vizum, blizsie info ti daju na ambasade. Ale to ze poziadas po tom co splnas vsetky podmienky, neznamena hned, ze ti ho daju. Dost si vyberaju, napriklad Australia ma zoznam profesii ktore im chybaju, a snazia sa brat iba takych ludi...no ked si maju vybrat medzi dvoma ludmi, z toho jeden vystudoval nejaku blbost, a druhy vystudoval nieco co je na ich zozname, aj napriek tomu, ze obaja maju titul, logicky, vyberu si toho co im treba 
aha, to chapem, ale to vyberanie a tie profesie je takpovediac aj vyhoda nie?
Australian Skilled Occupations List tak sa to vola.
tu mas aktualny k 1 julu 2010:
http://www.workpermit.com/australia/ski ... n_list.htm
tu mas aktualny k 1 julu 2010:
http://www.workpermit.com/australia/ski ... n_list.htm
okey pozriem dik, a neviete o stranke kde si viem rozdne taketo veci prestudovat?
pockaj do maja a chod s obcianskym bud do nemecka alebo rakuska... 
Nechapem co mas na mysli,.. ?? Este mam k takemu to daleko no dobre info sa mi vzdy zide...momentalne ma konkretne zaujima usaRetne napísal:pockaj do maja a chod s obcianskym bud do nemecka alebo rakuska...
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Ja som bol v USA ako študent.
Pokiaľ si študent tak pracovné víza dostaneš na 3 mesiace plus máš 1 mesiac na opustenie krajiny. Tuším sa dá potom ešte požiadať o jeden mesiac. Ale pracovať môžeš len tie tri.
Nám bolo povedané keď sme šli na pohovory na ambasádu, že každý je automaticky považovaný za emigranta a ty ich musíš presvedčiť o opaku - teda, že tam nechceš zostať, že sa chceš vrátiť späť na SVK. Ja som musel odovzdať potvrdenie, že som zapísaný do ďalšieho ročníka v škole, teda že tu mám záväzky.
Ale so študentami problémy nerobia. Pohovor ti dohodne agentúra a oni tie agentúry už poznajú. Tá americká veľvyslankyňa na ambasáde sa ma spýtala jednu vetu a dala mi víza.
Takže toľko moja skúsenosť, víz je viacej typov.
Tiež by ma zaujímalo ako to prebieha pri neštudentovi, či robia nejaké väčšie problémy atď.
Pokiaľ si študent tak pracovné víza dostaneš na 3 mesiace plus máš 1 mesiac na opustenie krajiny. Tuším sa dá potom ešte požiadať o jeden mesiac. Ale pracovať môžeš len tie tri.
Nám bolo povedané keď sme šli na pohovory na ambasádu, že každý je automaticky považovaný za emigranta a ty ich musíš presvedčiť o opaku - teda, že tam nechceš zostať, že sa chceš vrátiť späť na SVK. Ja som musel odovzdať potvrdenie, že som zapísaný do ďalšieho ročníka v škole, teda že tu mám záväzky.
Ale so študentami problémy nerobia. Pohovor ti dohodne agentúra a oni tie agentúry už poznajú. Tá americká veľvyslankyňa na ambasáde sa ma spýtala jednu vetu a dala mi víza.
Takže toľko moja skúsenosť, víz je viacej typov.
Tiež by ma zaujímalo ako to prebieha pri neštudentovi, či robia nejaké väčšie problémy atď.
aha, diky za dobre info ...tak a vymyslim si teraz chces tam ist emigrovat + pracovat , s tym to je uz problem? -.asi bude ...ako student to viem, to sa chodi bezne, dokonca to mas lacnejsie ako anglicko ...ale toto bude sirsia tema a plus este ked nemam o tom takmer ziadnu vedomost to bude este na viacej debat
ohladom toho Nemecka a Rakuska... tak ak dobre viem tak maju otvorit pracovny trh niekedy v maji, cize ziadne papiere...
kvoli tej amerike... na to tvojom mieste by som zbytocne nekomplikoval zivot, v europe si mozes zarobit ovela lepsie, mas to blizsie do domov ak sa nepodari... ver mi ze cim dalej neznamena vacsi plat, alebo lepsie uplatnenie.
Inac co tam chces robit, lebo podla mna si skor najdes robotu hocikde ak budes mat nejaky diplom, ako ked budes chciet robit na umyvacke riadu...
kvoli tej amerike... na to tvojom mieste by som zbytocne nekomplikoval zivot, v europe si mozes zarobit ovela lepsie, mas to blizsie do domov ak sa nepodari... ver mi ze cim dalej neznamena vacsi plat, alebo lepsie uplatnenie.
Inac co tam chces robit, lebo podla mna si skor najdes robotu hocikde ak budes mat nejaky diplom, ako ked budes chciet robit na umyvacke riadu...
nejde mi o plat ale o to ze co mna bavi a co mi takpovediac vzhladom na predmety ide je hudba, grafika a podobne ...samozrejme mam väcsie predstavy a sny ako by mala byt realita ...vzdy som chcel byt aj teraz chcem byt pocitacovym grafikom a raz robit v televizii ...v cesko-slovensku to nebude s pracou take easy ...mne ide aj o dobrodruzstvo, ...chcel by som raz robit to co ma bavi a ties ma fascinje cestovanie
urob si skolu najprv...
ved jasne, no kazdy nieco chce dosiahnut, urcite aj ty mas nieco co by si chcel ...a temu som zalozil preto aby som sa dozvedel ako nieco take funguje...a nemysli si ze som taky naivny ...dneska aj vysokoskolaci maju velky problem so zamestnanim... tiez dobre viem ze na mna nikto nikde necaka a ze nebudem mat vsetko na zlatej tacke
"ako nieco take funguje", nic take v tomto svete nefunguje, ze vybavis si viza tak a tak, zamestnas sa u tej a tej agentury a v 48. den roboty v amerike si ta vyhliadne ten a ten ujo co ti da na nastupny 100 000$ na rok...
ja ti neberiem tvoj americky sen, ale ameriku riesit nema vyznam... fakt si musis vela slubovat a nahovarat ze vsetko dobre dopadne...
a argument ze vysokoskolak si nenajde pracu existuje len na swk, cuduj sa svetu s takymi lacnymi skolami, cudnymi odbormi... kurna ved mne spoluziacka studuje dajaku andragogiku, este viacej som sa pohorsil ked som zistil co to je...
nechcem ta podcenovat, ale pripominas mi kamarata co 2x ligol na strednej, zmaturoval potom na nejakej ucnovke, potom skusil techniku
a pak siel pracovat do skotska, kde vydrzal nieco cez polroka... a teraz si mysli ze ho zoberu pracovat do IT systems
lebo tam beru kazdeho... a najlepsie je jeho american dream, ist do USA a zalozit si reklamnu agenturu
ako keby ich tam nebolo 200 000...
povedz s cim chces argumentovat pri pohovore...?
ja ti neberiem tvoj americky sen, ale ameriku riesit nema vyznam... fakt si musis vela slubovat a nahovarat ze vsetko dobre dopadne...
a argument ze vysokoskolak si nenajde pracu existuje len na swk, cuduj sa svetu s takymi lacnymi skolami, cudnymi odbormi... kurna ved mne spoluziacka studuje dajaku andragogiku, este viacej som sa pohorsil ked som zistil co to je...
nechcem ta podcenovat, ale pripominas mi kamarata co 2x ligol na strednej, zmaturoval potom na nejakej ucnovke, potom skusil techniku
povedz s cim chces argumentovat pri pohovore...?