Žltačka u dojčiat

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
susko8
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Žltačka u dojčiat

Príspevok od používateľa susko8 »

Asi by som to tu nemusel písať, ale prihodilo sa nám v rodine niečo veľmi nepríjemné. Opíšem situáciu... Stalo sa to, že sestre sa narodilo malé bábätko, teraz už dojča. Sestre bolo tri noci naozaj zle a išla do nemocnice, kde jej spravili testy.. Výsledky budú isté o 3 dni, ale má veľmi zlé výsledky pečeňových testov a ako bola informovaná je tam asi najväčšia pravdepodobnosť žltačky (nevie sa akého typu). A teraz k mojej malej neterke. Aj u nej je dosť veľká šanca,že je nakazená keďže bola dojčená a bola v neustálom styku s mojou sestrou. Záujima ma ,ak máte niekto s vás podobnú skúsenosť, aké je nebezpečenstvo žltačky u dojčaťa. Či nižšie alebo naopak vyššie. :(
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Žltačka u dojčiat

Príspevok od používateľa Syfon »

Zltacku mal aj brat par dni po narodeni, nebolo to nic vazne a zbavil sa jej rychlo. Kazdopadne to musi riesit lekar.
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Novorodenecká žltačka je niečo iné ako "normálna žltačka".
susko8
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa susko8 »

Fuf tak nakoniec sestra nemá žltačku, ale žlčníkové kamene asi. Ale nevie sa prečo mala tak vysoké hodnoty Bilirubínu či ako sa to vlastne volá..
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Vraj žltačku má skoro každé dieťa po narodení a nič to nie je... Držím palce nech sa rýchlo uzdravia :)
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

susko8 napísal:Fuf tak nakoniec sestra nemá žltačku, ale žlčníkové kamene asi. Ale nevie sa prečo mala tak vysoké hodnoty Bilirubínu či ako sa to vlastne volá..
Žlčové kamene môžu vznikať následkom nadbytku cholesterolu alebo bilirubínu (žlčové farbivo) v žlči alebo pri poruche funkcie žlčníka. Jeden druh žlčníkových kameňov vzniká z nadbytku bilirubínu v dôsledku poruchy látkovej premeny (niekedy v súvislosti s rôznymi ochoreniami pečene)... ale na zistení príčiny u tvojej sestry už určite tí múdri ujovia v bielych plášťoch riadne makajú, tak skoré uzdravenie. :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

susko8 napísal:Fuf tak nakoniec sestra nemá žltačku, ale žlčníkové kamene asi. Ale nevie sa prečo mala tak vysoké hodnoty Bilirubínu či ako sa to vlastne volá..
Ja som tiez kedysi mala zvyseny bilirubin, ale nic mi nenasli a nejako sa to same casom upravilo :)
Napísať odpoveď