Žltačka u dojčiat
Žltačka u dojčiat
Asi by som to tu nemusel písať, ale prihodilo sa nám v rodine niečo veľmi nepríjemné. Opíšem situáciu... Stalo sa to, že sestre sa narodilo malé bábätko, teraz už dojča. Sestre bolo tri noci naozaj zle a išla do nemocnice, kde jej spravili testy.. Výsledky budú isté o 3 dni, ale má veľmi zlé výsledky pečeňových testov a ako bola informovaná je tam asi najväčšia pravdepodobnosť žltačky (nevie sa akého typu). A teraz k mojej malej neterke. Aj u nej je dosť veľká šanca,že je nakazená keďže bola dojčená a bola v neustálom styku s mojou sestrou. Záujima ma ,ak máte niekto s vás podobnú skúsenosť, aké je nebezpečenstvo žltačky u dojčaťa. Či nižšie alebo naopak vyššie. 
Re: Žltačka u dojčiat
Zltacku mal aj brat par dni po narodeni, nebolo to nic vazne a zbavil sa jej rychlo. Kazdopadne to musi riesit lekar.
Novorodenecká žltačka je niečo iné ako "normálna žltačka".
Fuf tak nakoniec sestra nemá žltačku, ale žlčníkové kamene asi. Ale nevie sa prečo mala tak vysoké hodnoty Bilirubínu či ako sa to vlastne volá..
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Vraj žltačku má skoro každé dieťa po narodení a nič to nie je... Držím palce nech sa rýchlo uzdravia 
Žlčové kamene môžu vznikať následkom nadbytku cholesterolu alebo bilirubínu (žlčové farbivo) v žlči alebo pri poruche funkcie žlčníka. Jeden druh žlčníkových kameňov vzniká z nadbytku bilirubínu v dôsledku poruchy látkovej premeny (niekedy v súvislosti s rôznymi ochoreniami pečene)... ale na zistení príčiny u tvojej sestry už určite tí múdri ujovia v bielych plášťoch riadne makajú, tak skoré uzdravenie.susko8 napísal:Fuf tak nakoniec sestra nemá žltačku, ale žlčníkové kamene asi. Ale nevie sa prečo mala tak vysoké hodnoty Bilirubínu či ako sa to vlastne volá..
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ja som tiez kedysi mala zvyseny bilirubin, ale nic mi nenasli a nejako sa to same casom upravilosusko8 napísal:Fuf tak nakoniec sestra nemá žltačku, ale žlčníkové kamene asi. Ale nevie sa prečo mala tak vysoké hodnoty Bilirubínu či ako sa to vlastne volá..