tato otazka raz padla na jedno moju fotku zo svahu, aj som to detajlne opisoval, skusim najst
nasiel som, dokonca si sa sa ma to pytal ty
Lub0$ napísal:Tie posledne dve mi pripadaju ako fotene v atelieriAko su perfektne, len cim si dosiahol to, ze ty bikeri vyzeraju ako umelo osvetlovany?
konkretne k tej tvojej fotke, tak, mam ako by pocit ze vidim na helme odraz blesku, to je jedno riesenie co by som pouzil, druhe je, ze by som prepol na bodove alebo uzke merane, a fotil...pomerne jednoduche vysvetlenie
fotka bola v pravotocivej zakrute s tym ze aj som bol "vnutri" (zakruta <- a ja stojim tam kde je pomlcka ) tej zakruty, takze vsade za mnou bola hora snehu, podla tiena vidis ze som stal proti slnku, takze slnko svietilo smerom na mna, nasvietilo vsetok ten sneh za mojim chrbtom a ten sa nasledne uz diffuzovany odrazil na cyklistov, a kedze slnko svietilo priamo na opacnu stranu tak bol cyklista nasvieteny z oboch stran.
Slnko nemusi byt vzdy problem, a hlavne, ked fotis na snehu, kde je vela svetleho, tak ho casto vies vyuzit pre svoj prospech, vid moj pripad vyssie