Odvody externy student

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
peterhuf
Novice
Novice

Odvody externy student

Príspevok od používateľa peterhuf »

Caute, studujem ako dialkar, nie som zamestnany a zaujimalo by ma ako je to s odvodami. Ci sa musim registrovat na urad prace a ako je to s odvodami do zdravotnej a socialnej poistovne a ci su tam neni este nejake ine odvody. Googloval som ako drak a zistil som akurat tak to, ze zdravotne zamna do 26 plati stat, ale o ostatnom ani muk, poradte mi pls, dakujem.
spirki
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Odvody externy student

Príspevok od používateľa spirki »

Nechcem sa mýliť ale zdravotné poistenie ti pri externom štúdiu určite neplatí štát.To platí iba pri dennom. Do 26 rokov sa o teba majú starať rodičia čiže nemáš ani nárok na podporu v nezamestnanosti. Určite by si sa mal hlásiť na úrade práce. Inak si budeš musieť sám platiť poistenie. O žiadnych iných odvodoch či platbách neviem.
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Ako je to so zdravotnou poisťovňou neviem, ale výška príspevku do sociálnej poisťovne sa počíta z výšky tvojej mzdy. Keď žiadnu mzdu nemáš, tak ti nemajú odvody z čoho vypočítať, iba ak by si chcel byť dobrovoľným platcom odvodov, vtedy si výšku vymeriavacieho základu stanovuješ ty, nejmenej však vo výške minimálnej mzdy.
spiddy2
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa spiddy2 »

Som externy student vysokej skoly,pracujuci,ake odvody miusi za mna zamestnavatel platit ,ma na mna nejake vyhody.Dakujem.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vsetky a nie
Napísať odpoveď