BIOS na dosku Matsonic 8137C

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Flashrobot
Medium Expert
Medium Expert

Re: BIOS na dosku Matsonic 8137C

Príspevok od používateľa Flashrobot »

NO takze flashol som tam bios z 8137C+, vsetko prebehlo OK, ale doska ide tak ako predtym, cize stale naho*no:D, len s tym rozdieom ze sa identifikuje ako 8137C+:)
Prisiel som ale na novu skutocnost tykajucu sa problemu tej dosky: Ked mam pripojene disky do radica (je jedno ci primarneho alebo sekundarneho) tak sa hocikedy nechce vobec zapnut, ale ako nahle odpojim kabel z radica, doska sa bez problemov vzdy zapne. Akonahle sa korektne zapne, pripojim IDE kabel do radica, doska sa vypne, normalne ju zapnem a uz to ide aj s diskami zase pokym to nevypnem a takto to treba dookola opakovat:D IDE kabel ja na 100% v poriadku, tak isto je v poriadku aj disk aj CDromka, aj vsetko ostatne (na inych pc idu OK), tak isto som na tento (vadny) pc pre istotu skusal dat iny IDE kabel a to iste robi. Mate teda nejaku radu ako tento zahadny problem vyriesit?:)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

To s tým káblom sa stáva iba keď je zapojený obrátene, a máš aj druhý - skús prezrieť aj PINY na HDD, či nieje nejaký vyhnutý, aj to som videl. A skús tiež dať iba HDD, bez CD. A tiež či niekde nieje nejaký nenápadný "kraťs" /jemný drátik, vlhká špina.../, s lupou a prečistiť okolie IDE štetečkom s lihom. Alebo skús dať iba CD - či to bude robiť to samé.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

našiel som niečo na driverguide. ale ty máš odvahu pchať do ide portov disky po napájaním. mám jeden bios z r 2004, kam ti ho dám?

//autoeditácia príspevku (25 Feb 2011, 17:26)
mimochodom, jardo, mám podobný problém s doskou chaintech 9ejl apogee, tiež vypustili podporu a potrebujem pre známeho driver na CMI-8337 pre w7. osobne nechápem, no jeho voľba. nemáš?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

CMI 8337 - to je zvukovka na MB? W7 nerobím, ale prezrieť net tiež skúsim, niekedy ide aj o náhodu.
S tým prepojovaním IDE za chodu som sa síce čudoval, ale videl som to viackrát, a nič sa nestalo. Tu to vyzerá zaujímavo, a prekáblovanie za chodu - liečba šokom. A ešte máme v rezerve systém master-slave, niekedy to tiež zblbne. Čakám na reakciu chodu PC iba s HDD alebo iba s CD.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

tak jest - je to audiochip. ale nechvátá.
pre pôvodného autora: pripoj len klavesnicu, ram, do primary IDE hdd - najumprované ako single master. nakopni stroj, enter bios a mal by si tam vidieť ten disk. ak ok, ulož nastavenia, vypni to, pridaj ďalšie zariadenie a opakuj postup.

a tu http://leteckaposta.cz/285365693
máš ten rom bios.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Zatiaľ nič ani na RU, ani na FR.
Ku tomu Matsonic - kedže má 2 IDE kábly, tak odporúčam dať CD na sec. IDE, niekedy sa začnú na jednom IDE neznášať. A nie vzhľadom ku master - slave, ale iba tak, asi ako niekedy v manželstve :)
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

optika - krok2
Flashrobot
Medium Expert
Medium Expert

Chlapi, tieto vsetky kombinacie so zapojenim IDE zariadeni som uz davno vyskusal, vzdy sa to sprava rovnako. Akonahle je v nejakom radici nejake zariadenie, comp len "vrci" a nenabehne ani POST (nesvieti ani zelena kontrolka), pomoze len ta "sokova" terapia, ze to odpojim a pripojim za chodu, vtedy sa pc vypne a po opatovnom zapnuti uz korektne najde vsetky IDE zariadenia. Kabel urcite zapajam spravne a nie naopak, nerobim to predsa prvy krat:D Taktiez som vyskusal aj ine IDE kable... Ale tak skusim pre istotu este raz tie postupy co ste pisali.
Btw, ten link na BIOS je z driverguide? ak ano tak potom to je bios na 8137C+ a ja potrebujem 8137C ;-)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Ono je potrebné prebrať všetky možnosti. Ešte by bola jedna, keď nič nezaberie. Máš IDE kartu? Také sa predávajú. Pokiaľ ju máš, tak v BIOSe zakáž interné IDE, zasuň do počítača IDE kartu a napoj na ňu HDD. Tým vylúčime prípadný problém interného radiča IDE.
Flashrobot
Medium Expert
Medium Expert

Nemam IDE kartu a do toho carachu sa uz neoplati nic kupovat :-)
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

No iba 13 USD, možno to je v bazáre http://www.meritline.com/pci-ultra-ata- ... nextaghdac
Flashrobot
Medium Expert
Medium Expert

Ha 13 dolarov cosi, vsak ten cely carach nema hodnotu ani cent:)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak prečisti kontakty, veď to robieva iba voľakedy. Čo už, pokiaľ to ide, sem tam reštart znesie.
Flashrobot
Medium Expert
Medium Expert

Precistil som vsetko, stale raz ide raz nie, proste je to nepouzitelne....
Napísať odpoveď