pozerate tisic a jedna noc? ak ano ta sa vyjadrite
Re: pozerate tisic a jedna noc? ak ano ta sa vyjadrite
Možno som cieľová skupina na strácanie času pri Šehrezáde, ale bohužiaľ/vďaka Bohu NIČ tomuto podobné nezvyknem sledovať.. Takže nie..
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
predpokladam, ze do cielovej skupiny urcite nepatria studenti a celkovo ludia vo veku do cca 40 rokov /s vynimkou mamiciek na materskej, dlhodobo nezamestnanych a celkovo zivotom znudenych ludi/. Potom to uz ide dolu vodou 
-
Hotwire
Addict
este ste zabudli na ciganov, ti s oblubou pozeravaju telenovely...
-
w00dy
Light Star
Ja pozerám šeredu so starkou,ale iba asi jedenkrát za týždeň.Dosť to pomáha pri učení.Texty v knihe su niekedy takisto nezmyselné ako dialógy(monológy) v tejto telenovele :]]
Osobne to nesledujem, lebo nemám čas. Avšak, na podnet žien v mojej rodine som videl jednu časť.
Čo si o seriáli myslím?
Dialógové časti sú neskutočne trápne, o tom niet pochýb. Celý ten nekonečný čas som sa chytal za hlavu a vravel si: "Viac to už trápne nebude!" - opak bol však pravdou. Neviem si predstaviť, aby v reálnom živote niekto povedal: "Priniesol som Vám tulipány, srdce mi našepkalo, že ich máte rada.".
Na druhú stranu, vôbec mi nevadí, že sa Tisíc a jedna noc vysiela. Nemám pocit, že by to bolo väčšie vymývanie mozgu ako to, čo nám už televízia (v inom čase) ponúka. Tento seriál je typickým príkladom horúceho média - to však nepovažuje za negatívum. Horúce média používa každý z nás. Vyhľadávame ich kvôli oddychu a to z toho dôvodu, že participácia mozgu nie je potrebná tak, ako je potrebná pri inej činnosti (učenie, práca, atď.). Kedysi som za oddych považoval knihu, lenže kniha sa pre mňa stala študentskou povinnosťou. Ak už pre mňa čítanie nie je oddychom, je potrebné hľadať niečo, čo je viac naplnené dátami - televízia. A keď už televízia, tak nech je poznateľne "horúcejšia", ako je čítanie knihy (oddych!=povinnosť).
Kvôli tomuto dokážem pochopiť, že si niekto vyberie seriál ako je Tisíc a jedna noc. Nikoho za to neodsudzujem a nepovažujem ho za menej inteligentného.
Osobne, bol by som radšej, keby média vychovávali prehnaných romantikov, ako rastúcich násilníkov.
Čo si o seriáli myslím?
Dialógové časti sú neskutočne trápne, o tom niet pochýb. Celý ten nekonečný čas som sa chytal za hlavu a vravel si: "Viac to už trápne nebude!" - opak bol však pravdou. Neviem si predstaviť, aby v reálnom živote niekto povedal: "Priniesol som Vám tulipány, srdce mi našepkalo, že ich máte rada.".
Na druhú stranu, vôbec mi nevadí, že sa Tisíc a jedna noc vysiela. Nemám pocit, že by to bolo väčšie vymývanie mozgu ako to, čo nám už televízia (v inom čase) ponúka. Tento seriál je typickým príkladom horúceho média - to však nepovažuje za negatívum. Horúce média používa každý z nás. Vyhľadávame ich kvôli oddychu a to z toho dôvodu, že participácia mozgu nie je potrebná tak, ako je potrebná pri inej činnosti (učenie, práca, atď.). Kedysi som za oddych považoval knihu, lenže kniha sa pre mňa stala študentskou povinnosťou. Ak už pre mňa čítanie nie je oddychom, je potrebné hľadať niečo, čo je viac naplnené dátami - televízia. A keď už televízia, tak nech je poznateľne "horúcejšia", ako je čítanie knihy (oddych!=povinnosť).
Kvôli tomuto dokážem pochopiť, že si niekto vyberie seriál ako je Tisíc a jedna noc. Nikoho za to neodsudzujem a nepovažujem ho za menej inteligentného.
Osobne, bol by som radšej, keby média vychovávali prehnaných romantikov, ako rastúcich násilníkov.
-
Thrash/Death
Star
Inak zaujímavé je, ako tento seriál každý nenávidí ale zároveň ho každý rieši
ja osobne som v kategórii: MVP 
Ja som to ešte nevidela, neviem o čo tam ide, ale rada by som kukla aspoň jednu časť, dá sa to niekde kuknúť zo záznamu?
Keď mi už môj chlap povie "miláčik, musím končiť, ide mi telenovela", tak ma to trošku dráždi (a to mi za normálnych okolností vypína každý jeden romantický film) 
Staci mi denne 5 min co musim vidiet nez si zbalim svestky od telky... totalny odpad...
-
D_I_C_K
Light Professional
Nezaslúži si to ani minutu pozerať na to...škoda času,..
-
maciatko99
Medium Star
Ak je toto najúspešnejší televízny seriál v Turecku, tak ich tvorba sa dá rovnomerne porovnať s tou Slovenskou - asi nenatočili ešte nič, čo by sa dalo označiť ako priemerné.
Telenovela ako taká je podľa mna len jedna, tá, ktorá pochádza z Mexika, Argentíny alebo Talianska - Manuela, Jednoducho Mária. Časy týchto seriálov sú už dávno za nami a televízna kultúrnosť slovenských divákov išla vo všetkých aspektoch hore, kvalita telenoviel však šla dole. Mám však za to, ze telenovela je určená skôr pre tých, ktorí nemajú čo robiť vo voľnom čase a tak zabíjajú čas a aj mozgové bunky slednovaním týchto hrozných seriálov. Nechápala som krok televízie Markíza, že sa rozhodli tento seriál vysielať v primetime, ale po úspešnosti o ktorej píšu v každých druhých novinách sa dá povedať, že to bol z ich strany veľmi dobrý krok, pretože získali veľkú sledovanosť a tým aj zájem o reklamu (prípadne reklamu za viac peňazí).
PS: Seriál nepozarám a celkovo telenovala je typ, ktorý nemám rada, pretože sledovať tristo častí z jednom, ktorý sa dá predvídať od samého začiatku a vedieť, že ten a ten je jeho syn, ten si vezme tú a že ten je otec tej, tak to ma vôbec neláka.
Telenovela ako taká je podľa mna len jedna, tá, ktorá pochádza z Mexika, Argentíny alebo Talianska - Manuela, Jednoducho Mária. Časy týchto seriálov sú už dávno za nami a televízna kultúrnosť slovenských divákov išla vo všetkých aspektoch hore, kvalita telenoviel však šla dole. Mám však za to, ze telenovela je určená skôr pre tých, ktorí nemajú čo robiť vo voľnom čase a tak zabíjajú čas a aj mozgové bunky slednovaním týchto hrozných seriálov. Nechápala som krok televízie Markíza, že sa rozhodli tento seriál vysielať v primetime, ale po úspešnosti o ktorej píšu v každých druhých novinách sa dá povedať, že to bol z ich strany veľmi dobrý krok, pretože získali veľkú sledovanosť a tým aj zájem o reklamu (prípadne reklamu za viac peňazí).
PS: Seriál nepozarám a celkovo telenovala je typ, ktorý nemám rada, pretože sledovať tristo častí z jednom, ktorý sa dá predvídať od samého začiatku a vedieť, že ten a ten je jeho syn, ten si vezme tú a že ten je otec tej, tak to ma vôbec neláka.
-
zuzkazuzka
VIP
Nepozerám, ani sa nechystám. Je to zabíjač času a oblbovač národa. Ale treba uznať, že takýto ošiaľ sme tu už dávno nemali. Čakám, kedy Šeherezáda na mňa vyskočí z konzervy kukurice.
To sa nedá porovnať, pretože, predpokladám, že slovenské seriály sa nevysielajú v Turecku, za to turecké na Slovensku áno.maciatko99 napísal:Ak je toto najúspešnejší televízny seriál v Turecku, tak ich tvorba sa dá rovnomerne porovnať s tou Slovenskou
Myslím, že my sa vieme dostatočne "ukázať" vecami ako bomba v batožine z nepodareného cvičenia alebo zrušenie deaflympiády, takže nie je potrebné, aby sa ešte aj naše seriály vysielali v zahraničí 
-
BookEditor
Light Professional
Počujte, Tisíc a jedna noc je telenovela či seriál? Díky, K+
-
D_I_C_K
Light Professional
píše sa že to je : Romantický seriál, Turecko, 2006-2009 ..ale viac mi k tomu pasuje telenovela...keďže to má milión častí a niesu rozdelené do sérii..ale píšu o romantickom seriály..tak asi to je seríál..BookEditor napísal:Počujte, Tisíc a jedna noc je telenovela či seriál? Díky, K+
-
Silmer
Darca
Nepozeram a vlastne ani netusim co to je zac ci serial ..telenovela alebo co, kedze sa momentalne nachadzam v zahranici a nemam pristup k Slovenskym staniciam...a cez net to pozerat nejdem 
-
p4ra
Redeemer
Vcera mi kolega povedal, ze vdaka tomu, ze sa toto chytilo vraj Markiza chysta dalsie 4!!! turecke somariny. Skvele..
Aspoň sa slovenskí dabingáči nenudia. 
Nevidel som ani jednu časť a ani neplánujem. Nepoznám nikoho, kto by to pozerával (no možno sa k tomu len nepriznávajú
). Preferujem stanice typu Discovery, National Geographic, Viasat Nature a Prima Cool, kde sa dozvedám niečo nové, poprípade sa aspoň dobre zabavím.
Úspech a kvalita sú 2 rozdielne veci už len preto, že to druhé je v prípade akejkoľvek umeleckej tvorby (kam sa koniec-koncov radia aj telenovely) veľmi subjektívne. Ale rozhodne by som neodsudzoval celú tureckú kinematografickú tvorbu na základe jedného diela.maciatko99 napísal:Ak je toto najúspešnejší televízny seriál v Turecku, tak ich tvorba sa dá rovnomerne porovnať s tou Slovenskou - asi nenatočili ešte nič, čo by sa dalo označiť ako priemerné.