Jozef Tiso a Slovensky stat

Diskusie na politické témy...

Bola poprava Dr. Tisa spravna?

Ano
159
30%
Nie
290
55%
Nezaujima ma to
75
14%

Celkom hlasov: 524

krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Jozef Tiso a Slovensky stat

Príspevok od používateľa krija »

slay napísal:Buď taký milý a napíš mi kde som konkrétne kritizoval Tisa za jeho rozhodnutia. Pokiaľ viem v tejto téme som vždy kritizoval len vaše prehnané skreslené onanistické postoje k Slovakštátu ako takému. Pokiaľ som sa vyjadroval k Tisovi a Slovakštátu tak vždy len faktograficky. Tam naozaj nie je čo hodnotiť z hľadiska rozhodnutí. Ale ak mi odcituješ kde som napísal to z čoho ma obviňuješ, tak budem fakt rád.
takyto utok na nas (red bold), ktori sme tiez boli faktograficki je utokom na tisa aj na prvy slovensky stat.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som na rozdiel od slaya kritizoval Tisa za niektoré jeho rozhodnutia či postoje. A milerád to urobím zas. Nepotrebujem na to povolenie od teba, krija, ani od nikoho iného. To, ako by som sa zachoval v takej situácii ja je úplne nezmyselná a irelevantná imaginácia.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

krija napísal:takyto utok na nas (red bold), ktori sme tiez boli faktograficki je utokom na tisa aj na prvy slovensky stat.
:slap: Tebe to už lezie trošku na mozog pravda. Ale len si potvrdil čo si v mojej reči vyboldoval.. onanistické postoje. Viac komentáru to ani nepotrebuje, ty sa vždy rád potopíš sám.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://www.druhasvetova.sk/view.php?naz ... 2007030001

celkom zaujímavý rozhovor, ako sa nemeckí vojaci pozerali na SNP a Slovensko ako také....
hughito
Redeemer
Redeemer

Pinhead napísal:http://www.druhasvetova.sk/view.php?naz ... 2007030001

celkom zaujímavý rozhovor, ako sa nemeckí vojaci pozerali na SNP a Slovensko ako také....
JJ ten rozhovor je zaujímavý, i keď nie nejaký prekvapujúci. A je to len pohľad vojakov, ktorí nemali k dispozícii toľko informácií.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

V tom rozhovore je plno protirečení, raz vravia že vojaci v SNP nevedeli načo tam sú a potom vravia, že tam bojovali za Slovenskú republiku.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Ty to ivan vnímaš ako ideologický boj. Ale multikulturalizmus a globalizácia s tým nemá absolútne nič spoločné.
V prvom rade multikulturalizmus a globalizacia neni to iste.

Ten tvoj pohlad ze funguje rsychla doprava a svet je poprepajany je tiez dost smiesny lebo to nic nema docinenie s pohladom a nazormi na multikulturalizmus.

Mozes sa dostat aj za sekundu niekde do busi v Afrike, tak ci tak radsej uprednostnis zivot medzi svojimi (ak nie tak nie si v poriadku).
slay
Addict
Addict

Nikde netvrdím, že je.

Veď práve, že to nemá nič spoločné s názormi :slap: . Ale malo by mať. Tie názory majú preto len hodnotiaci charakter. A či niekto hodnotí striedanie ročných období ako dobré alebo zlé, je v skutku jedno.

Hovorím o ekonomickej integrácii, nie o tom, že sa môžeš presťahovať do Afriky ty šašo.

Z chápania písaného textu máš nedostatočnú kali. :wink:
kali520
Darca
Darca

slay napísal:Nikde netvrdím, že je.
Najprv pises ako keby to bolo to iste a teraz to ides popierat a pises o ekonomickej integracii. lol

Nemam chut zase s tebou viest tuto nudnu debatu (sasom si mozes nazyvat niekoho tam u vas doma) tak to zhrniem. Sam priznavas ze multi kulti zlyhal, tak neviem co sa tu snazisi naznacit splietanim s tymi rocnymi obdobiami.

Skoncit to moze len dvoma sposobmi, bud sa bieli ludia uvedomia a pochopia ze multi kulti pre nich predstavuje zanik, alebo sa neuvedomia a potom tu bude len jedna zmeska ludi jednej rasy s nulovym pokrokom a mozno aj spätnym navratom tak tisic rokov dazadu.
slay
Addict
Addict

Nepíšem o tom ako keby to bolo to isté. Píšem, že jedno je dôsledok druhého. Ty si tu na fóre ešte nikdy nedebatoval, vždy si len jednostranne razil svoju chorú ideológiu. Multikulti zlyhal už dávno ako politická idea, ale ako sociologický trend pokračuje a bude pokračovať, to som ti tiež už napísal.

Frázy ako "bliely sa uvedomia", sú zbytočné, naivné a ty to sám dobre vieš, len si sám pred sebou nedokážeš priznať, že je to tak.
kali520
Darca
Darca

Multi kulti je casovana bomba, politicky zlyhal a ako socialny trend zlyhava tiez. Toto pokracovanie vyvrcholi do jednej z tych dvoch moznosti ktore som pisal.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

neviem ci to tu uz je, ale tak sa chlapci podte bavit (hughito, neviem z coho si vydedukoval, ze ja ti tu nieco zakazujem, nepovolujem, alebo ti branim sa vyjadrit).
„Sociálne výhodné postavenie slovenských Židov v spoločenskom živote a dištancovanie sa Židov od príslušnosti k slovenskému etniku, vyvolali antisemitizmus na Slovensku, ktorý sa ostro prejavil pri sociálnych nepokojoch roku 1918. Rasové zásady nacistov boli v pomníchovských rokoch vítanou príležitosťou pre radikálne živly v HSĽS vyrovnať sa s problémami Židov na Slovensku a s určitými výhradami sa k tomu prikláňalo i konzervatívne krídlo ľudákov, ktoré zastávalo požiadavku umierneného riešenia židovského problému na báze proporcionality. K tomuto umiernenému krídlu patril i Tiso, ktorý hneď po prevzatí politickej moci po uzákonení autonómie Slovenska (6. októbra 1938) avizoval riešenie tohto problému a súčasne krotil agresívne protižidovské prejavy radikálov. Už krátko po vyhlásení Slovenského štátu (14. marca 1939) vyšlo nariadenie č. 63/39 Sl. z., ktoré riešilo židovskú otázku na náboženskom podklade proporcionálnosti. Účasť židov v hospodárskom živote sa riešila arizáciami tak, že arizátor prevzal 51% základných prostriedkov a zásob podľa inventúry a zistenú hodnotu mal splácať zo zisku. Pôvodnému vlastníkovi zostala účasť 49% a v podniku zostal. Umiernený obsah tohto riešenia napádali radikálne zložky, najmä HG na čele s Alexandrom Machom a predsedom vlády Vojtechom Tukom a slovenskí Nemci. Tieto skupiny dosiahli, že Hitler pozval Tisu do Salzburgu v júli 1940. Na priamy diktát Hitlera bol donútený odovzdať politickú moc predsedovi vlády Tukovi a tento diktát znamenal radikálnu zmenu v riešení postavenia Židov na Slovensku. Už dva mesiace po Salzburgu si Tuka 3. septembra 1940 vynútil v sneme zmocňovací zákon č. 210/40 Sl. z. Na jeho základe bola vláda, teda Tuka, oprávnený riešiť židovskú otázku vládnym nariadením. Potom si už Tuka mohol zabezpečiť vydanie nariadenia č. 198/41 Sl. z., z 9. septembra 1941, onen odiózny „židovský kódex“, ktorý úplne recipoval nacistické norimberské zákony a znamenal úplné vyradenie Židov zo spoločenského života, zbavenie základných občianskych práv a majetku...“
(Rašla, J. – Žabkay, E. : Proces s dr. Jozefom Tisom. Spomienky obžalobcu Antona Rašlu a obhajcu Ernesta Žabkayho.
Bratislava : Tatrapress, 1990. s. 116-117.
ISBN 80-85260-03-4.).
a slay, ak tu niekto onanuje a totalnou demagogiou opaluje uzivatelov fora, tak si to ty.
hughito
Redeemer
Redeemer

krija, nič nové.
slay
Addict
Addict

Krija, cituj nejaké moje vyjadrenie, ktoré tomuto niekedy nejako protirečilo.. nespomínam si, že by som sa k tomu vôbec bol kedy vyjadroval. Ale spomínam si, že v predchádzajúcom poste som ti jasne vysvetlil môj neutrálny postoj k Tisovi. Ale ty nič nebudeš citovať, lebo nemáš čo, lebo strieľaš vždy na slepo. Proste obyčajný kecálek. Už ťa tu tak každý pozná pravda. :roll: Len Boh vie koľko užívateľov si už svojím spôsobom vedenia "krijovskej diskusie" prinútil rezignovať na diskutovanie v témach ako politika.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slay napísal:Krija, cituj nejaké moje vyjadrenie, ktoré tomuto niekedy nejako protirečilo.. nespomínam si, že by som sa k tomu vôbec bol kedy vyjadroval. Ale spomínam si, že v predchádzajúcom poste som ti jasne vysvetlil môj neutrálny postoj k Tisovi. Ale ty nič nebudeš citovať, lebo nemáš čo, lebo strieľaš vždy na slepo. Proste obyčajný kecálek. Už ťa tu tak každý pozná pravda. :roll: Len Boh vie koľko užívateľov si už svojím spôsobom vedenia "krijovskej diskusie" prinútil rezignovať na diskutovanie v témach ako politika.
precitaj si ty sam svoje reakcie, velka vacsina z nich je bezducha, bez faktov a argumentacne nepodlozena. vo vacsina pripadov sa viac zaujimas o osoby diskuterov ako o predmet temy. si typicky miklosovec, tvoje komentare su ako drzkova polievka z obchodu. hughito da aspon raz za cas nieco, co sice nevyvracia nic z toho, co sme tu uviedli, ale ty si aj oproti nemu iba taky pigicaj z popradskych baliarni a obchodu :-)
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som tu uviedol x-krát to, prečo kritizujem Tisa. Tie dôvody ste nijak nevyvrátili. To je kritika. Na druhú stranu zase nebudem Tisa démonizovať, lebo aj to je nezmysel - takisto, ako pre mňa nezmysel ho blahorečiť a vyzdvihovať do nebies.
slay
Addict
Addict

Krija Ako inak veľa rečí a skutek utek. Najprv obviňuj a potom to zahrávaj do outu. Zbabelé chovanie, ale sere na to pes.
kali520 napísal:Multi kulti je casovana bomba, politicky zlyhal a ako socialny trend zlyhava tiez. Toto pokracovanie vyvrcholi do jednej z tych dvoch moznosti ktore som pisal.
Ako sociálny trend to nemôže zlyhávať, lebo sociálny trend je len opisné konštatovanie toho čo sa skutočne deje v spoločnosti a je vyvolané zmenou podmienok (technický, spoločenský, ekonomický vývoj, + nie nevyhnutne politická ideológia). To je to čo sa tu celý čas snažím povedať a čo ty nedokážeš priznať lebo to nabúrava všetky tvoje smiešne radikálne postoje.

Časovaná bomba to je, vyústi v zmenu spoločnosti. A nebude to prvá ani posledná zmena spoločnosti. Zmeny nastávajú neustále.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito
Redeemer
Redeemer

Čo hovoríte na bustu Ďurčanského v Rajci na námestí SNP ?
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Čo hovoríte na bustu Ďurčanského v Rajci na námestí SNP ?
Chvála pánu Bohu. Dúfam že čoskoro pribudnú aj busty ďalších významných prvých slovenských štátnikov ! Tiež by sa zišla nejaká úctivejšia socha pre prvého prezidenta, napríklad v hlavnom meste a taktiež veľký pamätník Slovenskému štátu, ktorý zachránil slovenský národ.
Napísať odpoveď