Crazy shops aka legalne drogy

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
chlapec10
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Crazy shops aka legalne drogy

Príspevok od používateľa chlapec10 »

chciet? urcite nie....

ale rovnako nechcem aby som ja musel z mojich dani platit zdravotne naklady na liecenie nejakeho fetaka(alebo aj alkoholika alebo fajciara)..
Preco ked si uz dobrovolne nici zivot, tak mam ja za to platit, cigarety=dan, alkohol=dan pervitin= $$$ len pre dilera, ale pre stat nic len naklady

Ako som povedal, je to urcite divny nazor, viac menej nerealny, ale takto to citim...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

lenze navykovost alkoholu je absolutne iny level ako navykovost pervitinu...a pokial sa niekto prechlasce na psychiatriu, tak stat na tom chlaste zarobi ovela viac nez musi vynalozit na jeho liecbu...tak isto pecen sa vie aj z maleho zdraveho kusku postupne zrenegerovat cela...

drogy sa budu brat vzdy, stat predsa plati silove organy, aby proti dilerom bojovali...ty si nemyslis, ze keby si legalizoval pervitin tak by zavratne stupol pocet jeho uzivatelov? supermarkety by sa toho chytili...a spravili by akciu typu k 10gramom zrkadielko, trubicka a karta zadarmo...

pokial ti tak strasne vadi, ze aj z tvojich dani sa plati liecba zavislych osob...tak to sa da jednoducho vyriesit, reformou zdravotnictva...pokial sa niekto prechlastal na psychiatriu tak vacsinou dlhe roky platil zdravotne poistenie, nemyslis ze ma narok na starostlivost, ked je s nim zle ? ...no a aku reformu zdravotnictva som mal na mysli, (1) bud odstranime medziclanok, kde sa vsetky peniaze stracaju...cize zdravotne poistovne a povinne zdravotne poistenie by islo rovno do statnych ruk a z tade do nemocnic...ziadne medziclanky, ktore na tom len parazituju...
(2) alebo potom prestaneme byt socialni a ludia budu platit realnu cenu liekov a zdravotnych ukonov...potom ked bude s fetakom zle, tak mu pomoze maximalne charita...necuduj sa ale, ked pri takomto scenare stupne kriminalita...mozno zistis, ze nakoniec to, ze stat podporuje liecbu zavislych obcanov zo svojich penazi, nebolo az take hrozne...

legalizacia tvrdych drog a hlavne tychto chemickych neotestovanych svinstiev je podla mna riadna debilina...a financny zarobok statu z legalizacie tvrdych drog by podla mna nestacil pokryt ani vedlajsie ekonomicke nasledky (fetak nepracuje, nema alebo sa nestara o deti, dopravne nehody a ine skody na majetku a na zivote pod vplyvom tvrdych drog...) a nie este aby pokryval aj naklady na liecbu drogovo zavislych, ktorych by bolo po legalizacii tvrdych drog ovela viac ako teraz...kedze taky heroin a pervitin su vysoko navykove...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ephramko napísal:lenze navykovost alkoholu je absolutne iny level ako navykovost pervitinu...a pokial sa niekto prechlasce na psychiatriu, tak stat na tom chlaste zarobi ovela viac nez musi vynalozit na jeho liecbu...tak isto pecen sa vie aj z maleho zdraveho kusku postupne zrenegerovat cela...
No a preco nemoze stat na fetakovy zarobit tiez? resp aspon stratit menej, kedze teraz na tom nezarobi ani makke F.
drogy sa budu brat vzdy, stat predsa plati silove organy, aby proti dilerom bojovali...ty si nemyslis, ze keby si legalizoval pervitin tak by zavratne stupol pocet jeho uzivatelov? supermarkety by sa toho chytili...a spravili by akciu typu k 10gramom zrkadielko, trubicka a karta zadarmo...
Pravdupovediac, nie nemyslim, mozem argumentovat tym, co je aj dokazane ze napr v legaliziciou v Holandsku nevznikol ziadny raketovy narast. A pre mna za mna, nech su na na to specializovane obchody, ako mas napr v USA tvrdy alkohol, ktory kupis LEN s specializovanych liquor stores, a nikde inde...
A presne ako si napisal, drogy sa brali a brat budu, tak preco na tom aspon nezarobit...

tu uz ideme trocha OT, ale budis
pokial sa niekto prechlastal na psychiatriu tak vacsinou dlhe roky platil zdravotne poistenie, nemyslis ze ma narok na starostlivost, ked je s nim zle ?

Pri vsetkej ucte... ak sa niekto prechlastal na detox, tak to je jeho vlastnou vinou. ale budis, chlast zaplatil a na tom stat zarobil... ale pri fete nie.
no a aku reformu zdravotnictva som mal na mysli, (1) bud odstranime medziclanok, kde sa vsetky peniaze stracaju...cize zdravotne poistovne a povinne zdravotne poistenie by islo rovno do statnych ruk a z tade do nemocnic...ziadne medziclanky, ktore na tom len parazituju...
uplny OT
(2) alebo potom prestaneme byt socialni a ludia budu platit realnu cenu liekov a zdravotnych ukonov...potom ked bude s fetakom zle, tak mu pomoze maximalne charita...necuduj sa ale, ked pri takomto scenare stupne kriminalita...mozno zistis, ze nakoniec to, ze stat podporuje liecbu zavislych obcanov zo svojich penazi, nebolo az take hrozne...
alebo nechame aktualny system, a len sa zmeni to ze aj z predaja fetu pojdes nieco statu rovnako ako v pripade cigariet alebo chlastu...
legalizacia tvrdych drog a hlavne tychto chemickych neotestovanych svinstiev je podla mna riadna debilina...a financny zarobok statu z legalizacie tvrdych drog by podla mna nestacil pokryt ani vedlajsie ekonomicke nasledky (fetak nepracuje, nema alebo sa nestara o deti, dopravne nehody a ine skody na majetku a na zivote pod vplyvom tvrdych drog...) a nie este aby pokryval aj naklady na liecbu drogovo zavislych, ktorych by bolo po legalizacii tvrdych drog ovela viac ako teraz...kedze taky heroin a pervitin su vysoko navykove...
Pozri, to aky je napr heroin sracka ma nemusis presviedcat, a urcite to nepredstavujem tak ze luskneme prstami a zrazu bude vsetko v obchodoch.
Dalsim + moze byt to, ze veci co budu predavane, budu aj striktne kontrolovane

Co ale mna vnutorne serie je, ze napr odvediem rocne velku ciastku na poistenie, u lekara som raz rocne, aj to u zubara. Tieto peniaze mne zmiznu.
Ale zase tu mame nejakeho niemanda, co si prefuka hlavu, a zrazu tam pridu moje zarobene peniaze vhod, a vysledok?

Diler zarobil, fetak prerobil a pokazil si zivot/zdravie, a ja + stat mu zaplatil osetrenie resp socialku a podobne veci
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

tak ako by si to riesil teda ty?

a nehovor mi o holandsku, nieco ine je legalizovat travu a nieco ine je legalizovat tvrdu drogu, ktora je vysoko fyzicky navykova...
kostak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kostak »

tak čo kedy ideme legalizovať ? :mrgreen: :smt033
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ale nechapes ze navykovy alebo nie, fetak co potrebuje davku, si tu davku zozenie, ci legalne alebo nelegalne.... tak preco aspon z toho nevytazit...

ako by som to riesil ja? asi by som zostavil tabulku, co by sa mohlo co nie....
to co by sa mohlo, by som vysoko zdanil, a tovar co by sa predaval, by podliehal nejake kontrole kvality, predaj by bol kontrolovany statom co sa tyka miesta a podmienok...

Ako som pisal, humus ala heroin je ina trieda ako trava budis aj extaza.... urcit ti teraz nedokazem vysypat z rukava co ano a co nie...

toluen je tiez navykovy, a dostanes ho v tescu..... to len tak bokom..
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

skusenost s tym nemam, vyhybam sa tymto veciam, v zivote by som si to nedal, je to plne iba nejakych chemikalii o ktorych vsetkych negativnych ucinkoch na mozog ani netusime..

Ale skor sa cudujem tomu, ze sa nikto nenasiel, stacia dvaja ludia, co by
tym crazy shopom trosku stazili zivot. Taky kamen dvakrat do tyzdna vo vyklade by im naznacil ze sa maju zbalit a odist prec.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

gogo956 napísal:skusenost s tym nemam, vyhybam sa tymto veciam, v zivote by som si to nedal, je to plne iba nejakych chemikalii o ktorych vsetkych negativnych ucinkoch na mozog ani netusime..

Ale skor sa cudujem tomu, ze sa nikto nenasiel, stacia dvaja ludia, co by
tym crazy shopom trosku stazili zivot. Taky kamen dvakrat do tyzdna vo vyklade by im naznacil ze sa maju zbalit a odist prec.
Presne.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

a preco si mu ten kamen tam nehodil ty???? :roll:

Ono, uz teraz to vyzera na situaciu ako v Europe, zakazu latku XY72 a o tyzden tam pride prasok s latkou XY73 ktori zakazany neni... kedze crazyshopy ohlasuju novy tovar....

sranda je, ze UPLNE legalne tam ale mozu napriklad predavat toluen :)
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Toluén ako taký používa kdekto ako riedidlo, olejomaľba s ním je nutnosť. Pokiaľ ho nenazývajú ako potrava, tak v podstate neexistuje legálny dôvod prečo by ho tam nemohli predávať, na fľaške riedidla ti totiž stačí upozornenie, že máš vetrať, že je to horľavina atď., to že ho niekto fetuje, to už je sekundárne, podobne ako pri noži je sekundárne to, že ním môžeš niekoho podrezať, ale tak nikto nezakáže predaj nožov, lebo by sa bez nich mnoho ľudí nezaobišlo. Na rozdiel od toho, primárnou funkciou tých práškov je práve fetovanie, sotva si s nimi niekto mieša farby alebo majú nejaký iný prospešný účel.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

to by rovno museli zakazat predavat aj benzin, zenske laky na nechty, cistiace prostriedky a neviem co este vsetko...

tak ten tovar z crazyshopov ma tiez na sebe upozornenie, ze sa nemoze vdychovat a konzumovat a ze sluzi vylucne ako dekoracia :D
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

presne tak, aj tie "suveniry" (seci vieme ake ;) ) pisu ze sa nesmu konzumovat podobne....

AK sa spravne patam, Spice (legalna nahrada za travu) sa oficialne predava ako aroma do bytu
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

chlapec10

lebo som o tom ze nieco take legalne existuje ani nevedel a nasledne uz je zakon proti nim, takze nie je dovod konat.
A potom, osobne nikoho nepoznam kto by do toho so mnou isiel.. Ked to urobia dvaja niekedy o stvrtej rano a hned zmiznu, tak je prakticky nulova sanca ze ich policia chyti. /Tymto na nic podobne nenavadzam, davam to iba ako podnet na myslienku/. Alebo ked sa to niekomu zda prilis radikalne, tak je moznost napriklad natriet vstupne dvere niecim priserne zapachajucim, alebo sekundove lepidielko do zamočku a podobne.. :smt006 - a ujo prevadzkar zacne trosku aj rozmyslat ci mu to kvoli tym dodatocnym nakladom vobec stoji zato..
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

chlapec10 napísal:a preco si mu ten kamen tam nehodil ty???? :roll:
vyborna otazka, no co hughito, ako su na tom tvoje r/evolucne odpovede v praxi? je mi jasne ze ak nieco realne robis, tak to sem tazko napises. je to skor otazka, tvojho svedomia, ci to co pises, naozaj v realnom svete zastavas, alebo to zacina a konci vsetko u teba a tvojich nazoroch.. pravdu povediac som ale este nepocul o rozbitom vyklade nijakeho "crazy" shopu....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

"Zdravime vsetkych nasich klientov, z dovodu zmeny zakona, mame od dneska predajne zatvorene.
Nová era darčekov - 07.03.2011" http://www.crazy-shopplus.sk/uvod

no som zvedavy, za par dni budu mat na predaj novy tovar, ktory zakon zase obchadza...a pokial sa pani uradnici a poslanci spamataju, ubehne zase ten nejaky rocik...
hughito
Redeemer
Redeemer

vyborna otazka, no co hughito, ako su na tom tvoje r/evolucne odpovede v praxi? je mi jasne ze ak nieco realne robis, tak to sem tazko napises. je to skor otazka, tvojho svedomia, ci to co pises, naozaj v realnom svete zastavas, alebo to zacina a konci vsetko u teba a tvojich nazoroch.. pravdu povediac som ale este nepocul o rozbitom vyklade nijakeho "crazy" shopu....
Sám si si odpovedal. :wink:

ephram: No presne, zase namiešajú nejakú inú sračku a bude sa veselo predávať ďalej. Preto treba zvoliť iný prístup.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no, takze mame ocakavat od 7 marca rozbity vyklad crazy shopu niekde na slovensku? ked sa tak stane na 99,9% to bude v mediach, takze som zvedavy...

Keboard warrior :roll:
hughito
Redeemer
Redeemer

chlapec10 napísal:no, takze mame ocakavat od 7 marca rozbity vyklad crazy shopu niekde na slovensku? ked sa tak stane na 99,9% to bude v mediach, takze som zvedavy...

Keboard warrior :roll:
:lol: Tebe uchádza veľa vecí ty keyboard warrior.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

len aby to nebrali policajti tak, ze ste sa tam snazili vlamat a vylupit ten obchod...lupez je trestny cin, zatial co vandalizmus je len priestupok... :D a media su schopne prekrutit vsetko...takze vzdorovity ideovo polozeny utok na vyklad obchodu moze prezentovat ako zufaly cin fetaka, ktory sa chcel dostat k droge... :D
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Zacnim s tym ze to nebolo myslene na tebe ale na gogo, ten tu burcoval na utoky vykladov
a na otazku preco to nespravi sam, napisal:
lebo som o tom ze nieco take legalne existuje ani nevedel a nasledne uz je zakon proti nim, takze nie je dovod konat.
Ocividne od 7. Marca to zase fungovat bude, takze podla jeho vyhlaseni dovod preco to ist spravit ma.... ci sa tak naozaj stane myslim ze vieme obaja...
Takze ano, keyboard warrior :aasmile5:
Napísať odpoveď