kont. šošovky ? treba ist k ocenmu ?
kont. šošovky ? treba ist k ocenmu ?
Zdravim ,
nosim okuliare a chcem si ist dat spraviť šošovky.
pred X rokmi som bol a vtedy som najprv siel k mojej ocnej a potom k jednej doktorke ktora mi zas merala dioptrie a az ta mi spravila šošovky.
preto sa chcem spytat, ci mozem ist k hocijakemu ocnemu lekarovi a ten mi sam unho v ordinacii zmeria dioptrie a hned preda šošovky, alebo sa treba trepat najprv k mojej očnej?.
Diky
nosim okuliare a chcem si ist dat spraviť šošovky.
pred X rokmi som bol a vtedy som najprv siel k mojej ocnej a potom k jednej doktorke ktora mi zas merala dioptrie a az ta mi spravila šošovky.
preto sa chcem spytat, ci mozem ist k hocijakemu ocnemu lekarovi a ten mi sam unho v ordinacii zmeria dioptrie a hned preda šošovky, alebo sa treba trepat najprv k mojej očnej?.
Diky
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: kont. šošovky ? treba ist k ocenmu ?
jasne ze treba ist ocnej najprv, ona ti zmeria oci, aky stupen mas mat na ktore oko ..potom si uz len budes chodit pre ne kazde obdobie ..
lenze mne to vtedy merala moja ocna, ...a potom aj ta, co mi robila sosovky. 2 krat to bolo to iste.
no tak teraz tam pojdes znova, znova ti to odmeria, znova to budes mat rovnake, ale s novym razitkom a mozes si ist pre sosovky
Ja si myslím, že pokiaľ sa ti odvtedy nemenili dioptrie, tak ti ich môžu rovno v optike objednať. Teda, aspoň u mňa to tak funguje. Najskôr mi to pomerala očná doktorka, potom ešte aj v optike a teraz už len prídem do optiky (vedú si tam záznamy - alebo ukážem krabičku) a oni mi také objednajú.chlado napísal:lenze mne to vtedy merala moja ocna, ...a potom aj ta, co mi robila sosovky. 2 krat to bolo to iste.
Keď pôjdem k očnej niekedy na kontrolu a náhodou sa mi zmenia dioptrie, tak si dám premerať aj šošovky...
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Pantinela: ano, lenze on si odmeral, potom nic a teraz po case si ich chce objednat ..za ten cas sa mu to mohlo aj o maly kusok zmenit, preto treba ist znova, odmetat a odbjednat s novym datumom a peciatkou ako pisal kolega..
Jasne, pokiaľ je to po dlhšej dobe, tak je lepšie skočiť za doktorkou. Inak, pokiaľ ide o nejakú väčšiu optiku, ktorá sa špecializuje na šošovky, tak ti to pomerajú aj tam, tak možno by doktorku ani netrebalo, treba sa spýtať. 
veď preto, ... pretože mne vetdy dva krát merali. aj u mojej očnej a potom aj uz tej "šošovkárky" . ...
no nic, ... to aby som si privstal na poradovnik , ... alebo si vybavil na den volno
no nic, ... to aby som si privstal na poradovnik , ... alebo si vybavil na den volno