DVD Mechanika
-
Mahonacik
Expert
- Kontaktovať používateľa:
DVD Mechanika
Zdravim..mam taky problem ze mam doma 2x stolove pc...A z jedneho som prehadzoval Dvd čítačku na druhy a z toho druheho som zobral DVD napalovacku a dal som hu na ten prvy...Problem je v tom ze DVD citacka na tom druhom pc normalne funguje ....ale dvd napalovacka nechce ist...zapojil som ju presne tak ako tam bola predtym ta DVD citacka ...predtym v druhom pc normalne sla...teraz ide tiez ale huci aj cita dvd-čka ale v pc mi nic neukaze...skusal som vsetko...aj 3x som znova ju prepajal kontroloval ci je dobre zapojena...vsetko je...len v pc nic neukaze...Dakujem za kazdu radu.
Re: DVD Mechanika
V BIOSE ju vidíš?
-
Mahonacik
Expert
Nie nie...ani v BIOSE nieje.Denco napísal:V BIOSE ju vidíš?
Skontroloval si aj prepojky master - slave?
-
Mahonacik
Expert
Nevyznam sa do toho tak moc...nemohol by si mi blizsie vysvetlit prosim ta co su prepojky master - slave??jarda.j napísal:Skontroloval si aj prepojky master - slave?
v zadu za mechanikou maš taky jumper a su tam pozicie master-slave-cb. Na jednom kabli musi byt master a slave
- Prílohy
-
- jumpers.jpg (26.35 KiB) 435 zobrazení
A niekedy nepomáha ani to, je tam aj CS, ale rýchlejšie je dať DVD na secondary IDE, druhým káblom, a potom je to jedno
Iba taký detail, ale nevšimol som si, že by hovoril o ATA mechanike
Takže, ak je ATA tak poriadne skontroluj pozície jumprov (na jednom kábli HDD - master, mechanika - slave)
Ak je SATA, jumprovanie sa nekoná.
Ak je SATA, jumprovanie sa nekoná.
-
Mahonacik
Expert
Dakujem za vsetky rady...nakoniec som to vyriesil...aa chyba bola v tom ze som mal sucastne pripojenu aj cd mechaniku a ked mam zapojene obydve sucastne tak ide iba jedna...preto som odpojil cd mechaniku a nechal pripojenu len dvd...aj tak mi je Cd mechanicka teraz na nic
Dakujem sa vsetky rady
Mate K+ 
švagor má na notebooku len jednu DVD napaľovačku, ale keď otvorí "Tento počítač", tak je tam okrem DVD zobrazená ešte aj BlueRay napaľovačka, ktorá ale vôbec nereaguje, ale tá DVD funguje bez problémov. on hovoril, že tá napaľovačka podporuje všetky formáty média, ale nevieme to spojazdniť. dá sa to nejako prepnúť, alebo niečo podobné? má Vistu