Vzdialena plocha

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mremen
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vzdialena plocha

Príspevok od používateľa mremen »

Ahojte,
potreboval by som poradit.
Potrebujem prepojit jeden pc (akoze server) a dva notebooky.
Tieto noteboky by sa mali pripajat na server pomocou vzdialenej plochy napr cez Team Viewer nakolko na "servery" namam verejnu ip

Keby sa jednalo o prepojenie server a jeden nb nie nieje problem, len problem nastava pri pripojeni druheho nb. Potreboval by som aby kazdy nb mal na servery vlastnu plochu, teda aby jeden nb nevidel tu istu plochu ako druhy.

viete mi poradit ako to zrealizovat.

Dik
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Vzdialena plocha

Príspevok od používateľa jarda.j »

Skús presne formulovať, čo potrebuješ, čo s tým zamýšľaš robiť, aké prepojenie počítačov zvažuješ - proste o čo ide. Takto to možno vyzerá na nejaké netové pripojenie?
mremen
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mremen »

Konkretne mi ide o to ze na servery budem mat uctovny program, a stych notebookov by som sa chcel pripojit pomocou vzdialenej plochy na ten server. lenze ked sa pripojim s prvym NB a jeho uzivatel bude pracovat na sercvery cez vzdialenu plochu tak ten druhy uzivatel uz nebude moct cobit na servery lebo uvidi plochu tu istu ako nb1 a teda aj vsetko to co roby.

mam zakupenu sietovu verziu uctovneho programu a mal by nieco taketo dokazat len neviem ako prinutit ten server aby tomu kto sa na to pripoji ponukol vzdy prazdnu plochu.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Mas vytvorených viac uctov na tom servery ?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

No neviem, ale sieťové verzie účtovnictva nikdy žiadnu vzdialenú plochu nepotrebovali, každý robil svoju robotu a nik nikoho iného nevidel. Skús sa spojiť s dodávateľom SW, ako to vlastne funguje, veď inštalácia a zaškolenie býva v cene.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Konkretne mi ide o to ze na servery budem mat uctovny program, a stych notebookov by som sa chcel pripojit pomocou vzdialenej plochy na ten server. lenze ked sa pripojim s prvym NB a jeho uzivatel bude pracovat na sercvery cez vzdialenu plochu tak ten druhy uzivatel uz nebude moct cobit na servery lebo uvidi plochu tu istu ako nb1 a teda aj vsetko to co roby.

mam zakupenu sietovu verziu uctovneho programu a mal by nieco taketo dokazat len neviem ako prinutit ten server aby tomu kto sa na to pripoji ponukol vzdy prazdnu plochu.

No to určite nie ved ty sa chceš pripojiť z dvoch PC na jeden ale tak aby sa ten jeden choval ako dva. Veď ty chceš jeden hardware ušetriť. :D
To jedine sa môžeš pripojiť z toho servra na tie dva noteboky a na každom noreboku bude účtovný program bežať nezávisle.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

No sieťová verzia účtovníctva beží tak, že program je nainštalovaný na servri so sieťovou licenciou a jednotliví účtovníci spracovávajú na svojej pracovnej stanici dielčiu časť programu. Paralelne. Alespoň tak som im to udržiaval, tuším to bol Softipácký program. A nik nemohol druhého vidieť, a na servri samozrejme nepracoval nik, určite nie účtovník. Server má celkom iné určenie.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

vladenko - pi*ovina jak traky ! ... mame na firme server, ktorym ani fyzicky nedisponujeme, je na druhom konci republiky, ale predsa na nom mame kazdy svoje prostredie - svoj unikatny ucet, cez ktory mame pristup podla opravneni k veciam na tom serveri a kazdy si moze specifikovat rozne svoje prostredie - rozlozenie ikon, pouzivane programy, pouzivane ucty trebars v outlooku a pod., takze ano da sa z viacerych pocitacov pripajat na jeden a setrit tak trebars za SW a za komplikovane predavanie informacii :-)

neporadim, ale konkretne riesenie, toto nieje zrovna moja parketa :-D
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Mojko , ale bez verejne IP si neporadis , a cez teamviewer urcite tiez nie , tam treba nakonfigurovat RDP , a lokalne ucty pod ktorymi sa tam budes prihlasovat ...... :)

Teamviewrom si mozes tak dohadovat taktiky na CS-ku :)
vladenko007
VIP
VIP

vladenko - pi*ovina jak traky ! ...
Tak potom beriem speť. Zdalo sa mi to nemožné. :)
A rovnako sa ospravedlňujem za nepravdivú informáciu. :)
Viem že sa dá vytvoriť rôzne účty ale nie aby sa pracovalo na viacerých účtoch v rovnakom čase naraz. Dá sa to?Pokial viem som sa musel odhlásiť z jedného a prihlásiť na druhý. Tým pádom sa podľa mňa nedá pracovať na dvoch naraz. Či?
Prosím o vysvetlenie celkom ma to zaujíma.
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

da sa... akurat je to dost nepouzielne na beznych pocitacoch lebo win je strasne narocny na hw
vladenko007
VIP
VIP

No ved hovoríme o servroch nie o bežných PC.
Lebo jedná vec je niekam iba posielať informácie trebars aj zo sto PC. A drúha vec je byť naraz pripojený dvoma PC k jednému servru cez teamviever na dvoch rozdielnych účtochv rovnakom čase a pracovať z rovnakým programom.
Čakal som že mi to nordkapp_pb vysvetlí. :(
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vladenko007 napísal:...
samozrejme, ze sa to da
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Rdp-cko implicitne podporuje myslim 2+1 simultalnych connectov , nemusi to byt server ... (myslim zelezo )
Ja sa naprikald po svojim adm uctom pripajam na Active Directory (non secure :) ) a kolega pod normalnym userom napr iba prezera , dolezite je aj nadelegovanie opravnei atd ...
Najlepsie by bolo ak by sa aj do toho uctovnickeho softu dali spravit urcite prava na urcitych uzivatelov aby si v buducnosti videl kto ake operacie robil ...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Potrebujes na to Windows Server, s XPckami to nespravis (neviem o tom, ze by RDP podporovalo viac ako 1 uzivatela, ale moznost tu samozrejme je). Cez bezne RDP to nepojde, vzdy bude prihlaseny iba jeden uzivatel. Druha vec je, ze ten uctovny program urcite bude podporovat simultannu pracu a ziadnu vzdialenu plochu nepotrebujes. Napr. ALFA to zvlada bez problemov.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pepito25 »

Ahojte.

Pls, chcem sa cez vzdialenu plochu vo win pripajat na iny comp. Jeden je win7, druhy xp. Kazdy je za inym routerom. Potrebujem tam myslim IP a port. Co presne mam urobit, aby to slapalo? Myslim tak, ze ci to treba zapisat do routera, ci si mam vybrat nahodny port, atd...?
Vdaka.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Microsoft remote desktop pouziva defaultne port tcp/3389.
Cize bud na routri presmerujes tento port a budes sa pripajat cez RDP na IP co mas na routri (pretoze defaultne sa pouzije tcp/3389), alebo pouzijes iny vonkajsi port ktory bude smerovany na privatnu IP PC s portom 3389. Vtedy ale pri pripojeni zvonku pouzijes tvoj zadefinovany port.

Pripadne sa vykasles na RDP a pouzijes napr. VNC (co je podla mna pouzitelnejsia alternativa ako RDP) a tam su standardne porty tusim tcp/5800,5900 (samozrejme, vies si ho zadefinovat prakticky lubovolne)
Blindman
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Blindman »

RDP na XP nefunguje na Home verzii
Napísať odpoveď