potrebujem vytvoriť program
potrebujem vytvoriť program
som programátor absolútny amatér ale potrebujem jeden program, ktorý sám naprogramujem tak možno o 10 rokov. Ide o niečo také ako prelievanie skúmaviek. Princíp je asi taký, že je istý počiatočný stav v 5 skúmavkách, v každej je max množstvo ktoré sa tam vojde a potom množstvo ktoré potrebujeme. Ide o to dostať potrebné množstvo v každej skúmavke. Viem si predstaviť ako by ten program vyzeral, no netuším ako ho zapísať... Nemáte niekto s niečim podobných skúsenosti?
Re: Programátorský kútik: prejavte sa!
ak spravne rozumiem chces vo vysledku napriklad dostat urcity objem roztoku urcitej koncentracie?
// mimochodom sem sa zvyknu davat uz hotove programy; na toto si skor zaloz temu ak by si s tym potreboval pomoct
// mimochodom sem sa zvyknu davat uz hotove programy; na toto si skor zaloz temu ak by si s tym potreboval pomoct
Re: Programátorský kútik: prejavte sa!
no mám 5 skúmaviek. Úvodná kombinácia je 10,0,7,0, maximálne množstvá v skúmavkách sú 10,7,7,4, požadované množstvá sú 10,2,2,3. Chcem aby program prelieval dovtedy, kým nedostane túto kombináciu. A chcel som urobiť tému, len som nevedel kde. Vedel by si na to program napísať? teda nejaký taký, aby som mohol počiatočné množstvá v skúmavkách, maximálne aj požadované množstvá?