Nominacie Oscar 2011

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nominacie Oscar 2011

Príspevok od používateľa seth82 »

Tak dnes to máme naživo, bude live komentár na Moviemanii (trochu si robím reklamu :)), začíname už Red Carpetom o 1.30 ráno, pričom celé to bude trvať asi 4 hodiny. Uvádzať to bude tuším najmladší pár v histórii - Anne Hathaway a James Franco. Hathaway už v minulosti dokázala, že vie ľudí pobaviť, stačí si spomenúť na Oscary 2009, kde mala úvodné sólo s Hughom Jackmanom a hneď na úvod za to zožali standing ovations. Takže hádam sa je aj na čo tešiť. A ja dúfam, že Boyle má o svojom filme pravdu http://news.sky.com/skynews/Home/Oscars ... ll_Do_Well
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Ajajaj skoda ze mam rannu zajtra.minuly rok bol fakt dobry program.Uvidim to asi az v reprize,ktoru dufam uz poobede daju na hbo.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak, a ja si spravím tipovanie, tu je môj zoznam, uvidíme, akú budem mať úspešnosť :)

Performance by an actor in a leading role: Colin Firth
Performance by an actor in a supporting role: Geoffrey Rush
Performance by an actress in a leading role: Natalie Portman
Performance by an actress in a leading role: Helena Bonham Carter
Best animated feature film of the year: Toy Story 3 (although I wish it would be HTTYD)
Best animated feature film of the year: Inception
Achievement in cinematography: Inception
Achievement in costume design: Alice in Wonderland
Achievement in directing: Tom Hooper (King's Speech)
Best documentary feature: Inside Job
Best documentary short subject: Poster Girl (this is just a guess, haven't seen any of those)
Achievement in film editing: The Social Network
Achievement in film editing: Biutiful
Achievement in makeup: The Wolfman
Achievement in music written for motion pictures (Original score): Anything except 127 Hours, I hope for HTTYD.
Achievement in music written for motion pictures (Original song): I See the Light
Best motion picture of the year: The King's Speech
Best animated short film: Day & Night
Best animated short film: The Crush
Achievement in sound editing: Inception
Achievement in sound mixing: The Social Network
Achievement in visual effects: Inception
Adapted screenplay: The Social Network
Original screenplay: The King's Speech
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

http://www.kinema.sk/clanok.asp?id=34953#axzz1EnjhRIyy
tak ja som pekne nastatvany... skoda, ze to nie je ta Akademia, co byvala kedysi davno...
Filipito
Darca
Darca

Nominacie Oscar 2011

Príspevok od používateľa Filipito »

Najlepsi animak Toy Story 3? Fail
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

best original score - social network & best animated feature - toy story 3?????? you gotta be shitting me.... where's httyd? where's John Powell?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Natalie dostala Oscara! :aasmile29:
Nič iné som nepripúšťal, aj keď niektoré ocenenia ma mierne zaskočili...
No a rozhodne si idem stiahnuť The King's Speech, nech vidím, či je to fakt až taká sila.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Je to sila :)
Inak ma tiez prekvapila cena za najlepsi soundtrack, cakal som to pre Inception, ale inak sa s oceneniami celkom stotoznujem.
Filipito: Podla mna bolo Toy Story 3 dost dobre, az som bol prekvapeny ako sa mi pacilo. HTTYD bolo tiez dobre, u mna to mali vyrovnane a aj keby vyhralo HTTYD, tak by som bol tiez rad.
Filipito
Darca
Darca

jin, taktiež som to uz dal sťahovať keď to dostalo toľko oscarov
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Vcelku sa s oceneniami stotožňujem, marginálne kategórie ma až tak nezaujímajú aby som to vedel posúdiť. Ale som veľmi rád, že tých nudných, nezaujímavých a predpovedateľných 127 hodín odišlo naprázdno.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Performance by an actor in a leading role: Colin Firth OK
Performance by an actor in a supporting role: Geoffrey Rush F
Performance by an actress in a leading role: Natalie Portman OK
Performance by an actress in a supporting role: Helena Bonham Carter F
Best animated feature film of the year: Toy Story 3 (although I wish it would be HTTYD) OK
Best achievement in cinematography: Inception OK
Achievement in art direction: Inception F
Achievement in costume design: Alice in Wonderland OK
Achievement in directing: Tom Hooper (King's Speech) OK
Best documentary feature: Inside Job OK
Best documentary short subject: Poster Girl (this is just a guess, haven't seen any of those) F
Achievement in film editing: The Social Network OK
Best foreign language film: Biutiful F
Achievement in makeup: The Wolfman OK
Achievement in music written for motion pictures (Original score): Anything except 127 Hours, I hope for HTTYD. F
Achievement in music written for motion pictures (Original song): I See the Light F
Best motion picture of the year: The King's Speech OK
Best animated short film: Day & Night F
Best short film (Live Action): The Crush F
Achievement in sound editing: Inception OK
Achievement in sound mixing: The Social Network F
Achievement in visual effects: Inception OK
Adapted screenplay: The Social Network OK
Original screenplay: The King's Speech OK

Takže celkovo som trafil 14 z 24 kategórií, teda úspešnosť viac ako 50 percent :3 V podstate tie najdôležitejšie mi viac-menej vyšli, hoci tie hudobné, ktoré sú pre mňa osobne na najvyššej priečke, mi vôbec nevyšli tak, ako som dúfal / iba čiastočne. Chvala bohu, Rahman nezískal ďalšieho Oscara za absolútne nezáživnú hudbu k 127 Hours a to isté platí aj o pesničke zloženej pre film. Keďže som dúfal, že cenu za najlepšie score získa John Powell, pričom zároveň som dúfal, že to nebude Rahman, tak keď to tak uzavriem, tak asi 70-percentná spokojnosť, pretože Rahman FAILoval a Social Network vôbec nebol zlý. Dúfam, že to Powellovi nabudúce klapne. K originálnej pesničke sa je ťažko vyjadrovať, skôr som dúfal v Tangled, pričom treba ale vziať do úvahy fakt, že Menken má už na konte 8 Oscarov, takže Akadémia sa priklonila k Randymu Newmanovi...To isté platí aj v prípade najlepšieho animáku - Aj HTTYD a aj Illusionist boli o triedu lepšie ako Toy Story 3, ale tak Amerika, no...

Všetko ostatné celkom OK, trochu sklamanie z herca vo vedľajšej úlohe (a to isté platí aj o herečke v tej istej kategórii), čakal som Geoffreyho Rusha, pričom cena tak či tak putovala do Británie Balemu. A on sám seba ohodnotil priamo vo svojej ďakovnej reči, takže tam nie je o čom diskutovať. No a Melissa Leo aspoň potvrdila, že prenos nebol cenzurovaný :)

Najviac ma však rozhodil moment, keď Eli Wallach, F.F. Copolla, Kevin Brownlow a Jean-Luc Goddard dostávali ceny za celoživotné dielo - je*** réžia im ponúkla asi tak 5 sekúnd, som si myslel, že mi to Sky Movies sekli, ale bolo to presne tak aj na HBO - 95-ročný Wallach, legenda, ktorý sa o paličke dotrepal na tribúnu, ani nedostal možnosť poďakovať za tak významné ocenenie. Producenti im mali jednoznačne prideliť viac času, namiesto debilných vtipov zo strany Franca, sú to predsa len legendy kinematografie...A keď sme pri Francovi a Hathaway - boli už aj lepší sprevádzači Oscarmi, napríklad pred dvoma rokmi Hugh Jackman, prípadne aj Billy Crystal, ktorý bol prítomný.

Celkovo nie zlé Oscary, ale je vidno, že Amerika je Amerika a bohužiaľ akadémia má vždy v talóne nejaký ten senilný ťah.
Filipito
Darca
Darca

GothaR napísal: Filipito: Podla mna bolo Toy Story 3 dost dobre, az som bol prekvapeny ako sa mi pacilo. HTTYD bolo tiez dobre, u mna to mali vyrovnane a aj keby vyhralo HTTYD, tak by som bol tiez rad.
HTTYD bol imho lepší, Toy story 3 mi prišlo zamerané čisto, priamo na city, na to aby človeka rozplakali, pozeral som to s mamou a sestrou a oni plakali ja som asi polovicu prespal
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

Inception didnt win category best motion picture?
Im gonna kill myself to wake up :D
Napísať odpoveď