bol tam uz niekto? alebo pocul o niekom, kto sa na nieco take dal? je to dost nebezpecne, preto sa chcem opytat a informovat dopredu, co by som od toho mal ocakavat a pod, ak mate nejake zaujimave clanky/postrehy popripade skusenosti, ci vase alebo niekoho ineho, napiste to sem
Rybarcenie v Norsku (praca)
-
DeFeAt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Rybarcenie v Norsku (praca)
mam na mysli 3tyzdnove makacky na rybarskych lodiach, kde sa ryby chytaju do klietok
bol tam uz niekto? alebo pocul o niekom, kto sa na nieco take dal? je to dost nebezpecne, preto sa chcem opytat a informovat dopredu, co by som od toho mal ocakavat a pod, ak mate nejake zaujimave clanky/postrehy popripade skusenosti, ci vase alebo niekoho ineho, napiste to sem

Re: Rybarcenie v Norsku (praca)
mam znameho ktory tam bol minuly rok, vysledok toto co do toho vrazil tak to sa mu vratilo takmer nic nezarobil bol tam 5 tyzdnov
myslis aj to lovenie krabov, ktore davaju na discovery?
...no financne to v USA na aljaske vyjde velmi dobre, prakticky za 1 sezonu by si si mohol u nas za tie peniaze kupit v centre BA fajn bytik a to by stacila kludne priemerna sezona...
ale rozhodne to je praca, kde vyzaduju cloveka, ktory more nevidel len na dovolenke z plaze...a tiez dost fyzicky zdatneho a zdatneho aj po psychickej stranke...
ale rozhodne to je praca, kde vyzaduju cloveka, ktory more nevidel len na dovolenke z plaze...a tiez dost fyzicky zdatneho a zdatneho aj po psychickej stranke...
-
DeFeAt
Medium Professional
ano myslim aj tie kraby co davaju na discovery 
ja mam ponuku ist na lod na 3 tyzdne, kde by som zarobil v prepocte 6 250€..
ta suma myslim ze prinuti uvazovat kazdeho, ci by podstupil to riziko
ja mam ponuku ist na lod na 3 tyzdne, kde by som zarobil v prepocte 6 250€..
ta suma myslim ze prinuti uvazovat kazdeho, ci by podstupil to riziko
-
moosha
Darca
A bol by si aj v Deadliest Catch, ako sucast programu na Discovery? 
Kazdopadne by si si mal ten serial dobre napozerat, lebo tento job je druhy (ci dokonca prvy?) najtazsi na svete opravnene.
Kazdopadne by si si mal ten serial dobre napozerat, lebo tento job je druhy (ci dokonca prvy?) najtazsi na svete opravnene.
kebyze mam na to fyzicku kondiciu a neblinkam na mori, tak by som do toho isiel...tie zarobky boli fakt viac ako vyborne, si zoberte ze za jednu sezonu by si mal zarobene na svoj vlastny byt, ziadna hypoteka na dalsich 40 rokov na krku...
a odkiaľ/odkoho maš taku ponuku?
-
DeFeAt
Medium Professional
no tak sezona urcite nie ale jeden 3tyzdnovy pobyt by mi stacil
6tis € na prazdniny? si myslim ze sa daaa zabavit
to by som ptm dalsi rok na vyske nemusel cucat peniaze od rodicov
a ano,mozno by tocili dalsk dokument a bol by som tam:D neviem ci by som to zvladol..ale ked uz by som tam bol, peniaze by som dostal
a to ze to je najrizikovejsie povolanie to ano,no treba spomenut ze pricinou nehod je zlyhanie ludskeho faktoru..alkohol a teda takym veciam by som sa nemal problem vyhnut
davat si sakra bacha na to co robim a 3 tyzdne zas nie je tak dlhe obdobie
6tis € na prazdniny? si myslim ze sa daaa zabavit
to by som ptm dalsi rok na vyske nemusel cucat peniaze od rodicov
a ano,mozno by tocili dalsk dokument a bol by som tam:D neviem ci by som to zvladol..ale ked uz by som tam bol, peniaze by som dostal
a to ze to je najrizikovejsie povolanie to ano,no treba spomenut ze pricinou nehod je zlyhanie ludskeho faktoru..alkohol a teda takym veciam by som sa nemal problem vyhnut
davat si sakra bacha na to co robim a 3 tyzdne zas nie je tak dlhe obdobie
-
p4ra
Redeemer
Ja hovorim tak, ze ked je clovek slobodny, silny, bez dalsich zavazkov doma. Chce sa nakamat, uzit trosku dobrodruzstva a dobre zarobit, tak by nemal vahat a takuto ponuku zobrat.
-
audiotrack
VIP
no, prísť o ruku či zomrieť je fakt zážitok ako hovado
Nie je to o tom či sa doma nudí, ale či je lakomý na peniaze. Ja si svoje zdravie vážim na viac ako 6000€ tak radšej budem na ne celý rok makať
-
p4ra
Redeemer
Keby sa pozeram na to tak, ze co sa mi moze stat, tak vela veci potom odmietnem. Zacnem od skoku padakom a skoncim pri bungee. Chapes..
-
audiotrack
VIP
to porovnávaš neporovnateľné. Skok padákom je omnoho bezpečnejší, už len preto že skáčeš v tandeme s inštruktorom ktorý musí mať naskákaných tuším minimálne 400 zoskokov než začne robiť tandemy. A robíš to preto, že chceš. Kým na tú loď ideš pre peniaze a nie preto že by si chcel. To je chamtivosť ktorá zatieňuje zdravý rozum. Alebo mi chceš povedať že by si tam šiel aj za 1$ na hodinu? To silno pochybujem. Každý tam vidí len tú šesťtisícovú sumu.
-
p4ra
Redeemer
Mozno ano, mozno nie. Porovnavat sa to da, ale kazdy sa na to pozera z ineho uhla.
Inak suhlasim, kazdy tam ide v prvom rade pre peniaze. A aj mna by to motivovalo na prvom mieste. Ale ten kto sa pre to rozhodne si je hadam vedomy do coho ide, a co ho tam caka. Su ludia, ktorych samozrejme okrem vidiny penazi laka aj to dobrodruzstvo, ktore som spominal vyssie.
Inak suhlasim, kazdy tam ide v prvom rade pre peniaze. A aj mna by to motivovalo na prvom mieste. Ale ten kto sa pre to rozhodne si je hadam vedomy do coho ide, a co ho tam caka. Su ludia, ktorych samozrejme okrem vidiny penazi laka aj to dobrodruzstvo, ktore som spominal vyssie.
pozri, je to sice vysoko rizikova praca...ale trva len kratke obdobie...zatial co ty cely rok budes robit, kazdy den budes chodit autom do prace, co je tiez vysoko rizikova cinnost, denne sa na Slovensku stanu desiatky dopravnych nehod...
a to nehovorim este o strese a nasledkoch na zdravie...
a to nehovorim este o strese a nasledkoch na zdravie...
To je cisto vec pohladu, zalezi od toho aky si clovek, ja napriklad osobne (neber to ako podpichopvanie, len ako priklad) si neviem predstavit sediet pred PC a kodit nejaku hlupost od rana do vecera kazdy den, teba to trebars bavi...ale mne by to na zdravie islo tiez...asi psychicke zdravie.audiotrack napísal:no, prísť o ruku či zomrieť je fakt zážitok ako hovadoNie je to o tom či sa doma nudí, ale či je lakomý na peniaze. Ja si svoje zdravie vážim na viac ako 6000€ tak radšej budem na ne celý rok makať
K jobu...taky plat sa da zarobit hoc kde kde sa makaju 14tky a 16tky. Kedze ide cisto o kratkodobe jobi. Clovek viac ako par mesiacov aj tak nevydrzi, ved imho, je to no life. Mam kolegov ktory robili len v zeleziarniach, ludia bez titulov, bez vzdelania, a zarabali 40-50 tisic libier rocne, no makali ako blbi 14hodin denne 3 az 4 dni do tyzdna. Tak isto mi jeden kolega vravel, ze pracoval na ropnej rafinerii, za tyzden mu to dalo 1500libier, no priznal sa, ze robil tiez 14-16 hodin denne, proste clovek sa zobudi, ide do prace, pride domov skoro mrtvy, lahne si na kus, lebo vie ze sa zobudi a ide tam znova...rodinny zivot nula bodov. Ale ked si mlady tak to skus, podla mna zazitok a skusenost do zivota.
Mate daky clanok kde sa da docitat o tej robote? Nezaujima ma kde a kto to robi, u koho sa hlasit, chcel len nieco precitat o popise prace a ze co je na tom take rizikove.
-
javatar
Hardcore addict
Zvaz ake rizika tam za tie 3 tyzdne zazijes, co vsetko je potrebne aby si naozaj zarobil tych 6K€, ci na to mas a ak mas tak chod.
Mam, ale Dead. catch veru nepozeram.
-
DeFeAt
Medium Professional
mate pravdu, je to "no life" a budem robit od rana do vecera
LENZE
su to len 3 tyzdne, to ze tam niekto zomrel alebo neviem co sa stalo, ako som pisal, bolo zavinene nim, vacsinou tam pili a mne to vazne chybat nebude, ak vylucim co najvacsie % rizika, ako alkohol nepozornost a robenie blbosti na lodi "z frajeriny" tak to riziko nie je take vysoke
mne ide o to, ze tento zarobok by som ako student vedel vyuzit, momentalne som prvak na vysokej, myslim ze tie peniaze mi vydrzia dost dlho
ak by som chodil do normalne prace ako pisal audiotrack, tak by som sa na take nieco vykaslal, je pohodlnejsie chodit len tak do roboty, kazdy den to iste, monotonnost dni..
kym "mozem" tak by som do toho mozno aj siel, ked by som mal stalu pracu, asi by som nad takym niecim nerozmyslal a preto sa chcem teraz co najlepsie informovat, ako by to s tym bolo a podla toho sa aj zariadit
LENZE
su to len 3 tyzdne, to ze tam niekto zomrel alebo neviem co sa stalo, ako som pisal, bolo zavinene nim, vacsinou tam pili a mne to vazne chybat nebude, ak vylucim co najvacsie % rizika, ako alkohol nepozornost a robenie blbosti na lodi "z frajeriny" tak to riziko nie je take vysoke
mne ide o to, ze tento zarobok by som ako student vedel vyuzit, momentalne som prvak na vysokej, myslim ze tie peniaze mi vydrzia dost dlho
ak by som chodil do normalne prace ako pisal audiotrack, tak by som sa na take nieco vykaslal, je pohodlnejsie chodit len tak do roboty, kazdy den to iste, monotonnost dni..
kym "mozem" tak by som do toho mozno aj siel, ked by som mal stalu pracu, asi by som nad takym niecim nerozmyslal a preto sa chcem teraz co najlepsie informovat, ako by to s tym bolo a podla toho sa aj zariadit