Nejde zvuk

Všetko ohľadom Linuxu...
johny3212
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nejde zvuk

Príspevok od používateľa johny3212 »

Cavte, mam linux Fedora 14. Nemozem nastavit v linuxe zvukovy smerovac na zakladnej doske. Sluchadla mam uplne hluche. Problem je v tom, ze mam detekovanych 5 hardverovych zvukovych zariadeni, jedno na zakladnej doske (TYAN S7025 ako Internal Audio) a ostane su cez HDMI vystupy na 4 grafickych kartach NVIDIA. Z dosky je vedeny jeden zvukovy vystup 3.5' jack a tam mam sluchadla a potrebujem aby mi hrali. Viete niekto poradit, dakujem :)...
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Nejde zvuk

Príspevok od používateľa jarda.j »

No predsa len Fedora je náročnejšia, a kedže ju azda potrebuješ, poraď sa na ich odborných fórách, aj tuto http://forum.fedora.cz/list.php?1 . Tam to bude azda rýchlejšie.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

To je jedno ci to je alebo nie je prave fedora. Aj ked mi das skusenost z Ubuntu :), nastavenie bude rovnake :)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

U Ubuntu je to tak, že si nainštaluje zvukovku samo, a v nastaveniach nastavíš hlasitosť, tá býva na nule... a prečo ich tam máš až 5? Kedže sú 4 HDMI VGA, sústreď sa na tú integrovanú zvukovku a skontroluj nastavenia hlasitostí aj systémovo, aj v prehrávaču.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Budem to riesit az next week v praci, lebo tam mam ten problem. Dik za snahu, ale urcite nebude problem v tom, ze mam stiahnuty zvuk na minimum :P .Potrebujem troska profesnejsiu radu, ale dakujem. Tam bude problem s neakymi konfigmi, ako smerovat tych 5 zvukovych zariadeni alebo sa aj mylim. Nieco mi uz dali na AbcLinux, ale budem to riesit next week.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Treba uviesť, čo to vlastne máš, lebo píšeš..."jedno na zakladnej doske (TYAN S7025 ako Internal Audio) a ostane su cez HDMI vystupy na 4 grafickych kartach NVIDIA". Takže typ NB, a ako je to vlastne s tými detekovanými 4 grafickými kartami NVIDIA.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Avlodace su nainstalovane spravne, takze to netreba riesit, co sa tyka typu HW. Proste su v PC 4 graficke karty a kazda ma vlastny zvukovy HW. Takze treba nastavit neakym sposobom iba smerovanie toho zvuku v systeme, asi, a to sa mi zatial nepodarilo :). Na ABCLinux mi poslali toto
http://alsa.opensrc.org/MultipleCards
takze next week to pokukam a dam vediet :).
prdo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa prdo »

johny3212 napísal:Avlodace su nainstalovane spravne, takze to netreba riesit, co sa tyka typu HW. Proste su v PC 4 graficke karty a kazda ma vlastny zvukovy HW. Takze treba nastavit neakym sposobom iba smerovanie toho zvuku v systeme, asi, a to sa mi zatial nepodarilo :). Na ABCLinux mi poslali toto
no najjednoduchsie je ked si das do terminalu pod rootom

lspci -v

to ti vyhodi vsetok hardware toto su moje zvukovky:

05:00.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB X-Fi
Subsystem: Creative Labs Device 0031
Flags: bus master, medium devsel, latency 64, IRQ 10
I/O ports at ec00
Memory at fea00000 (64-bit, non-prefetchable) [size=2M]
Memory at f8000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=64M]
Capabilities: [40] Power Management version 2
Capabilities: [50] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable- 64bit+
Kernel modules: snd-ctxfi

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) HD Audio Controller
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 82fe
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 45
Memory at f7cf8000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: [50] Power Management version 2
Capabilities: [60] MSI: Enable+ Count=1/1 Maskable- 64bit+
Capabilities: [70] Express Root Complex Integrated Endpoint, MSI 00
Capabilities: [100] Virtual Channel
Capabilities: [130] Root Complex Link
Kernel driver in use: HDA Intel
Kernel modules: snd-hda-intel

podla toho som si mohol vybrat ktoru chcem pouzivat. Ja som si vybral tu druhu => snd-hda-intel
tak tu prvu =>snd-ctxfi som potom zablokoval asi tak, ze pojdes do

/etc/modprobe.d/blacklist.conf a tam som na spodok suboru doplnil

blacklist emu20k1
blacklist snd-ctxfi

potom ked som mal toto spravene ,tak som sa pridal do "audio". Restartol som komp a dal som do terminalu

alsamixer

nastavil som vsetky chanelle a vsetko ide ako ma. Ale ak mas z niecim problemy, tak si myslim ze najlepsia wiki je na archu

https://wiki.archlinux.org/index.php/Ad ... chitecture

na arch wiki som zatial nasiel vsetky moje problemy.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

johny3212 napísal:Avlodace su nainstalovane spravne, takze to netreba riesit, co sa tyka typu HW. Proste su v PC 4 graficke karty a kazda ma vlastny zvukovy HW. Takze treba nastavit neakym sposobom iba smerovanie toho zvuku v systeme, asi, a to sa mi zatial nepodarilo :). Na ABCLinux mi poslali toto
No neviem, a aj keď sa vyznám aj v psychiatrii, tak odporúčam azda iné fórum, nie? Predsa len 4 grafické karty v PC a každá s vlastným zvukovým HW - to máme na MB už 8 obsadených slotov... :smt033 :lol: :?: :D :smt015
No keď sa pozerém - Terchová - bohatým berieš a chudým dávaš? Ale ktorá MB má toľko pozícií na PCI karty? 8 + ďalšie? Nerob Jánošíkovi ostudu. V počítačoch sa tak nedá... tento obor je o vedomostiach.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

jarda.j nevravim, ze sa jedna o moju domacu zostavu, v robote programujem graficke symulacie a rozsirenu realitu, vedomosti mam v poho si myslim. Tu mas tu zostavu, ked neveris :). Na tu zostavu nemas ani ty ani ja, ale eurofondy ano :). Nie je to bezne PC, ale Work Station. A nerob si srandu z Terchovej, raz tam prides a dostenes cez pi*u.
2. Neviem preco pises 8 PCI slotov, za dalsie su to PCI-Express. Ty si si myslel, ze jedna karta je zapojena v dvoch PCI slotoch? To si odkial dostal? :D

CPU: Intel Xeon E5640 Westmere 2.66Ghz 12MB 4core - 2x
MB: Tyan S7025 Workstation Motherboard - 1x
RAM: 4GB DDR3 1333Mhz ECC Reg RAM - 6x
SSD: SSD 120GB MLC TRIM SATA2 RAID5 - 3x - v Raide na rychlost pre OS
HDD: HDD 2TB 64MB cache SATA2 RAID1 - 2x - pre data
GPU: NVIDIA GeForce GTX470 448cores 1.25GB GDDR5 CUDA - 1x
____: NVIDIA Tesla C2050 448cores 3GB GDDR5 ECC CUDA - 3x
Blu-Ray: LG BH10LS30 - 1x
ZDROJ: Enermax Revolution 1250W PSU - 1x
LCD: LCD HP ZR30w 2560x1600 S-IPS 30" - 2x
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

O Terchovej, známej z čias Jánošikových, nebola reč. A bol som tam, pekná destinácia.
Dobre, máš tam 4 grafiky. Prečo nepíšeš obratom, ale o 6 týždňov? Nieje to bežná vec, a vyzeralo to na legrácku, je ich na tomto fóre neúrekom.
Ten dotaz je adekvátny na iné fórum. Na odborníkov v danom Linuxe.
http://www.nvidia.com/docs/IO/43395/NV_ ... _lores.pdf

P.S. Buranstvo nemám v obľube, a reagujem primerane. Navštív odborné fóra, nie pre deti a postpubescentov. A keď nevieš, jestvuje aj Google. :) A vďaka za K-. :D
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Pisem neskoro, lebo problem som vyriesil, resp. kolega v praci a nesledoval som uz tento clanok, vsimol som si nahodou.

//autoeditácia príspevku (12 Máj 2011, 20:42)
Nejdeme si tu dufam teraz navzajom znizovat karmu, uvedom si, ze si zacal. Dufam, ze sme si vsetko vyjasnili a koniec . :).
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Nikde som sa nedočítal o tom, že je tam aj zvuk, ani tu nie. A K- mi bolo dáno za pár chvíľ po Tvojej odpovedi a vyhrážke fyzickým násilím, čo je aj žalovatelné. Predsa len je to o úrovni podaktorých pubertiakov na tomto fóre, ale neva. Ja neidem po karme a odpoviem komukoľvek v rámci možností. :D

Nabudúce je potrebné vedieť, ako a na čo sa odborne pýtať a uviesť všetky relevantné indície, nie? Ja som tak navyknutý z vedeckej práce a odbornej komunikácie.

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57

//autoeditácia príspevku (13 Máj 2011, 9:52)
Poprosil by som negatívneho karmovača, aby sa venoval honelníctvu a neobťažoval toto fórum. :D
Otázky týkajúcfe sa nedostatočne a negramotne prezentovaného problému riešia odborníci v ústavoch k tomu stvorených, nie? :smt006

Nerob ostudu Terchovej. DVI, ktoré má tá grafika, nemá nič so zvukom. O tom je až HDMI. Daj si žinčicu a netrep, tu sú síce mladí, ale nie tupí.
http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... 5&t=767496
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ja nemam na teba slov, ty si vazne magor. Nikde som nepisal, ze cez DVI prijimam zvuk, to si si vymyslel ty.
Najskôt trepes, ze potrebujem 8 PCI slotov na 4 grafiky, pritom su to 4xPCIe. Potom tu trepes o zvuku cez DVI, nic z toho som nepovedal. Proste tie gafiky maju vlastne zvukove smerovace, detekuje mi ich Linux aj Windows, tym to pre mna konci, aj cela tato tema, problem povazujem za vyriesiny a teba prosim neprispievaj tu uz. Ak tu napises, tak potvdis o sebe toto:

http://necyklopedia.wikia.com/wiki/ko*ot%C5%A5
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Vieš, tu sa to nedá okecať, ako na lazoch. Je to evidované všetko. A láskavo ukáž, kam si tie grafiky do tej MB narval. To predsa len nieje ovca, ktorá zožerie všetko. Kam dáš ostatné karty? A iba 2 LCD? A to HDMI hovorí o čom? Nechlašči a rob to, čo vieš. :D :smt006

http://www.nvidia.com/docs/IO/43395/NV_ ... _lores.pdf
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57
http://www.diit.cz/clanek/nvidia-tesla- ... rty/28492/
http://www.tyan.com/product_SKU_spec.as ... =600000040
johny3212 napísal:Cavte, mam linux Fedora 14. Nemozem nastavit v linuxe zvukovy smerovac na zakladnej doske. Sluchadla mam uplne hluche. Problem je v tom, ze mam detekovanych 5 hardverovych zvukovych zariadeni, jedno na zakladnej doske (TYAN S7025 ako Internal Audio) a ostane su cez HDMI vystupy na 4 grafickych kartach NVIDIA. Z dosky je vedeny jeden zvukovy vystup 3.5' jack a tam mam sluchadla a potrebujem aby mi hrali. Viete niekto poradit, dakujem :)...
Prílohy
TESLA DVI.png
KEY.png
TYAN S7025.png
TYAN S7025.png (96.31 KiB) 1121 zobrazení
Že vraj HDMI.png
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Vsak a co si slepy? Do kazdeho slotu jedna karta. Dam tu fotku, ak najdem.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Azda by sa to tam aj vošlo, ale čo s tým HDMI? Predsa len na HOJKO niesú krepí. A ešte aj zvuk? A z každej karty bez zvuku? DVI? :D

Píšeš o HDMI, nie? :D

http://www.grafika.cz/art/hw/DVI-konektory.html
Prílohy
Že vraj HDMI.png
DVI2.png
DVI 1.png
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tak tomu kur, ze sa to tam vsetko vojde, co myslis na co su specifikacie? Myslis, ze velkost tej karty je len tak, ako im pasovalo? Ale vsak ja ti nemusim nic dokazovat, koncim v tejto teme. Si magor.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Daj foto. Uznávam, že sa tam tie tri karty natesno vojdú. Problémom bude chladenie, a nielen to.
Ale HDMI a zvuk NIE. A aj nič iného. :)

Nabudúce - téma o SCI FI je vhodnejšia. Toto je o realite. O PC a komponentoch pre využitie možností. Reálnych.

Vďaka za pomoc. :P

Slovo "burana" záverom" 12 Máj 2011, 20:19
johny3212 napísal:jarda.j nevravim, ze sa jedna o moju domacu zostavu, v robote programujem graficke symulacie a rozsirenu realitu, vedomosti mam v poho si myslim. Tu mas tu zostavu, ked neveris :). Na tu zostavu nemas ani ty ani ja, ale eurofondy ano :). Nie je to bezne PC, ale Work Station. A nerob si srandu z Terchovej, raz tam prides a dostenes cez pi*u.
2. Neviem preco pises 8 PCI slotov, za dalsie su to PCI-Express. Ty si si myslel, ze jedna karta je zapojena v dvoch PCI slotoch? To si odkial dostal?
:D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nečítam to celé ale problém, že na Fedore 14 po nainštalovaní nešiel zvuk som riešil zrovna včera a stačilo sa pohrať s nastaveniami Outputu, normálne pravým klikom na repráčik a vyskúšať tam niečo poťukať :)
Napísať odpoveď