Rybarcenie v Norsku (praca)

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Rybarcenie v Norsku (praca)

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Mylis sa, si dost vedla. Ziaden alkohol a podobne, myslim, zeby si to nedovolili. Smrt je sposobena napriklad tym, ze ti nad hlavou vysi niekolko sto kilova, kovova klietka, ktora sa hompala s vlnami, tou ked dostanes do hlavy tak neviem neviem...alebo pocas burky, niekolko metrov vysoke vlny, co si myslis, ze to robi s lodou? Je uplne jednoduche vypadnut cez palubu, neviem ci by sa za tebou niekto hodil v rozburenom mori. Rizik, tam je viac nez dost, este k tomu pripocitaj neskutocnu fyzicku a psychicku unavu, ktora zapricini spomalene reakcie, bud trosku realista, je ina byt hore 14 hodin, a je ine byt hore 14hodin a popritom tazko fyzicky makat.

//autoeditácia príspevku (28 Feb 2011, 14:37)
Tu mas prve miesto ''most dangerous jobs"
http://www.thedailybeast.com/galleries/ ... rous-jobs/

Fatalities: 129 per 100,000 workers
Reported Injuries: 61 per 100,000 workers
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

no nevravim ze je to sranda, ze to je len tak, prist, odrobit pohodicke a odist

s tyim klietkami mas pravdu, no ked pridu velke vlny a tak, mas pocit ze nebudes priviazany k lodi nejakym lanom alebo niecim? je viac moznosti, ako sa da obmedzit riziko a netreba stale pozerat co sa moze stat, vela veci sa moze stat, toto je dost rizikove a preto sa chcem dopredu informovat

najradsej by som bol, ak by som mal nejake info z prvej ruky

cim dalej ma to viac odradza, argh -.-
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Aj ked je to len TV show, ale v podstate ti tam presne ukazu, ako pracuju, kolko pracuju a co vsetko sa moze stat. Len si pozri na Discovery serial Deadliest Catch a pochopis viacmenej o com to je.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Lano by ta dost obmedzovalo v praci, a bolo by to prakticky asi aj vacsie nebezpecenstvo, si predsatv, ze okolo teba beha 6 ludi, a kazdy za sebou taha lano...
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

lubos, viem ze sa pozeras ako sa to neda, no nejaky sposob urcite maju
neverim ze stoja na lodi pocas najvacsej burky a cakaju kedy ich zmetie vlna do mora

(pritom burka nie je nonstop, co ak sa stane ze za 3 tyzdne nezazijem ani jednu?)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ty fakt nevies do coho chces ist.

Nejak tak to vyzera pre predstavu :
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Tu slová nestačia....

p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

DeFeAt, fakt si radsej pozri tie videa tu, co si ti chalani dali, pripadne Discovery, lebo nemas ani ponatia o com uvazujes.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

3 tyzdne tohoto? ak mas na to fyzicku kondiciu a gule tak do toho chod!
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

3 tyzdne sa takto na oko zda celkom kratka doba. Ale ver mi ze ked budes tvrdo makat 14-18 hodin denne tak za 5 dni si KO a mozes si balit kufre. Pokial dedo tvojho deda, tvoj tatko a ty nerobite na mori dlhe roky a tazka fyzicka robota v otrasnych podmienkach ti nieje cudzia tak do toho chod. Inak by som to totiz zabalil. Ked robis tazko a vela hodin denne tak aj tyzden sa ti zda ako mesiac. Viem o com hovorim.

Je pekne sa nato takto od PC pozriet a hodnotit to. Ale mozno by bolo predsa dobre keby si tam isiel. Co tam zazijes za par dni by tu nenahradilo ani 1000 prispevkov k tejto teme.
Tak az si predsa rozhodnuty, chod. Potom napis kolko krabov ste nalovili 8)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

hlavne si otestuj tu morsku chorobu...ta dokaze zlozit aj velkych chlapov...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Je to asi najnebezpečnejšia práca na svet a určite aj jedna z najťažších. Ak máš guráž, choď do toho. Ale aspoň sa na to fyzicky (aj psychicky) priprav.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

DeFeAt napísal:lubos, viem ze sa pozeras ako sa to neda, no nejaky sposob urcite maju
neverim ze stoja na lodi pocas najvacsej burky a cakaju kedy ich zmetie vlna do mora
Je tam take nepisane pravidlo že keď spadneš do pekne rozbureneho mora, tak ani nezastavuju :)
Nieje to vôbec také zriedkavé že bočna vlna spláchne niekoho z paluby, poprípade prevráti loď... Myslím že aj v tom dokumente to parkrat bolo
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Header napísal:3 tyzdne sa takto na oko zda celkom kratka doba. Ale ver mi ze ked budes tvrdo makat 14-18 hodin denne tak za 5 dni si KO a mozes si balit kufre. Pokial dedo tvojho deda, tvoj tatko a ty nerobite na mori dlhe roky a tazka fyzicka robota v otrasnych podmienkach ti nieje cudzia tak do toho chod. Inak by som to totiz zabalil. Ked robis tazko a vela hodin denne tak aj tyzden sa ti zda ako mesiac. Viem o com hovorim.

Je pekne sa nato takto od PC pozriet a hodnotit to. Ale mozno by bolo predsa dobre keby si tam isiel. Co tam zazijes za par dni by tu nenahradilo ani 1000 prispevkov k tejto teme.
Tak az si predsa rozhodnuty, chod. Potom napis kolko krabov ste nalovili 8)
Ja by som len dodal že ak nie si zvyknutý makať tak aj jeden deň 16 hodinovej tvrdej fyzickej makačky ti dá zabrať že daľší ťa bude bolieť všetko... doslova všetko od očí až po malíček na nohe.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

hej, v tom dokumente bolo, ze aj niekto vypadol z lodi...podarilo sa im ho ale hned vytiahnut, takze nezomrel, ale uz bol dost podchladeny...a tiez museli aj volat vrtulnik, kedze jeden mal par dni morsku chorobu a nedokazal ani nic vypit...

tak mozes ist este odminovavat polia niekde do sudanu... :D
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Takže sa mi to nezdalo, videl som iba pár častí. V jednej z nich vlna prevrátila loď a celý čas ponich pátrali, našli pokial si dobre spomíam iba jedného živého (alebo nežil?).

Každopádne, je to práca tzv. na hranici. Pre tvrdých chlapov ktorý majú čosi odskákané, vedia ako to na mori chodí... A nie pre stredoeurópanov zvyknutých na lážo-plážo, teplo, sucho a nefyzickú prácu :)
Ja by som na takú prácu ani nepomyslel už iba z dôvodu že by som horkoťažko vydržal deň, načo sa budem presviedčať že to tak nieje...
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Bol si niekedy na lodi ? Nemyslim ist sa previezt na nejakej vyletnej lodi po vodnej nadrzi, alebo po mori na hodinku.
Ja som robil na jachte. Na vyletnej jachte, raz som to tu spominal. Boli sme na mori 10-12 hodin denne v kuse. V zivote som nemal problem s tym, ze by mi bolo zle v aute, v autobuse, na kolotoci - proste silny zaludok. Pridem na jachtu, vysli sme na more a odvtedy mi bolo zle, az kym som neprisiel na pevninu. Preto som musel s tou robotou aj skoncit po mesiaci, lebo ked mas pracovat, je ti zle a kazda minuta ti plynie brutalne rychlo + do toho este teply vlhky morsky vzduch.. nic moc. Mesacne som zarabal 1300 € -ubytko a strava zadara. Dobre si to rozmysli. Budes tri tyzdne na mori, makat 24-28 hodin, potom trosku pauza atd. aspon tak to spominaju ti chlapi v dokumente, a robis pri niekolkometrovych vlnach.

TEST: pozri sa okolo seba a predstav si, ze si na 4 metrovej vlne. Prava strana ti ide 4metre hore, potom dole a hojdas sa v rozpäti 4 metrov hore dole :) a to nespominam hojdanie sa dopredu a dozadu. Tie peniaze su zasluzene.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

4 metre pri relativne pokojnom mori :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »