auto ma kope
Re: auto ma kope
ja ti vysvetlim co by to mohlo byt.. je to uplna banalita. Mas na sebe veci vyrobene z polyesteru (mikina, teplaky a pod.) calunenie sedaku alebo potah na sedaku mas takisto z polyesteru.. trenim tychto dvoch veci (ked vystupujes) vznika staticka elektrina, ktoru vybijes ked sa chytis dveri ako ich zatvaras.. je to podobny jav, ako ked si obliekas cez hlavu mikinu a zelektrizuje ti vlasy (ti, co mate bose hlavy, tak pre vas to neplati
) Ja mam naprikad vacsinu veci bavlnenych, nakolko som tucnejsi a polyesterove veci mi vadia na dotyk, potim sa v tom, proste pre mna zly vyrobok... nosim bavlnene, alebo z vacsej casti bavlnene (70% bavlna - 30% polyester) a nekope ma absolutne nic 
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
nj ja sa nehadam je to mozne , ved sa pytam
aj kamarat mi hovori ze ho teraz par krat koplo a to ma lancer 2010 rok tam sa nemoze nic doje***
a dost ludom ked poviem ze ked vystupia ze ich to kopne nech sa nezlaknu tak ich to nekopne .. asi to bude fakt len tym oblecenim 
ja mam tiez takyto isty problem no zatial som sa nezamyslal nad tym ako to odstranit.
kope to len ked je zima no sranda je ze na starej skodovke ma ani raz nekoplo, zato na novej fabii ma kope vzdy ked vystupim a zatvaram dvere...skusil som 2 nepohodlne ale ucinne sposoby zatvorenia
pri zatvarani sa dotkes len klucky alebo okna k(smuhy
)
alebo sa na to vy*er ako ja ked chce kopat nech si kope
kope to len ked je zima no sranda je ze na starej skodovke ma ani raz nekoplo, zato na novej fabii ma kope vzdy ked vystupim a zatvaram dvere...skusil som 2 nepohodlne ale ucinne sposoby zatvorenia
pri zatvarani sa dotkes len klucky alebo okna k(smuhy
alebo sa na to vy*er ako ja ked chce kopat nech si kope
-
D_I_C_K
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
To len v zime a prečo?..akú mate vetrovku?..no predca silonovú ktorá to zelektrizuje...po laicky napisane..aby som aj ja rozumel čo píšem ..inč ja som to dnes možno odstránil tým že otvorím kľučkou a potom sa nechytám dverí ale vylozím na zem nohu a potom ma to nekoplo možno len Luck ale mne to envadíí to kopanie...
Staticka elektrika vznika hlavne na karoserii trenim sucheho vzduchu o karoseriu. Čím je suchšie, tym lepšie vznika naboj.
A s tým vystupovaním je to naopak. Najprv sa chyť auta a až potom vylož nohu. Pretože pokial sediš dnu, tak ta to kopnut nemože, pretože auto je faradayova klec. Keby si na karoseriu napojil prud pod napatim 230V, tak pokial si dnu, nič sa ti nestane. Jak by si vystrčil nohu, tak by ta to potriaslo (resp. vyhodilo istič
)
//Jaj Grim!! Tebe na najbližšom stretku hlavu odšrobujem!!
A s tým vystupovaním je to naopak. Najprv sa chyť auta a až potom vylož nohu. Pretože pokial sediš dnu, tak ta to kopnut nemože, pretože auto je faradayova klec. Keby si na karoseriu napojil prud pod napatim 230V, tak pokial si dnu, nič sa ti nestane. Jak by si vystrčil nohu, tak by ta to potriaslo (resp. vyhodilo istič
//Jaj Grim!! Tebe na najbližšom stretku hlavu odšrobujem!!
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
vsetko co pisete dava logiku .. od kedy to robi asi neprsalo .. tak mozno to aj tym bude vo tvrdi Frikso .. ok dik za rady ..