Hriadel

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mocard
Light Expert
Light Expert

Hriadel

Príspevok od používateľa mocard »

Potrebujem aby mi niekto pomohol s jednou vecou
Mam nakresleny hriadel ale mam este napisat ...vypocet pridavkov na opracovanie- na priemer, dlzku, vypocet rozmerov polotovaru
zakladny postup operaciicize rezanie zarovnanie sustruzenie bla bla...vsetko co sa pri vyrobe hriadela robi a kazdy bod opisat aspom dvoma vetami..napriklad brusenie ako to robime..zrazenie hran...
rozmeri su taketo...na dlzku to ma 188mm, z lava..tam je vyska najvecsia a ma to fi36j6 mensia cast ma fi 27...tretia cast fi24j6..
tie vypocty by som este hadam aj zvladol ale popis tych operacii ktore tam mam robit pri vyrobe asi tazko..prvy krat to robim ani neviem ako sa to robi tak tazko napisat postuptechnologicky..ak by bol niekto ochotny a pomohol by mi s tym..
este tam mam poznacene ze vyrobit tech postup vyroby hriadela:
cislo operacie, nazov operacie, zmena rozmerov, navrhnut stroj, navrhnut nastroj, navrhnut rezne podmienky, rezna rychlost, otacky, posuv..ale isto treba on nuly ist teda narezanie polotovaru potom brusenie a neviem co zarovnanie hran ale ku kazdej operacii ktora nasleduje treba aspom dve vety ako sa to robi
dakujem
Pikolik
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Hriadel

Príspevok od používateľa Pikolik »

ak to potrebujes do skoly tak ako sorry. Ked nevies okomentovat brusenie, sustruzenie, popripade zrazenie hran tak co si sedis na usiach cez vyucovanie? Tiez sme toto robili na strednej a radim ti skus si to sam lebo vypocet pridavkov a navrh technologickeho postupu je dost dolezity. Ak si este nevidel ako sa brusia hriadele pozri na youtube, su tam dake videjka. Tak to skus sam vypracovat a hod to sem a na pripadne chyby upozornime :-)
mocard
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa mocard »

vypocty nieje problem..aj niektore tie body..ale niektore fakt neviem zato pisem sem..ze aspom jednu dve otazky aby som sa do toho dostal..inac tie videjka dobry tip
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

kua sak na to chodis do tej skoly, aby si sa toto naucil a ked nevies mas sa na to opytat nie ? ... urcite vam vsetko vysvetlovali, inak by vam to robit asi nedali ...

... pridavok na priemer je myslim (5D/100)+2 ??? to si najdi ... pridavok na dlzku zalezi od toho cim to budes delit, ale 1,5-2 mm na kazdu stranu je bohato a na SS sme to takto volili vzdy ... byt tebou tak zvolim polotovar taky pekny urciteho priemeru podla toho pridavku a dlzku 200 s tym ze bude deleny na okruznej pile - ta ma vyssiu presnost ako ramova :-) ... ak navyse niesu celne plochy tolerovane tak to bude cajk aj keby to bolo na ramovke :-) technologicky postup si najdi na nete nejaky a podla toho to zosmol tie jednotlive kroky ... postupuj logicky - asi nebudes ako prvy sustruzit ten najmensi priemer :-) ... (( principialne si vystacis s jednoduchym postupom - zarovnat cela, strediace diery (ak su - na 20cm by som ich uz asi dal), sustruzit po celom na priemer, sustruzit zprava na druhy priemer, a nakonec na posledny zprava ... na tolerovany by som mozno nechal rezervu a nechal ho dorobit napresno ako posledny, lebo nevies ako presne je strediaca diera a ako rozdielne to moze hadzat predtym ked odoberes vsetky tie casti a potom :-) ... nakonec dorobit pripadne serepeticky ako zapichy napr. a obligatne pozrazat hrany :-) ... ende
marekj18
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa marekj18 »

cawes ja by som sa rak opital ze aky mama dat pridavok na brusenie??? Viem ze je velmi mali ale potrebujem to dat do % vyuzitia dakujem
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

1-10% celkoveho pridavku na opracovanie pripadne na brusenie pri vyrobkoch vyrobenych trieskovym obrabanim ... neviem kam a ako a preco ho chces uvadzat, ale myslim, ze pokial nejde o brusenie na velmi nizku drsnost pripadne nejde o plochu tolerovanu mimo bezne dosahovanych tolerancii, tak brusenie staci definovat ako brusenie na drsnost / rozmer ?
marekj18
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa marekj18 »

aha dobre diki
Napísať odpoveď