Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
TenDruhy
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa TenDruhy »

P3Bo napísal:upresním to takto, ak je 22:00 a idem si zacvičiť a o jednej pôjdem spať stojí ten tréning za to ?
no pokial vstavaš o 3tej poobede tak to je vpohode:D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

P3Bo napísal:upresním to takto, ak je 22:00 a idem si zacvičiť a o jednej pôjdem spať stojí ten tréning za to ?
Ide o to, ako máš nastavený vnútorný systém tela. Ak by si to tak robil každý deň a vstával o 9-00 ráno, tak dajme tomu.

Ale celkovo to nie je dobré, lebo svaly najviac bielkovín potrebujú po cvičení a ty by si takto šiel po cvičení hneď spať. Jedine, že by si šiel na budík. 23-30 docvičíš, príjem bielkovín. Potom nejaký čas pred spaním opäť. A cca po hodine spánku sa zobudiť a vyliať do seba 12-hodinový proteín.

:lol:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

ako proti asymetrii chrbta ? zdá sa mi že mám ľavú stranu chrbta podstatne pevnejšiu ako pravú (som ľavák) a ojím sa že to bude mať vplyv aj na chrbticu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Hm, ako si na to došiel ? Zrovna chrbát mi príde ako sval, kde až také veľké asymetrie nehrozia.

Keď tak skús chvíľu cvičiť iba jednu stranu takými cvikmi, ktoré sú izolované, ako napr. príťahy jednoručky v predklone.

Ale aj tak sa mi to nechce zdať.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

keď som cvičil hyperextenzie tak som mal jednu stranu chrbta (lavu) viac stuhnutu ako pravu (tak som si povedal ze som asi kkt ze sa neviem zdvihat rovno, no a tak ked si prejdem po chrbte tak je lavej strana hrubšie svalstvo než na pravej. Je mozne ze nie ze som sa len zlakol (nejaky ten rok som bojoval proti skolioze) - mozno ze plany poplach
TenDruhy
Expert
Expert

hughito mysliš ze je spravna volba cvičiť len jednu stranu??
podla mna nie
podla mna ked uz robiš nejake cviky na chrbat s jednoručkami napriklad tie pritahy.. tak začinaj tou slabšiou stranou..
a ked uz nevladzeš viac.. tak nechod uz dalej s druhou stranou..
to sa postupom času vyrovna. nemaj strach
Filipito
Darca
Darca

Posilovanie

Príspevok od používateľa Filipito »

hughito napísal:Hm, ako si na to došiel ? Zrovna chrbát mi príde ako sval, kde až také veľké asymetrie nehrozia.

Keď tak skús chvíľu cvičiť iba jednu stranu takými cvikmi, ktoré sú izolované, ako napr. príťahy jednoručky v predklone.

Ale aj tak sa mi to nechce zdať.
Ja mam lavy biceps slabsi ako pravy mam neako specialne posilovat alebo sa mam drzat porekadla "co to da"?
TenDruhy
Expert
Expert

Filipito napísal: Ja mam lavy biceps slabsi ako pravy mam neako specialne posilovat alebo sa mam drzat porekadla "co to da"?
presne toto mam aj ja
.. začinaj stale so stranou ktoru maš slabšiu!! a ked nedokončiš seriu ze nevladzeš .. tak uz nechod s pravou rukou..
hughito
Redeemer
Redeemer

Drobné asymetrie budú vždy, ja mám ľavý biceps o cm menší ako pravý, takisto ľavé stehno menšie ako pravé (cca 2 cm).

My však nie sme profi kulturisti, ktorým záleží aj na čo najlepšej symetrii, takže takéto veci netreba riešiť. Je prirodzené, že jedna strana tela je silnejšia, keďže sme praváci (alebo ľaváci).
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

cvičiť len jednu stranu je blbosť, netreba to nejak extra riešiť, ja mám napr ľavé krídlo menšie ako pravé, ale napr pravý biceps menší ako ľavý a fakt to neriešim...sú to také veci ktoré si človek všimne len sám na sebe, ale ktokoľvek iný to nevidí, častokrát ani keď vie čo má hladať...
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

Ja poznám jedného čo poobede cvičí, v noci je na diskotékach a celú noc pije a svaly má jak delo :D
TenDruhy
Expert
Expert

damiamarl napísal:Ja poznám jedného čo poobede cvičí, v noci je na diskotékach a celú noc pije a svaly má jak delo :D
a robi v lekarni?:D
Filipito
Darca
Darca

Posilovanie

Príspevok od používateľa Filipito »

damiamarl napísal:Ja poznám jedného čo poobede cvičí, v noci je na diskotékach a celú noc pije a svaly má jak delo :D
Tak to uz aby si zacal aj ty :)
hughito
Redeemer
Redeemer

OMFG. :shock: :D Začni to tak praktizovať aj ty, uvidíš, ako svaly porastú.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

neboj ja to tak nejdem praktizovat, ...inak mam
taku otazocku, da sa vyriesit toto ...zacal som intenzivnejsie cvicit nohy a stale ich mam od cvicenia donamahane aj po dobe ked sa mi svaly zregeneruju.. Ja som nohy moc necvicieval lebo aktivne vela bicyklujem.. Ale ako cyklista by ma nemali nohy boliet, chapete co myslim.. Mavam nohy aj natiahnute a tiez take oslabene,
TenDruhy
Expert
Expert

damiamarl napísal:neboj ja to tak nejdem praktizovat, ...inak mam
taku otazocku, da sa vyriesit toto ...zacal som intenzivnejsie cvicit nohy a stale ich mam od cvicenia donamahane aj po dobe ked sa mi svaly zregeneruju.. Ja som nohy moc necvicieval lebo aktivne vela bicyklujem.. Ale ako cyklista by ma nemali nohy boliet, chapete co myslim.. Mavam nohy aj natiahnute a tiez take oslabene,
normalne tyzdnova regeneracia, nič nerobiť, možno si zaplavat, saunička, vylezat a tak.. zregeneruješ a maš to..
alebo druha vec

začať sypať
damiamarl
Light Professional
Light Professional

tak aj robim, no mozno to suvisi s mojimi problemami co mam s nohami, no mozno to casom prejde lebo ako pisem tak cvicim nohy po prvy krat, nakolko aktivne bicyklujem ..to je jedine co ja robim na nohy, myslim si ze to aj staci no teraz si chcem napracovat nohy
TenDruhy
Expert
Expert

damiamarl napísal:tak aj robim, no mozno to suvisi s mojimi problemami co mam s nohami, no mozno to casom prejde lebo ako pisem tak cvicim nohy po prvy krat, nakolko aktivne bicyklujem ..to je jedine co ja robim na nohy, myslim si ze to aj staci no teraz si chcem napracovat nohy
viac žer a spi, zregeneruješ
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

Nazdar, chcem sa vás spýtať či nejako može posilnovanie sposobiť Anémiu (chudokrvnosť)...viem že tu niesú všetci doktori ale pýtam sa na názor bodybuilderov :) Lebo doktorka mi povedala že som ju mal z cvičenia a zakázala mi cvičiť aj keď sa mi hladina hemoglobínu zdvýha :(
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

pochybujem, skor stimuluje telo na tvorbu viac cervenych krviniek (vacsia zataz=vacsia potreba prenasania kysliku)
ale, niesom expert :D to je len sedlacke zdovodnenie zakladnych principov ludskeho tela
Napísať odpoveď