Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
Síce sa nejedná o Rómov na SK, ale v Čechách, je to však zaujímavý jav (veľmi negatívny), ktorý sa u našich susedov začína čím ďalej tým viac diať.
Čo si o tom myslíte ?
Čo si o tom myslíte ?
no nech to tam ludia obratia hore nohami cigani vyskakuju nikto im neda po papuli potom to tak aj vyzera..
-
halabaster
Darca
- Kontaktovať používateľa:
No ved to su tie liberalne cechy, kde sa ganja fajci beztrestne, homosexuali uzatvaraju partnerstva.
Raz sa im ta liberalizacia zje*e na hlavu.
Raz sa im ta liberalizacia zje*e na hlavu.
Škoda že to s tým nemá nič spoločné
Rovnaké problémy sú aj na SVK.
No Son-Goku a halabaster akosi nepochopili tú podstatu, prečo som sem ten článok posielal..
jaka podstata..
-
yoggy
..nuz..,som tu asi najstarsi z vas a vo svojom 51-rocnom zivote mozem porovnavat.posudzovat.S mnohymi z vas sa mozem stotoznit.nad niektorymi nazormi prizmurit oci a nad niektorymi len pousmiat nad naivitou autora,ktory nema ani ponatia.o com pise...Problematika ciganskej otazky je omnoho hlbsia nez sa vam zda,nie je to dane len historiou,ci v dnesnej dobe neschopnostou sucasnej vlady riesit nieco,co je aj do buducnosti zatial neriesitelne...Su navrhy,su nove riesenia,su prostriedky i financie na ich vyuzitie.Otaqzka skor znie..Co dalej..?Ako postupovat...?Co urobit s nezamestnanostou.ved aj my gadzovia nemame pracu a absolventi konciaci skolu sa V 80-tich perc-hlasia na Urade Prace...Prisposobenie narokom spolocnosti...?A kto to vymyslel za sprostost kocovnicky narod prisposobit podmienkam civilizovanej spolocnosti?Je len male percento prisposobivych...A tak mozem pokracovat dalej...,az do nekonecna...Ale ako vravim..,vychodisko zatial neexistuje...
-
seth82
Darca
Rudolfo: prečo všetko hádzať na súčasnú vládu? Tá aspoň predstavila nejaké konkrétne koncepty, ktoré sa (dúfajme) budú aj realizovať. Ani jedna vláda od pádu Komunizmu v prípade cigánskej otázky nevyriešila nič, iba si ich chovala ako celkom veľkú potencionálnu skupinu naivných voličov (nechcel som sa vyjadriť inak, pretože by ma poniektorí chceli ukrižovať za rasizmus), na ktorých obetovala časť štátnych financií a stavali sa im byty, garsónky a iné veci, na ktoré si slušný občan musí zarobiť sám za desiatky rokov tvrdej práce. A aj tak to všetko zdevastovali. Riešenie cigánskej otázky je komplexné, to nik nepopiera, ale neustále opakovanie tejto frázy za posledných 20+ rokov nič nevyriešilo a ani v budúcnosti nevyrieši. Nuž a pokiaľ sa kočovnícky národ nechce prispôsobiť civilizovanej spoločnosti, tak nech naše diplomatické oddelenie vybaví bezvízový styk s Indiou a problém je vyriešený.
Mimochodom, aby som si udržal rannú hladinu tlaku na úrovni, prečítal som si toto http://korzar.sme.sk/c/5794797/romski-s ... ndium.html Som zvedavý, kedy začne ĽPR, AI a iné organizácie bliakať, že sme diskriminovaní - toho sa ale asi nedožijeme, však áno...
Mimochodom, aby som si udržal rannú hladinu tlaku na úrovni, prečítal som si toto http://korzar.sme.sk/c/5794797/romski-s ... ndium.html Som zvedavý, kedy začne ĽPR, AI a iné organizácie bliakať, že sme diskriminovaní - toho sa ale asi nedožijeme, však áno...
..nie..,nehadzem a ani si to dovolit nemozem..Nemyslim tym len sucasnu vladu,ale neochotu riesit problem vsetkych vlad,bezmohucnost roznych mimovladnych organizacii,itd...Ja bohuzial nemozem verejne prezentovat svoj osobny nazor,ktory je bohuzial negativny...,vzhladom na poziciu,ktoru zastavam...
-
Stoporko
VIP
rudolfo - tu by som videl obrovský morálny problém, za ktorý sme si my sami zodpovední. PREČO niekto nemôže verejne prezentovať svoj súkromný názor o cigánoch, ak je negatívny a dotyčný je sledovaný médiami a pod.? Príklad: prečo by nemohol politik vyhlásiť ako súkromná osoba, že podľa jeho súkromného názoru sú cigáni z osád zberba čo okráda slušných ľudí? Ak to niekto vyhlási ako súkromná osoba, nemalo by záležať od jeho spoločenského postavenia, má mať právo povedať si čo chce. Nie je tak?
..tak to je velmi tazka odpoved...Som zachranar vyse 25-rokov.bol som ako humanitarny pracovnik a zachranar v 7 vojnach...3x v Cecensku,3x v juhoslavii a v Iraku.ci v Afghanistane..Predtym som pracoval aj na zaplavach a zemetraseniach po celom svete...Mam svoj nazor,ale nemozem sa spreneverit verejnymi vyrokmi,lebo bez rozdielu rasy,nabozenstva..,itd.by som nemal robit rozdiel...
-
seth82
Darca
Nuž, v tomto prípade to celkom chápem, pretože dnešná spoločnosť si na svojej prehnanej liberalite poriadne zakladá. Nezávisí na tom, či je názor človeka správny, morálne správny, alebo je dokonca podložený nejakými faktami - pokiaľ ten názor nesedí liberálom, ktorí z cigánov žijú (vieme, o ktoré organizácie a strany ide) a pokiaľ budeme doslova a do písmena liezť do zadku Európskej Únii, tak sa zmeny nedočkáme. Daných ľudí totiž nezaujíma, ako cigáni škodia iným, ako škodia rozpočtu, ako škodia vývoju krajiny ako takej - ich zaujíma iba ich potenciál či už vo voľbách, alebo iba kvôli tomu, že bez existencie cigánskej otázky by prestali existovať aj oni.
Mali by sme prehodnotiť výbery z eurofondov, urýchliť ich ako sa dá a potom prehodnotiť cigánsku otázku a prístup k tomuto etniku, z EÚ nás vďaka Lisabonskej zmluve pre to vylúčiť nemôžu, jediné, čo môžu, je šliapnuť na kohútik európskych peňazí. Ibaže to sa tiež nestane, pretože eurofondy sa bez korupcie a debilizmu využiť nedajú a už vôbec nie na Slovensku. Suma sumárum - ak občania neiniciujú nejakú defenestráciu (prípadne ju vážne nenaznačia), tak sa u náš nič nezmení, nech už je to cigánska otázka, korupcia, súdnictvo, ŠTBáci v štátnych orgánoch a podobne.
Mali by sme prehodnotiť výbery z eurofondov, urýchliť ich ako sa dá a potom prehodnotiť cigánsku otázku a prístup k tomuto etniku, z EÚ nás vďaka Lisabonskej zmluve pre to vylúčiť nemôžu, jediné, čo môžu, je šliapnuť na kohútik európskych peňazí. Ibaže to sa tiež nestane, pretože eurofondy sa bez korupcie a debilizmu využiť nedajú a už vôbec nie na Slovensku. Suma sumárum - ak občania neiniciujú nejakú defenestráciu (prípadne ju vážne nenaznačia), tak sa u náš nič nezmení, nech už je to cigánska otázka, korupcia, súdnictvo, ŠTBáci v štátnych orgánoch a podobne.
-
Stoporko
VIP
Seth - nemám čo by som dodal. Čo takto dať Pinheadovi na tie dva mesiace či koľko ústavnú väčšinu ako žiadal?
Pod podmienkou, že ak to zneužije na svoj osobný prospech, tak mu hrozí dekapitácia.
Ja som v podstate liberál, neznášam rasizmus, prízemné jednoduché hodnotenia a predsudky, ale zase na druhú stranu, pozitívna diskriminácia a nekonečné ústupky nič nevyriešia. Podľa mňa môj postoj nie je o tom, že by sa nemali veci hovoriť jasne a priamo - ak sú, samozrejme, aj položené a pravdivé.
- svoju prácu si dokážeš určite vykonávať plnohodnotne a nezávisle od toho aký názor máš na istú menšinurudolfo napísal:..tak to je velmi tazka odpoved...Som zachranar vyse 25-rokov.bol som ako humanitarny pracovnik a zachranar v 7 vojnach...3x v Cecensku,3x v juhoslavii a v Iraku.ci v Afghanistane..Predtym som pracoval aj na zaplavach a zemetraseniach po celom svete...Mam svoj nazor,ale nemozem sa spreneverit verejnymi vyrokmi,lebo bez rozdielu rasy,nabozenstva..,itd.by som nemal robit rozdiel...
- toto fórum je anonymné, takže ak aj svoj názor vyjadríš, nikto ho nebude spájať s tvoju osobou v reálnom živote
- človek nie je robot aby si dokázal "naprogramovať" názor taký, aký je momentálne spoločensky prijateľný
stoporko: veď slota takých vyhlásení mal ix a pozri sa - stále na čele strany, bentley, stíhačka, vilky...
podľa mňa zamýšlať sa a dokazovať či je cigánska otázka problémom zavineným komunizmom, touto, ficovou, dzurindovou či mečiarovou vládou je absolútne irelevantné a je to len strata času: dôležité je riešenie, no a to je to čo tu chýba... žiadny politik totiž nemá gule aby ztlmil prívod peňazí pre neprispôsobivých. ako už povedal seth, táto menšina je pre politikov "poistka" v prípade volieb - stačí pár litrov čuča a 5 evri do vrecka a už idú voliť toho "správneho". politikom však nedochádza, že by získali oveľa viac hlasov ak by s cigáňmi niečo robili (a možno síce stratili ich hlasy, ale získali by omnoho viac hlasov našej väčšiny).
-
mirak2
Hardcore addict
http://korzar.sme.sk/c/5797079/osadniko ... akciu.html nie som nejak schopny napisat k tomu nejaky komentar...alebo predsa len: tymto systemom mozeme dosiahnut najvacsie zoo na svete 
zase ďalší prúser v Žehre...
http://korzar.sme.sk/c/5797068/socialny ... e-eur.html
ja teda chcem aby moje prešľapy, prúsery a zlodejiny prešetroval splnomocnenec pre bielu majoritu, ktorý automaticky bude všetko čo je proti mne označovať za diskrimináciu... prípadne posudzoval ich ďalšie využitie v praxi.
http://korzar.sme.sk/c/5797068/socialny ... e-eur.html
ale toto ma dorazilo. prečo to posunuli splnomocnencovi pre rómske komunity??? čo ten má sakra s tým? a vraj podnet pre konanie, prípadne využitie???Na nedávnu výzvu ministra financií, v ktorom vyzval občanov, aby oznámili akékoľvek netransparentné využívanie financií vo verejnej správe, zareagovalo aj OZ. Ministrovi poslali otvorený list, priložili podklady plytvania peňazí štátu a daňových poplatníkov.
Odpovede sa dočkali. "Ministerstvo vaše podanie postúpilo splnomocnencovi vlády SR pre rómske komunity, ako podnet na ďalšie konanie, prípadne využitie," odpovedalo MF SR.
ja teda chcem aby moje prešľapy, prúsery a zlodejiny prešetroval splnomocnenec pre bielu majoritu, ktorý automaticky bude všetko čo je proti mne označovať za diskrimináciu... prípadne posudzoval ich ďalšie využitie v praxi.
-
qwerty-xyz
pocul som nazor ze cigan ma v genoch zabudovane ze je kocovnik
a ze pokial mu niekde nie je dobre, tak ze odtamad odide niekam inam, a ze riesenim je pre nich pripavit take poedmienky ktorym sa bud prisposobia alebo proste pojdu prec.
..seth82..mam svoj kutik na ..Autobazare eu...Volajte 112-ku.Je tam temat Romske sanitky...Vyjadrenia su otrasne,precitaj...