Overclocking
Re: Overclocking
hej, po 0.01V
Taže tatko taktovat idem az pondelok lebo vtedy mi pride Doska ale zapojil som do starej a tu je ten HT.Je to pre Teba Sapo ja sa tomu nerozumiem.
//autoeditácia príspevku (28 Feb 2011, 5:12)
Zatial sa mi uspesne podarilo ho taktnut dneska na 3.1 Ghz tyzden poskusam ci je stabilny a idem vysie
//autoeditácia príspevku (28 Feb 2011, 5:30)
A teraz som ho dal na 3.2 Ghz a Win mi nacitavalo a potom mi ho nenacitalo preco ?
//autoeditácia príspevku (28 Feb 2011, 5:12)
Zatial sa mi uspesne podarilo ho taktnut dneska na 3.1 Ghz tyzden poskusam ci je stabilny a idem vysie
//autoeditácia príspevku (28 Feb 2011, 5:30)
A teraz som ho dal na 3.2 Ghz a Win mi nacitavalo a potom mi ho nenacitalo preco ?
-
Supersonic
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
no zeby preto ze to vyssie uz nezvlada? 
tak mam dat vyssie voltage.Musim zvisit napetie CPU o kolko mam
//autoeditácia príspevku (02 Mar 2011, 8:11)
Kochajte sa pani z 2.9 na 3.4 Ghz chladic Artic Cooling Frezer Rev.2 Zdroj 500W.Doska asrock n68c-s UCC
A prosim vas na akom programe ho mam ostestovat ci ma stabilitu ? ?
//autoeditácia príspevku (02 Mar 2011, 8:11)
Kochajte sa pani z 2.9 na 3.4 Ghz chladic Artic Cooling Frezer Rev.2 Zdroj 500W.Doska asrock n68c-s UCC
A prosim vas na akom programe ho mam ostestovat ci ma stabilitu ? ?
Dobre už mi nič netreba dal som uplne maximum. 3.54 Ghz.Viac sa neda lebo vecsie napetie uz nedam
Normal teplota 35-40 pri zatazeni max 45c VIAC MI NEDALO.
-
uplink
VIP
Objavil si ameriku "páni" je to 65W CPU
nehreje...nemá taký odber. A preto ho chladí ten slabý chladič, lebo na tých 65W to jednoducho bohate stačí
. Btw. skús v OCCT hodiť infinite test a nechaj ho bežať 10 minút, čo na to povie CPU 
Keby ja vedel kde to je.Ja sa dotoho moc nevyznam tak preto sa pitam skusenejsich nie ?
mam 32 bit potom co dalej nie ze mi nieco zhory 
-
uplink
VIP
Brisbane má Tmax na: temperature (C) 55-68'C takže ak to pojde na tých 60-65, tak si daj pozor. Btw. nezhorí instantne, Brisbane má tuhý korienok, vydrží aj 100 stupňov, ale nie dlhodobo
Good luck & Have fun! 
Ale co to vlastne tesuje ? Nastavuje sa tam nejke nastavenie niecoho alebo co
-
uplink
VIP
Vytaží CPU na hranicu 99.9% umelo, tzn. že ho vyťaží za hranice jeho praktického využitia. Najbližšie tomuto OCCTčku je renderovanie, to dokáže utilizovať procák na 90-95%, OCCT to vie na 99.9%.
mam to teda pustit na 10 min ? potom ukaze nejake vysedki ?
//autoeditácia príspevku (02 Mar 2011, 18:55)
Ako som to pustil tak asi po pol minute sa mi resetol pc ale aj tak necham si to tak pri hrach cpu nevitazim na ani na 90%
//autoeditácia príspevku (02 Mar 2011, 18:55)
Ako som to pustil tak asi po pol minute sa mi resetol pc ale aj tak necham si to tak pri hrach cpu nevitazim na ani na 90%
-
uplink
VIP
MW2 - tzn. že ten CPU eventuélne v dohľadnej dobe zabiješ
...veľa štastia. Ak to neprežije OCCT na 10 minút, tak to neprežije ani poriadnu "pařbu", takú dvoj-troj hodinovú. Ale veď keď Ti bude BSODovať comp, tak vieš od kiaľ fúka vietor, len aby už neboli nejaké tie časti CPU na šrot v tom čase.
Ja osobne nechávam OCCT linpack v infinite režime bežať na klientových PC na oznámenie, alebo požiadanie 24-48 hodín v kuse. To isté aj furmark, alebo combustion. Vtedy mám lepšiu istotu že daný PC pobeží najbližších 5-6 rokov, ako má.
Ja osobne nechávam OCCT linpack v infinite režime bežať na klientových PC na oznámenie, alebo požiadanie 24-48 hodín v kuse. To isté aj furmark, alebo combustion. Vtedy mám lepšiu istotu že daný PC pobeží najbližších 5-6 rokov, ako má.
co je to to BSODovať comp ? Ale ved ked nieco bude zle tak sa mi resetne nie ? na 2. pokus vydrzal 3 min 45 s
-
uplink
VIP
MW2 - rob ako myslíš 
Pár faktov:
BSODovanie - Blue Screen of Deathovanie, je že sa Ti PC resetne keď je zle pretaktovaný, cez modrú obrzaovku smrti
ak Ti CPU nevydrží OCCT, tak Ti nevydrží ani reálny beh systému, len dočasne a ničíš tak procesor, rapídne
Ak chceš OC-ovať, kúp si poriadny cooler, menovite AC Freezer Xtreme [ten tuším máš], Noctua NH-U12P SE2, alebo extrém, NH-D14, či TT SilverArrow. Alebo akýkoľvek v kategórii nad AC Freezerom Xtreme...
nezabudni na kvalitný tok vzduchu v skrinke, je vitálny!
Pár faktov:
Dobre ja ti tu dam screen a ty mi povec ze co by som mal zmenit myslim voltage alebo HT.Dakujem.
-
uplink
VIP
Sorry, v tomto Ti poradí niekto kto sa orientuje na OC. Ja som len lama na OC, som zameraný na spoľahlivé, tiché a výkonné zostavy. Sám taktujem len cez FSB, deličku nepoužívam, multiplier len zriedkavo. Dokúpim radšej drahšie pamäte s vyšším taktom a nižším timingom, aby som mal rezervu na OC a nemusel deliť FSB medzi pamäte a CPU. A napätie [vcore]nechávam vždy pod 1.3V.
Tak som to znizil na 3.2 Ghz a napetie som dal na 1.4v